Norsk kvinna med baby mördade i Arboga (Updated 20 feb 18.10)


ARBOGA Två personer anträffades vid lunchtid på måndagen döda, förmodligen mördade, i en lägenhet i Arboga. Polisen i Västmanlands län har inlett en förundersökning för att utröna vad som föranlett dödsfallen. Vid lunchtid idag fick Polisens länskommunikationscentral i Västerås larm om att två personer hittats döda i en lägenhet i Arboga. Polis kom strax därpå till platsen och fann en kvinna och en nio månaders baby i den lägenheten.

Updated 17 jan 08.20: Polisen spärrade omgående av platsen och inledde en förundersökning med utgångspunkt att utreda vad som inträffat. Det är initialt av största betydelse att polisen samlar på sig information och säkrar de spår som kan finnas på platsen för händelsen. Brottsplatstekniker säkrar de spår som kan finnas på platsen. Det är i nuläget oklart vad som föranlett dödsfallen men brottsrubriceringen är misstänkt mord.

Mamman är Kjærsti Elida Guseck 38 år, Engelbrektsgatan 30, Arboga. Kvinnan har fött fem barn tidigare och fått alla barn omhändertagna i Norge. Elida flydde till Sverige för att hon kände sig otrygg i Norge, Verona Rosa Guseck. År 2009 är Elidas sista deklaration i Norge. På sin Facebook anger hon sex barn: Kim f 1990, Paul f 1991, Sunniva f 1993, Andreas f 1995, Gabriel f 2008, Verona f 2011.

Elida Guseck invandrade till Sverige 2008-09-09 från Norge och bo- satte sig då på Mälartorget 3C i Köping. 2008-11-12 flyttade hon till Enhgelbrektsgatan 30 i Arboga. Hon har fött två barn i Sverige: 080131 Gabriel Josef Nasser och 110417 Verona Rosa Guseck. Pappa till båda barnen är 610328 Farid Nasser. Gabriel blev omhänder- tagen av sociala i Norge år 2009.

Farid dömdes den 6 april 2010  för grov kvinnofridskränkning, sedan han misshandlat den nu mördade kvinnan. Farid Nasser är inte folk- bokförd i Sverige, och har aldrig varit, och det är även okänt var Nasser har befunnit sig efter han släpptes fri. Farid Khalid Nasser, Storgata 78, 6270 Brattvåg, Mobil: 941 32 527, 941 72 993

Kvinnan ska enligt en uppgift i en norsk tidning vara halv österrikiska vilket kan stämma då det finns namn som Heinz Guseck och Engelbert Guseck inom familjen, och en ännu obekräftad källa uppger att mam- man mottog ett hot via telefon i söndags om ”att hon skulle flytta”, detta hotet kan man läsa om i bblat. Det verkar som att Farid Nasser har två Facebooks, ett och två. Barnet på Facebook två måste vara samma barn (Gabriel) som Elida syns med här. Farid Nassers inkomst 2006-2009 finns här.

08.40 – Sexbarnsmamman ska enligt norska Aftenposten ha flyttat till Sverige då hon kände sig otrygg i Norge. Hon har periodvis haft ”hem- lig” adress. Pappan, Farid Khalid Nasser, till den döda flickan har ny- ligen besökt Arboga och verkar vara intressant i utredningen nu.

Nasser har blivit dömd för att ha misshandlat mamman och har, enligt mamman, även försökt döda henne. En mörk bil har setts av flera vittnen utanför kvinnans hus och ska ha lämnat platsen under hög fart natten till måndag. Nasser har en mörk bil på bild på sin ena Facebook, som ses nedan.

09.15 – Enligt norska Dagbladet hittades mamman död i hallen och bebisen i sovrummet. Ett mystiskt märke på kvinnans hals gör att polisen misstänker mord. – ”Hon har skrivit saker till mig på Facebook som gjorde mig orolig för henne”, säger en vän. Under 2010, dömdes hennes dåvarande pojkvän i Sverige för misshandel och dödshot.

Han var dock extremt svartsjuk av sig och om hon så bara tittade på en främmande man blev han arg och kunde ta till våld. Farid Nasser anklagade henne även för att ha haft sex med andra män och slog henne då. Han har vid minst två tillfällen slagit ner Elida Guseck och sedan sparkat henne i huvudet. Vid ett tillfälle i december 2008 i Arboga skrek han under misshandeln att ”Jag skall dräpa dig!”

Den 6 april 2010 dömdes Farid Nasser till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och våldsamt motstånd. Eftersom han inte tidigare var lagförs för brott i Sverige skrev tingsrätten i domen de ansåg ”risken för återfall i brott vara låg”, en bedömning som polisen nu befarar kan ha varit fatalt felaktig.

Polisen knackade på alla dörrarna till grannarna för tips av iakttagelser under de sista dagarna. Flera personer sa att de hade sett en obekant bil parkerad på bakgården. – ”Bilen backade ut och körde iväg klockan 01 på natten”, säger ett vittne.

10.15 – Märkena på Elida Gusecks hals kan tyda på strypning, men den officiella dödsorsaken har ännu inte fastställts av rättsläkaren. Polisen utreder dock saken som ett dubbelmord och som tidigare dömd spetsas utredningen till mot Farid Nasser. Farid Nasser kommer från Irak där han var officer i den irakiska armén. Han vägrade att delta Kuwaitkriget och fängslades, men 1995 lyckades Nasser ta sig till Norge som anhöriginvandrare.

Paret träffades år 2005 och Elida hade då sedan tidigare fyra barn, men dessa hade omhändertagits av norska myndigheter. Den 31 januari 2008 fick de en gemensam son, Gabriel, men även han blev med tiden omhändertagen av norska myndigheter. I samband med att Gabriel omhändertogs blev Elida Guseck deppig och började konsumera mycket alkohol.

Elida har tidigare haft problem med narkotika och kände sig enligt egen uppgift rädd för att hamna i fel umgänge. Därför beslutade hon sig för att tillsammans med Farid Nasser flytta till Sverige och Arboga. Han var dock extremt svartsjuk av sig och bara hon tittade på en främmande man blev Nasser tokig och tog till våld. Farid Nasser anklagade även Elida för att vara otrogen och misshandlade henne då.

