Väpnat rån mot guldsmed – två pensionsräddare gripna (Updated 14 jan)


LANDSKRONA Två unga nybyggare med mc-hjälmar och ett pistolliknande föremål rånade Ateljé Bern på Norra Långgatan i Landskrona vid 10.40-tiden på torsdagen. Slöddren tvingade till sig guld och avvek sedan snabbt på en moped med riktning ut mot havet. Men tips av vakna vittnen och en smula gissande så drog polisen slutsatsen att rånarna begav sig norrut längs kusten. 

Spåren efter mopeden ledde polisen vidare norrut längs kusten och patruller från både Landskrona och Helsingborg kallades in. I höjd med Hildesborg och Hilleshögs dalar, där det är backigt och svårt att ta sig fram med moped, dumpade de två slöddren mopeden. Därefter sprang nybyggarna norrut och i kanten intill en åker grävde de ner rånbytet och sina kläder. Polisen var hack i häl och hittade först mopeden.

Mopeden låg ivägslängd nere i branten och satt fastkilad mot ett träd. Efter mopedfyndet sökte en hundpatrull längs stigen och det gav jackpot. I branten intill låg de två invandrarna och tryckte. Hundpatrullens närmande gjorde så de kom på fötter och satte full speed genom skogspartiet och ut på åkern. Tack vare att flera patruller redan var på plats i området, kunde de gripas av en spaningspatrull längre norrut i närheten av radartornet.

Uppgifter då gjorde gällande att de hade inget vapen på sig. Polisen påträffade också gropen där de gömt rånbytet och sina kläder. Där fanns bland annat rånarluvor, hjälmar och smycken. Det är oklart om det även låg något vapen däri. Gärningsmännen är i runt 20 år och mycket kända hos polisen sen tidigare olagligheter. Ibrahim Freij och Behar Sumiq har trots sina 20 år gedigna CV:n i brottsregistret.

Update 14 jan 07.55:

19-årige Ibrahim Freij och 20-årige Behar Sumiq har tidigare ingått i polisutredningar om både bankrån och branden i Landskronahems kontor. Båda nidingarna som är Landskronabor, är anhållna och kommer sannolikt att häktas imorgon söndag, misstänkta för grovt rån. Ibrahim Freij är en kändis hos polisen, i början av 2011 greps han i anslutning till en förmodad vandalisering av en källare på Silvergården.

Polisen fick då larm om vad som troddes vara en pågående skadegörelse i en källare i Landskrona. När polispatrullen anlände flydde flera ungdomar. Under flykten slängde Ibrahim Freij iväg en pistol som landade i ett buskage och han greps och dömdes för detta. Sociala placerade sedan avarten på Råby ungdomshem, där han ingick i en grupp som misshandlade några vårdare nyligen.

Freij fritogs av flera beväpnade Black Cobra-medlemmar när han skulle till tandläkaren i Lund. Han har även synts i minst två utredningar som gäller bankrån. 20-åringen är också känd hos polisen. Han har ingått i utredningen kring den anlagda branden i Landskronahems kontor, där maskerade gärningsmän tog sig in och satte fyr så att en tjänsteman fick fly från lokalerna. VARFÖR är han kvar i riket?

Relaterat

Fem vårdare misshandlades

Den fritagne Ibrahim Freij

Pettersson

Kapten_Krok ☺ -Kl 02.20-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “Väpnat rån mot guldsmed – två pensionsräddare gripna (Updated 14 jan)

  1. Mrs G skriver:

    Läs gärna mitt inlägg där jag berättar varför jag valt ett liv utan barn
    http://wp.me/p1uIV8-2z0

    Kram Mrs G

    • Kapten_Krok skriver:

      Det ligger ngt i det också. Jag skulle då rakt inte vilja låta ett barn födas till detta eländet i Sverige.

Kommentarer inaktiverade.