Araben har minst två gånger golvat Elida och sparkat henne i huvudet. Vid ett tillfälle i december 2008 i Arboga skrek han under misshandeln att ”Jag skall dräpa dig!” Den 6 april 2010 dömdes Nasser till åtta månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och våldsamt mot- stånd. Eftersom han inte var dömd i Sverige innan skrev tingsrätten i domen de ansåg ”risken för återfall i brott vara låg”, något polisen nu bedömmer som totalt fel. Farid Nasser blev även dömd att betala kvinnan 30 000 kronor i skadestånd.

10.25 – Farid Khalid Nasser:

Adresse:
Vågagata 5, 6270 BRATTVÅG
Storgata 78, 6270 BRATTVÅG
Telefon:
46 81 24 83 (Mobiltelefon)
47 81 44 17 (Mobiltelefon)
95 14 16 17 (Mobiltelefon)
94 97 34 61 (Mobiltelefon)
94 13 25 27 (Mobiltelefon)
94 17 29 93 (Mobiltelefon)
96 01 24 47 (Mobiltelefon)

Med tiden flyttade även Farid Nassers fru från Irak och deras barn till Norge och bosatte sig i närheten av honom och Elida Guseck. Nasser var alltså hela tiden gift, och var då otrogen med Elida, men anklagade Elida för att vara otrogen och misshandlade henne för det. Typiskt arabisk karaktär.

11.15 – En röd norskregistrerad bil är polisens hetaste spår. – ”Den stod parkerad på gatan utanför lägenheten i helgen”, säger taxi- chauffören Ulf Johansson. Detta enligt Aftonbladet, som inte är att lita på. De skriver också att mamman och bebisen hittades i sängen, medan norska tidningar skriver att mamman hittades i hallen.

11.35 – Arabfrugan står på samma adresser som Farid Nasser.

Tara Farid Khalad, Storgata 78, Vågagata 5, Vågegt 5, 6270 BRATTVÅG.  Telefon 96 82 22 77 (Mobiltelefon), 94 97 34 43 (Mobiltelefon), 40 59 52 99 (Mobiltelefon), Fødselsdag 23 Oktober. Tillsammans har dessa två TIO mobiltelefonnummer.

13.25 – Under dagen ska Farid Nasser höras av Arbogapolisen. Nasser ska endast höras upplysningsvis, så får polisen avvakta och se om han blir mer eller mindre misstänkt efter det.

13.40 – Enligt Aftenposten förnekade Nasser att han misshandlat henne, försökt kväva henne, hotat att vanställa hennes ansikte och varit otroligt svartsjuk, allt nekade han till när han var i rätten 2010. På onsdag räknar polisen med att ha obduktionsrapporten klar från Rättsmedicin.

13.50 – Grannar har hängt upp en blomkrans i polisens avspärrnings- band, och de har tänt ljus utanför med en sista hälsning: «Nu är ni med änglarna. Vi ses. Kram». Mer info på adressa.no och aftenposten.no

22.30 – Rikskrim är sedan tidigare idag inkopplade -”Vi talar bland annat med det döda barnets far och andra närstående. Det är nu viktigt att få fram så många uppgifter som möjligt”, säger Åsa Hedin kommunikationschef hos polisen i Västmanland. Tidigast under ons- dagseftermiddagen får polisen besked om på vilket sätt kvinnan och barnet avlidit.

– ”Hittills är fallet rubricerat som mord. Men avgörande för fortsättningen blir naturligtvis vad det preliminära obduktionsbeskedet visar. Material har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium på analys. De uppgifter vi får fram i förhören i Norge är också mycket viktiga för oss”, säger hon.

23.20 – Det finns en viss Wilhelm Werner Winter 1963-05-17, Åsen 4, 6270 Brattvåg, Ålesund, som figurerar i sammanhanget som har kopplingar till både offer och Nasser. Denna Wilhelm Werner Winter hette något annat på 80-talet och har bl a suttit inne på mental- sjukhus 1999 i olika omgångar. Han har mycket underliga texter och foton (klicka på album #7 till vänster) på sina sidor på nätet, bl a här, här, här och här (manifest på 225 sidor som är värre än Breiviks). Han verkar vara besatt av Elida på något sätt. Han är väldigt hemma med gifter och deras verkan och användningsområde.

I WWW:s minst sagt märkliga dokument står det att han tog sig namnet Willhelm Werner Winther 1984. Hans dopnamn är tydligen då annat, men de tagna namnen är godkända enär han finns med i norska skattelisten. WWW har alltså adressen 6270 Brattvåg, samma som Farid Khalid Nasser född 1961. Intressant är att veta vad denne WWW hette innan namnbytet. Winther har även sökt politisk asyl i ”The Islamic Republic of Iran”.

Nasser påstås fått en chock av dödbeskedet: – ”Jeg fikk sjokk da de ringte meg fra en svensk avis, og ville snakke med meg om dette. De fortalte at ekskona mi var død og at datteren min var død”, forteller barnefaren til NRK. Och fortsätter: – ”Jeg ringte selv til politiet i Sverige omtrent klokka 20.00 i går for å få vite hva som hadde skjedd. Men da hadde de fremdeles lite informasjon å komme med”, sier mannen.

23.50 – WWW har många nakenbilder på kvinnan som han har tagit, de var alltså vänner och möjligen älskare, dessutom äger han enligt en obekräftad uppgift en röd norskregistrerad bil, som den som blivit sedd utanför offret under helgen av en taxichaufför och som polisen är intresserad av att få information om.

Han har även Nasser på bild i sitt album som är bilden bredvid en tunna nervgas (Zyklon B). WWW verkar vara intresserad av gifter, och poli- sens uppgift på ett märke på offrets hals kan tyda på giftmord, eller eventuellt strypning, beroende på märket. WWW har publicerat egna texter på nätet som är kritiska till myndigheternas behandling av ”Den upphöjda” Elida. Han verkar vara en slags psykopat och har varit in- volverad på ett eller annat sätt i flera andra mord, bl a det så kallade ”Samhainmordet”, ännu ett dubbelmord på hans påstådda fästmö och hennes pojkvän.

Om vi summerar Halloween/Samhainmorden som han misstänks ha anstiftat på sin före detta fästmö, och dessutom skriver om själv på nätet, ihop med att han beskriver själv om sina tvångsintagningar på psyket/mentalsjukhuset, som han sedan har anmält till olika rätts- instanser och sedermera även har publicerat dessa anmälningarna på nätet och sist men inte minst att han är en känd rättshaverist i Norge visar på en störd person.

17 jan 00.10 – Enligt ett av hans egna dokument på nätet var han som innan sagts tvångsintagen 1999, och de försökte tvångsinlägga honom igen år 2000, dessvärre har vi ännu ingen uppgift på om de lyckades. Polisen verkar ständigt göra husrannsakningar hos honom och försöka tvångsinlägga honom på psyket. Ibland lyckas de, ibland krånglar han sig ur det som en mästerlig rättshaverist.

Han kontaktar då Amnesty, högsta domstolen etc. Han noterar pedant alla namn och datum och vilken slags kontakt han har haft med olika instanser, såsom brev, telefonsamtal eller mail och vad som sades etc. WWW figurerar i en mordutredning här. I hans fotoalbum på sin hem- sida finns också en bild som anklagar norska staten för att kidnappa barn. WWW:s alla dokument samlat här.

01.25 – WWW har ansökt om politisk asyl från Norge i följande länder: Iran, Ryssland, Frankrike, Storbritannien, USA samt flera icke namn- givna länder. Han uppger då i sin ansökan att Norge bryter mot FN:s stadgar nr: 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13, 18 och 19 och har gjort sedan 1992. Samtliga länder har avslagit hans ansökan men han fortsätter ansöka.

Den 31 augusti 2000 bröt sig polisen in hos honom och WWW skriver: ”Had to spend some days at the nuthouse”. Den 19 oktober 2000 bröt sig polisen ånyo in hos WWW och, enligt honom själv, sköt mot honom. Fast polisen undrade ändå hur jag mådde, skriver han: ”seemingly concernmentfor my well-beeing”.

Nasser var lite märkligt nog väldigt noga med att påpeka att han var hos norska polisen i måndags för att på något sätt ha ett slags ”alibi” kan man tänka, men Elida och bebisen kan ju ha mördats tidigare, om man ska spekulera i det. Bilen hade ju setts lämna Arboga vid ett-tiden natten till måndag så det är inga problem med att hinna i tid till polisen i Ålesund när de öppnar:

– ”Jeg var hos politiet i Ålesund mandag klokka 10.00 for å ordne med en annen sak, og har papir på dette. Deretter reiste jeg rett hjem”, forteller mannen.

Passande nog finns Nasser på bild liggandes i en sjukhussäng med några slangar bland WWW:s bilder i albumet på hemsidan. Fler bilder på detta har Farid Nasser lagt upp på någon arabs Facebook som är född 1973 enligt infot. Nasser gjorde en by-pass-operation i augusti 2009, ses här och här. När Nasser vid ett polisingripande 2009-11-19 där han gjorde våldsamt motstånd och som han blev fälld för står följande bl a i domen:

Ur domen B688-10: ”Polisman XX har uppgivit: Han och en kollega kallades till Hemköp då man hade en stökig person som ätit smågodis samt stoppat på sig saker. Han frågade mannen vad det gällde varvid denne slet upp tröjan och sade att han var hjärt- opererad och att allt var ett missförstånd. Han viftade med armarna och polismännen försökte då få fatt i dessa. Mannen tog då tag i kollegans jacka, viftade runt och krängde med kroppen. Det var omöjligt för dem att få tag i armarna varför han hotade med att spraya mannen. Då denne tydligen var opererad avstod han dock från det och man kallade i stället på förstärkning. Under uppträdet skrek mannen på något främmande språk, krängde med kroppen både stående och liggande, drog och spjär- nade emot med armarna samt slog och viftade. Mannen sade inget om att han skulle ha kramp i någon arm. På sjukhuset sade läkare att mannen var fullt frisk”.

Nasser har genomgått by-pass-operation en gång, och det är år 2009, men bilderna lades upp i 2011, som förvillade året.

02.00 – Poliskvinnan Åsa Hedin säger till norska smp.no att polisen har goda förhoppningar att hitta gärningsmannen trots att de inte har någon misstänk nu, som de säger i alla fall. Men polisen gjorde fynd i lägenheten som tyder på dråp och fallet ska vara lösbart, enligt Åsa Hedin. Vilket spår polisen går på kan Hedin i nuläget inte yppa p g a spaningstekniska skäl.

Åsa Hedin

03.10 – Något annat lite skumt är att WWW lade till de tre sista bilderna på Zyklon B-tunnan och Farid Nasser i sitt fotoalbum på sin hemsida EFTER måndag natt. Före det fanns alltså inte Tunnan eller Farid Nasser med i det albumet.

Cyklon B och Farid Nasser på två sista bilderna som är tillagda efter måndag natt

07.20 – Den döda mammans Facebook fylls nu av R.I.P-kondoleanser av hennes vänner och andra.

07.25 – För er som inte kan se Facebook, kan klicka upp bilden här.

08.00 – Enligt källor med insyn i utredningen fick spaningsledningen redan i går ett förhandsbesked. Enligt det har barnet och kvinnan dött ungefär samtidigt. Det utesluter ett scenario där 38-åringen avlidit och barnet sedan omkommit av närings- eller vätskebrist. Läkarna kunde däremot inte säga något om hur de båda dött. Båda kropparna saknar, enligt uppgiftslämnaren, tecken på yttre våld.

I samband med dagens rättsmedicinska obduktion kommer även en toxikologisk undersökning att göras. Då kan man upptäcka om de har blivit förgiftade eller har andra ämnen i kroppen, säger källan. Provsvaren från den kemiska analysen kan ta flera veckor, och för kvinnans närstående är det en påfrestande väntan.

En nära vän till kvinnan säger att de senast hade kontakt den 8 januari. Enligt uppgift har mamman och barnet varit döda en tid innan de hittades. Polisen försöker nu fastslå exakt när de dog.

– ”Vi har bland annat med hjälp av information i hennes telefon en ganska bra bild”, säger Åsa Hedin.

Den ex-pojkvän som tidigare dömts för upprepade fall av misshandel av kvinnan hördes i går upplysningsvis av polis. Sent i går kväll hade ingen person delgetts misstanke om mordet.

13.00 – Igår hade polisen ett förhör med Farid Nasser, och polisen vill nu förhöra mannen igen, bl a vad han har haft för sig under den gång- na helgen. Denna information kommer polisen kontrollera mot de elek- troniska spår, såsom basstationerna hans mobiltelefoner har lämnat spår på, och vilka vägtullar hans har passerat. Hans tidigare våld- samma tendenser är också en sak polisen är intresserad av. Mer info här.

16.30 – Resultatet från obduktionerna dröjer ytterligare. Vid 15.30-tiden idag meddelade polisen i Västerås att resultaten från den rättsmedicinska undersökningen på mamman Elida och bebisen. Pressmeddelandet meddelar att polisen behöver mer tid för att kunna ge ett besked kring dödsorsakerna. Eftersom varje dödsfall är unikt så tar undersökningarna olika lång tid. Både den rättsmedicinska under- sökningen och obduktionen ska kunna ge en så bra och korrekt bild som möjligt kring vad som har hänt, vilket medför att det nu dröjer, uppger polisen.

16.40 – Någon eminent person har gjort ett mycket bra ”kopplings- schema” för hela detta fallet. Klicka på nedanstående bild för att förstora upp den.

16.55 – En uppmärksam person har utanför Farid Khalid Nassers adress i Norge, där han och hans irakiska fru är skrivna, sett att ut- anför deras bostad på Storgata 78, 6270 Brattvål står två mörkröda bilar parkerade. I direkt anslutning till just nr 78 – där både det irakiska paret är skrivna – står en rödmetallic Skoda Felicia söder om huset. Bilen är en basversion, förmodligen LXi av relativt tidig årsmodell, förmodligen 1995-1997. De är även registrerade på Vågagata 5 , 6270 BRATTVÅG (Vågegt 5 , 6270 BRATTVÅG).

Den andra bilen står norr om huset och är svårare att identifiera, men vittnet vill gissa på att det är en Toyota Corolla av 6:e generationen (E90) från slutet av åttiotalet, 1987-1990. Polisen är mycket intres- serad av just en röd norskregistrerad bil.

17.15 – Bilarna syns på bilden nedan, klicka upp bilden. Annars har ni länken till Google Maps här.

22.55 – För 40 minuter sen kom Farid Nassers kondoleans till Elida för hennes död. Inte en minut för tidigt enligt min mening.

23.05 – Första obduktionsbeskedet ger inget svar på om ett brott är orsak till att en mamma och hennes spädbarn hittats döda i Arboga. Polisen har nyss fått ett första preliminärt obduktionsbesked.

– ”Men det innebär inte något tydligt svar på om ett brott lett till döden. Det är en av kropparna som obducerats på rättsmedicinska i Uppsala. Vilken av kropparna det är vill jag inte gå in på. Den andra kroppen obduceras under torsdagen”, säger kommunika- tionschef Åsa Hedin vid polisen i Västmanland.

23.20 – Farid Nasser en irakier som inte nöjde sig med fru OCH älskarinna. Han hade lagt ut sig på en kontaktannonssida också, där han sökte yngre kvinnor. De största lögnerna i hans profil är att han inte berättar att han är gift, och skriver att inte har några barn. Ett riktigt svin alltså.

19 jan 01.00 – Två polisutredare från Västmanlandspolisen kom under onsdagseftermiddagen till Ålesund för att ta del av förhör med vittnen. Arbetet med att förhöra personer som har anknytning till sexbarnsmamman startar på torsdagen, det bekrefter etterforskningsleder Terje Rishaug ved Ålesund politistasjon overfor Sunnmørsposten onsdag kveld.

13.30 – Aftonbladet skriver idag om ett NYTT spår i fallet, och det spåret skrev SweCon redan om de 17 januari, två dagar tidigare, och då är spåret just mannen WWW, Wilhelm Werner Winter 1963-05-17, Åsen 4, 6270 Brattvåg, Ålesund. AB skriver följande:

”Svensk polis åker till Norge för att lösa gåtan bakom det misstänkta dubbelmordet i Arboga. Där leder ett nytt spår till en man med kriminella kopplingar som skrivit om den döda kvinnan i ett manifest på internet. –”Självklart är det intressanta uppgifter”, säger polisens presstalesman Åsa Hedin. För att bringa klarhet i mysteriet runt dödsfallen reste två svenska poliser i går kväll till Ålesund i Norge. De ska prata med kvinnans barn och med den ex-pojkvän som tidigare dömts för misshandel av henne.

Aftonbladet var i går i kontakt med ex-pojkvännen som inte vill uppge när han senast träffade sexbarnsmamman. –”Jag kan inte säga något. I morgon ska jag prata med polisen”, säger han. Samtidigt följer polisen upp ett nytt spår i Norge: en 48-årig man (WWW) som enligt Aftonbladets källor är känd av polisen i flera olika krimi- nella sammanhang. Han har vid upprepade tillfällen publicerat bilder och skrivit om den nu döda sexbarnsmamman på internet.

48-åringen (WWW) kommer från samma stad som den 38-åriga kvinnan (Elida) och de har samtidigt bott i ett litet samhälle på Norges västra kust. I långa manifest skriver han om sitt hat mot norska myndigheter, som han menar ständigt övervakar honom. Han skriver också om hur han själv vårdats på en psykiatrisk inrättning. Sexbarnsmamman om- nämns på flera ställen i manifestet.

48-åringen hävdar att myndigheterna övervakar även henne och att hans egen lägenhet utsattes för ett attentat när hon kom på besök.

–”Vi känner till de här uppgifterna. Självklart är det intressant. Alla uppgifter i en mordutredning är intressanta, säger Åsa Hedin, som inte vill uppge om mannen kommer att förhöras.

48-åringen har också publicerat ett flertal bilder på sexbarnsmamman och på hennes förra pojkvän på sin hemsida.

Men ex-pojkvännen (Farid Nasser) säger att han inte har en aning om vem mannen är. –”Jag känner inga här och jag har inga vänner. Jag är inte en sådan som tar kontakt med människor”, säger han. När Aftonbladet i går kontaktade 48-åringen ville han inte säga något om sina manifest eller om sin relation till sexbarnsmamman. –”Av olika orsaker vill jag inte kommentera de aktuella rapporterna närmare”, skriver han i ett sms.

SweCon undrar vem av dom som ljuger, den mentalsjuka norrmannen eller den svartsjuka misshandlande araben?

13.45 – Denna annorlunda mannen WWW har idag lagt upp ytterligare en bild på Elida i sitt fotoalbum #7 (sista bilden). Det känns mycket märkligt att Farid Nasser påstår att han inte känner WWW trots att dom bor i samma lilla by med ett par tusen bybor och nån kilometer från varandra. Dessutom finns Farid Nasser på flera bilder i WWW:s album. Han är helt klart besatt av Elida och hennes liv. Kan det vara WWW hon flydde ifrån för ett par år sen då hon kände sig hotad som hon sa?

14.05 – Media har nu ändrat till att både mamman och bebisen hittades döda i sängen. I början sades det att mamman hittades i hallen. Men  ingen person är ännu delgiven misstanke om brott.

14.15 – Elida har alltså haft vissa problem med både alkohol och droger, och drack även vid tillfällen då hon var gravid med sista barnet. Hon har även fått raseriutbrott och på senare tid ville hon ändra sitt liv helt. Elida gick bl a till kyrkoförsamlingar med den lilla och hade även kontakt med pingstkyrkan. Kanske inte helt lätt med två personer som till synes är besatta av henne.

14.20 – En norsk blogg bekräftar uppgifterna som SweCon redan har publicerat om Elida och Farid. Saxat ur norska bloggen:

”31. januar 2008 fikk de en sønn, Gabriel, men han ble også gradvis tatt over av norske myndigheter. I forbindelse med at Gabriel ble tatt i forvaring,ble Elida Guseck deprimert og begynte å konsumere alkohol.Elida har tidligere hatt problemer med narkotika og redd for å få feile kontakter og venner. Derfor bestemte hun seg for å flytte med Farid Nasser til Sverige og Arboga. Han var ekstremt sjalu av seg , og bare hun så en fremmed mann var han som gal og Nasser tok til vold. Irakeren har minst to ganger sparket Elida i hodet. På ett tidspunkt i desember 2008 i Arboga ropte han under mishandlingen, «Jeg skal drepe deg!»”

14.40 – WWW hade som sagt innan mycket dokument och hemsidor och bilder uppe på nätet, och han har flera olika signaturer på också. Ett par som är kända är ”Rawwwen” och ”rafn rafn”. Han hade dock ingen bil registrerad på sig. Det har däremot Elidas ex-pojkvän Farid Nasser, tre stycken också, en blå Renault Scenic, en röd Mitsubishi Space Wagon och en svart Audi A4. Bilden på hans svarta Mercedes tidigare måste då vara en bil som är såld. WWW har haft en bil, en Chrysler, men skrotades 1991 enligt norska bilregistreringen.

WWW:s skrotade bil

15.00Ett trettiotal poliser arbetar med fallet att hitta orsaken till de bådas död i Arboga.

– ”Vi utreder på bredden, av anledningen att detta är definerat som en mordutredning blir det betydligt större resurser till fallet”, säger informationsansvarige Terje Lund vid Västmanlands läns polis.

Polisen lägger inte fram några kort på bordet ännu. Terje Lund vill därför inte kommentera några av alla spekulationer som finns i svensk eller norsk media. Vi utreder på bredden och samarbetar med norsk polis och kartlägger förhistorian till kvinnan, uppger Lund. Polisen tillägger också att det är fler tagna prover efter den första obduktionen, och dessa svar kommer först i nästa vecka. Polisen uppger heller inte på om prover är tagna på mamman Kjærsti Elida Guseck (38) eller hennes nio månader gamla dotter Verona.

15.45 – Mer info om obduktioner här.

15.50 – I Ålesund där svensk polis nu är, och där Elida, WWW och Farid kommer ifrån körde någon över stupet i natt vid Fjellstua. Märkligt att så mycket händer på en gång om och kring denna lilla by.

Olycka?

Tre timmar tog det att få upp bilen som kört ner 30 meter vid Fjellstua. Föraren en 32-åring klarade sig genom att räddas med en helikopter, och blev förd till sjukhus med ”bruddskader”. Den norska tidningen skriver: ”Politiets innsatsleder, Kjell Kvenseth, har lang erfaring som polititjenestemann i Ålesund, men har aldri hørt at noe liknende har skjedd tidligere på byfjellet”.

17.00 – Idag kom resultatet från obduktionen av det nio månader gamla barnet, som hittades död tillsammans med sin mamma, i Arboga i måndags. Men polisen kan fortfarande inte säga ifall något brott har begåtts.

– ”Varken mamman eller barnet bar på några spår av yttre våld. Det gör att vi måste fortsätta vänta på prover från obduktionen”, säger Terje Lund, polisens presstalesman.

17.15 – Dokumentet på Fadir Nassers bilar finns här.

18.50Vi tar ner klistringen av artikeln tills nya intressanta och avgörande fakta framkommer, men artikeln uppdateras som vanligt ändå under tiden som hittills.

19.45na.se skriver:

– ”Vi håller också förhör med personer, i Arboga, och på annat håll som på olika sätt har uppgifter att lämna, säger Åsa Hedin kommunikationschef hos polisen i Västmanland.

Ingen person är ännu misstänkt i utredningen. Det pågår bland annat samtal med anhöriga till den döda kvinnan och barnet för att få fram uppgifter.

20.10 – Personen som ringde larmsamtalet i måndags om att allt inte stod rätt till i lägenheten var en brevbärare från City Mail i Arboga och brevbärare måste rapportera vidare om saker som inte är av naturlig art inom deras postrunda, som lukter, bråk eller annat som ej är normalt. Brevbäraren har enligt uppgift ringt ett samtal till sociala som i sin tur ringt och larmat utryckningsfordon.

Expressen skriver idag att mamman och bebisen kan ha dött naturligt, hur nu de kan svamla till det så. Om mamman dött naturligt så kan barnet omöjligt ha gjort det. Enda dödsorsaken kan då vara av svält eller brist på vatten. Det kallas inte naturlig död. Men Expressen är ju Expressen.

20 jan 05.25 – Polisen vet sen någon dag tillbaka när kvinnan dog. Polisen ska har ringat in tidpunkten när mamman Elida dog. Telefonlistor över hennes mobilsamtal ska ha gett en tydlig indikation om när kvinnan avled.

21 jan 02.00 – Igår uppgav polisen att de poliser från Västmanland som befunnit sig i Norge i några dagar, kommer att åka hem över helgen. De vet ännu inte om de kommer att åka tillbaka till Norge efter helgen, eller om de kommer att hålla kontakten på distans. Polisen uppger att de har förhört anhöriga, vänner och bekanta till den döda kvinnan och att de nu har fått en god bild av vem hon var.

02.25 – Lite kuriosa: Elidas mor heter Kabaschi och är från Balkanoch har nån form av hemhjälp eller vård i Norge. Pappan Carl Guseck var namnet på hennes far som begick självmord, även han från Balkan. Carl Heinz Guseck är Elidas bror. Far till de första fyra barnen är Paul Aasen, som kan ses här.

Paul Aasen

02.45 – Terje Lund, Västeråspolisens presstalesman säger efter att poliserna kommit hem från Norge:,

– ”Det är fortfarande åt två håll det kan gå. Det finns inga yttre tecken på våld, men det kan finnas gifter i kropparna som gör att det är ett brott”.

04.30 – Ett kommentarsinlägg på SweCon, från nicket ”wathandif” som klargör och bekräftar lite av vad som är skrivet i artikeln om WWW (Tack för detta):

”Han er en gal mann som har ”forskanset” seg i sine besteforeldres hus som han på en eller annen måte har tatt over i Brattvåg. Her sitter han og skriver på sine ”Manifest” og diverse. Han har skiftet navn til W W W. Hans opprinnelige etternavn er Molvær, og kommer fra ett lite sted som heter Mauseidvåg utenfor Ålesund. Hans navn er knyttet til flere mord i norge.

Det kan virke som han er en manipulerende fuck, og han må derfor anses som ekstremt ”farlig”. I seg selv er han bare en liten dritt, men han finner svake sjeler og manipulerer dem. I sine manifest skriver han om sitt hat til staten Norge, hat til alle som kommer i hans veg, og han dikter opp fantastiske fortellinger om mange mennesker. Kan komme videre inn på dette om det er ønske om det”.

22 jan 02.00 – Enligt myndigheter är Farid Nasser fadern till den döda bebisen Verona som föddes 2011-04-17. Om man då räknar tillbaka borde Verona blivit tillverkad ca 2010-07-16. Då vi vet att Farid Nasser blev frihetsberövad 2010-02-08 i samband med den sista misshandeln och försatt på fri fot 2010-03-18 i samband med rättegången och domen på åtta månaders fängelse meddelades 2010-04-06, så borde Farid Nasser med andra ord suttit fängslad när Elida blev gravid. Om nu Farid är biologiska fadern.

17.25 – Två videoklipp

Elidas singelskiva hon sjöng in?

Personen som la upp detta klipp på Youtube 20 januari har nicket ”phildavishva”, och reggade sig där 2007 och har lagt upp endast två klipp. Personen ifråga verkar ha nån koppling till en Jesus-chatline. Elida började gå en del till församlingshem och kyrkan sista tiden med sin dotter. Har det nån koppling till allt kan man undra.

23 jan 08.00 – En av våra eminenta läsare har bidragit med värdefull information om WWW, och lägger upp det även här.

Wilhelm Werner Winther`s famile:
• Far = Død
• Mor : Anne Irene Aarsund Molvær, 6036, Mauseidvåg
• Søster : Gry-Beate Aarsund Molvær, +47 97 12 41 75

11.15:

Name: Wilhelm Werner Winther – kallas WWW här
Birthplace/date: Aalesund / May 17, 1963
Occupation: Human Rights Activist
Present Address Åsen 4, NO-6270 Brattvåg, Norway
Phone: +47 974 83 483
E-Mail: [email]wwerner@airpost.net[/email]

WWW döptes till Kjell Olav Molvær

• 1963, den 17 maj, han föddes (enligt egen uppgift)
• 1984 byter han namn till WWW
• 1999-2000 ska ha enligt egen utsago tvångsomhändertagits på psyket
• 2010 är det år han daterar sina bilder på Elida Gusuck

Enär många vill prata med honom så kanske systern kan hjälpa till med svar. Inte ens till media kommenterar WWW.

WWW är alltså Willhelm Werner Winther, och hittills har inte någon lyckats hitta ett foto på honom som kan bekräftas vara WWW. En mycket underlig människa, mentalt störd och mycket intelligent anses han av flera i Norge. Men är han en presumtiv gärningsman, eller vad har han för kopplingar i detta dubbelmord, om det nu är ett sådant.

Frågan är om WWW kände Farid Nasser, Nasser nekar till detta i polishörhör, men WWW har bilder av Farid Nasser i sitt fotoalbum, och dessa bilder är dessutom upplagda EFTER att liken upptäcktes.

Och någon dag senare lade WWW upp ytterligare en bild av Elida i sitt album på nätet (Werner, album #7 till vänster). Noter bilden före Elida och Farid, en tunna Zyklon-B-gift, men det är inte bekräftat om denna bilden lades upp före eller efter mordet. En teori kan vara att WWW lade upp bilden precis efter mordet, om det nu visas sig att mor och dotter är förgiftade. Sedan lägger WWW till bilderna på Farid i samma veva som liken hittas.

11.35:

Om vi ponerar att WWW är inblandad så kanske han vill påvisa på något annorlunda sätt att Farid är inblandad i mordet. WWW verkar ju anse att Elida nästan är en slags Gudinna. Han är i stort sett besatt av henne. Och har då Farid, som är dömd för misshandel av normalgraden vid tre olika tillfällen samt olaga hot vid två olika tillfällen, av/mot den nu avlidna, varit detsamma så kan allt hända med svartsjuka och sinnessjuka hjärnor. WWW är en mycket flitig skribent av texten och dokument på internet. Några av hans verk följer här.

WWW skriver bl a i ett 225 sidor långt dokument följande på sid 120:

”During most of A 2006 I’ve had much and predominantly chummy contact with Ms Kjærsti Elida GUSECK (b June 18, 1973).
Ms Guseck is a photogenic and rather amatorious primadonna, and the constantly marring PST officers and ”health” professionals ‘ve of course criminally downloaded dozens of strictly private photos of her from my PC and corresponding video monitor — also shots of explicitly pornographic nature…!

It goes practically unsaid Ms Guseck’s private apartments ‘ve been systematically and massively infected with AV spy-tech — all her phone conversations ‘ve been recorded, and comprehensive annotations on her intimate privacy journalized…..as a matter of fact Norwegian authorities permanently, illegally and lecherously have monitored the definite bedroom privacy of this half Austrian and sexually attractive lady for years! Cf Doc’s ## 7084 and 8017 etc.”

och på sid 220:

”September 15, 2008:
This night an explosive fire destroys the detached house privately owned and inhabited by a married couple related by blood to Mr Ingolf Peder ABELSETH* (*cf INDO Doc #5817, item entries of Aug 28 2008, Sep 09 2008, Oct 22 2008, Nov 06 2008, Nov 07 2008, Nov 08 2008, Dec 05 2008 and Mar 03 2009) – the husband dies in the flames, but his moderately injured and more energetic wife escapes.
Said couple and one of their sons guested Mr Abelseth habitually, and one of their granddaughters befriends Ms Kjærsti Elida GUSECK* (*cf INDO, Doc‘s ## 7084 and 8017) as well as the latter‘s mother. Mentioned granddaughter also, a few days before the fire, visited Mr Abelseth in order to rent an apartment in his house.”

Och ja, Elida har varit nakenmodell för cirka tio-tolv år sedan. En sensuell bild ses här. Fler (naken)bilder av henne har WWW i sitt #7 där han verkar ha lekt med bilderna i Photoshop efter ett intag av LSD. Mycket märkliga bilder, till synes en störd man är detta.

12.45:

I sitt album finns en skum bild som anklagar norska staten för att kidnappa barn:

Klicka för uppförstoring

En annan albumbild som visar WWW:s tydliga hat mot Norge och myndigheter:

Klicka för uppförstoring

Bland kommentarerna har vi fått hjälp av ett par läsare, som detta, och vi tackar för detta (Vi översätter inte läsares citat):

Han er en gal mann som har ”forskanset” seg i sine besteforeldres hus som han på en eller annen måte har tatt over i Brattvåg. Her sitter han og skriver på sine ”Manifest” og diverse. Han har skiftet navn til W W W. Hans opprinnelige etternavn er Molvær, og kommer fra ett lite sted som heter Mauseidvåg utenfor Ålesund.

Hans navn er knyttet til flere mord i norge. Det kan virke som han er en manipulerende fuck, og han må derfor anses som ekstremt ”farlig”. I seg selv er han bare en liten dritt, men han finner svake sjeler og manipulerer dem. I sine manifest skriver han om sitt hat til staten Norge, hat til alle som kommer i hans veg, og han dikter opp fantastiske fortellinger om mange mennesker. Kan komme videre inn på dette om det er ønske om det.

I andra album har WWW bland annat katter som han namngett, översatt till, ”torsdag”, ett ord han dessutom har snöat in på, och det kan ha att göra med asagudarna Tor och Odin, för en hund har fått namnet Odin i album #1, första bilden. Bild 23 i samma album visar en katt, och längst ner på tavlan ser man tassavtryck med en bokstav i varje tass, som tillsammans blir namnet LILLEMOR.

Detta behöver inte betyda något men denna mannen har siffer och bokstavs-”lekar” för sig och ett eget märkligt system att märka sina bilder på. På något sätt verkar han vilja ge ledtrådar till något genom att publicera dessa lite gömda men ändå så de går att se och hitta. Rena CSI snart [sic].

Tankarna fanns även att WWW kunde varit konvertit till islam, men i det här dokumentet som han publicerade på internet november 2009 citerar han bibelns nya testamente och vräker ur sig diverse haranger om psykiatriker. Så att WWW är konveritit kan nog bortses.

Här är en annorlunda e-bok som han har publicerat på internet.

Han skriver att han är aktiv inom WSO – ”We Shall Overcome” (Googlesökning ger http://www.wso.no/) ”Frihet til å velge, Rett til selvbestemmelse! – We Shall Overcome er en bruker og interesse organisasjon, som vektlegger erfaringsbasert kunnskap og brukerstyring, og har fokus på å endre mentalitet og praksis i det psykiske helsetilbudet.”

WWW var ju bland annat involverad på något sätt i dubbelmordet den 31 oktober 1996 på sin före detta fästmö Elin Dalsegg och hennes nya partner Jin Runar Digernes Furseth. Bild och om mannen Jin här.

16.10:

Om man bläddrar fram till textdokument #599 i detta dokument (Sid 48 enl dok egna paginering), och läser helst hela (inklusive nostradamus /numerologi-avsnittet) dokumentet, och sedan även läser följande nyhetsartiklar här och här, där WWW omnämns som ”33-åringen” respektive ”34-åringen” så kan man sammanfatta det som att WWW har alltså varit involverad i ”Halloweenmorden” den 31 oktober 1996. WWW har haft nån slags relation och/eller tokschizofrena tankar om det kvinnliga mordoffret.

Han höll inte i vapnet, men det insinueras att han manipulerat en annan galenpanna att agera. Dessutom skriver han att han hade någon efter sig som skulle döda honom samtidigt. ”I find appropriate to make mention of the fact that triggermen hired to kill mesimultaneously were on their way from NO-Sjøholt to NO-Brattvåg when theylearned that Mr Forsberg had been deliberately misguided with respect to myagenda and whereabouts….” Han omnämner också mordoffret, Elin Dalsegg, som sin fästmö.

Withers Chastly Halloween - mordkoppling?

WWW kunde tydligen inte dömas för han hade tillskansats sig alibi men han var med och planerade dubbelmordet på Elin Dalsegg och hennes pojkvän Jin Furseth in i minsta detalj, sen fick han någon svag person som han manipulerat att göra detta dubbelmord.

Från ena artikeln står det: ”Den 33 år gamle mannen (WWW), fra en nabobygd til Ålesund, skal på forhånd ha sagt til flere personer at Roy-Christer Forsberg (som fälldes för mordet) forberedte seg på å drepe”.

När Roy hade mördat paret ringde han till WWW:s telefonsvarare och sa följande, citat från VG:

”VG har hørt meldingen fra mannen som skal være drapssiktede Roy-Christer Forsberg. Beskjeden ble innlest klokken 21.13 drapskvelden, muligens fra Elins egen telefon, og virker helt autentisk. Med andpusten stemme rapporterte den stressede mannen om det utførte drapet:

«Hei, det er Roy. Nå har du og jeg fått vår straff . . .Nå har Elin og Jin fått sin straff. De har fått som fortjent. Jeg fant dem i sta’. De sto og klinte i gangen. Jeg takla ikke det. Jeg tok begge to. Nå er de døde håper jeg. Ha det”.

24 jan 01.10 – En annan hängiven person på ett forum angående detta halvkusliga fall skickade följande SMS till WWW i fredags: ”Undrar varför Du lagt ut bilder på Elida Guseck och Farid Khaled Nasser på din hemsida?” Idag fick personen svar i form av tre (3) SMS:

  • Nr 1: TeStA
  • Nr 2: ElIdA
  • Nr 3: 599
Återigen är denna man kryptisk med sina siffror och bokstäver. TeStA står det i de små flaggorna på Zyklon-B-tunnan. Elida är Elida och 599 borde vara dokument #599 i WWW:s UN-documents.  Och nyss fick personen ett fjärde SMS från WWW som löd:
  • Nr 4: Zyklon pic published 10th inst – murder motive!

Finns det någon koppling till att varannan bokstav är VERSAL tro? Kan det helt enkelt betyda att Elida blev giftmördad av någon som är omnämnd i dokument #599? SMS:en kom för övrigt från WWW:s norska registrerade mobiltelefon nr: +47 974 834 83

  • Nr 5: Zyklon pic sent Jewish organizations in the USA and Israel 10th inst – political reactions!
  • Nr 6: MOTIVE: to harm WWW by murdering Elida and her daughter!
  • Nr 7: Elidas mother Norwegian! 
  • Nr 8: Elida and WWW friends since 1976!
  • Nr 9: Thanks for harming WWWs reputation with moronic comments!

Nio SMS har alltså inkommit från WWW hittills. Och det är minst sagt kryptiska meddelanden. Något för Sherlock nu.

24 jan 21.00 – SweCon fick mail från Norge där en person gav lite info om WWW:

Mannen på bilden under med hunden är inte WWW. Vill man vet mer om dubbelmordet där WWW var omnämnd i kan man söka på: ”dobbelt drap i Ålesund ” på nätet. Och en av Norges mest profilerade advokater, Mr. Staff, beskriver WWW som hjärnan bakom mordet.

Detta är inte WWW

Källan skriver även detta om WWW: ”Han er for feig til å legge ut bilder av seg selv, han sitter bare i skjul og skriver mye sprøtt og løgner”.

22.00 – En annan person som skickade ett SMS till WWW med ett registrerat nummer och namn fick svaret: ”Mind your own business and stop spreading lies invented by my enemies—cf Scribd.com, ”ECHR 2011″!”

Det kom ett nytt mail från källan i Norge som skriver detta om WWW:

”Har dessverre ingen bild. Han er beskrevet som korpulent, (stor mave etter å ha sittet mange år i en stol og skrevet all dritten i sine ”SCRIPT OG MANIFEST, regner jeg med”), han har langt Grått hår som han fester bak, og går som regel med Caps eller lignende, bruker dongeri jakke eller grønn allværsjakke.

En person bosatt i Arboga som kände till Elida lite, har berättat att hon sett Elida i sällskap med ”en snubbe med lite halvlångt grått hår, musikintresserad, konstnärlig o knepig har jag fått berättat för mig”.

23.25 – Farid Nasser nekade i polisförhör till att skulle känna WWW, vilket man kan betvivla starkt. Och mycket riktigt fick SweCon detta i stort sett bekräftat av sin källa i Norge som skriver:

”Ja, utan tvil kjente de hverandre, eller visste om hverandre. Nasser jobbet som kokk på et hotell i Brattvåg ett tag. Det er vel litt rart om de ikke kjente hverandre”.

Det förefaller som våran irakiske före detta militärchef i armén Farid Nasser far med lögner i polisförhören. Nu blev detta inte bekräftat till 100%, men källan ska forska ytterligare i denna fråga. Källan tror också att den döda bebisen är Farids dotter, men som sagt, det kan ju ingen veta säkert utan DNA-test, vilket SweCon anser att polisen borde ta.

Farid ljög även på punkten när han såg Elida senast. Farid sa: ”Jeg hadde det siste samtale med henne i jula, sier barnefaren.” Farid ljuger om detta då ett vittne har sett Farid i Arboga hos Elida på nyårsafton.

25 jan 00.35 – WWW:s syster Gry Beate Molvær är anställd på Norsk Rikskringkasting, vanligtvis förkortat till NRK, som är Norges public service-radio och television. Frågan är hur systern är inställd till sin bror och hans lite mentalt störda ageranden. Kanske någon kan få tag på henne och fråga henne om en blid på WWW.

09.15 – Elida och hennes lilla dotter som hittades den 16 januari, kan ha legat döda i över en vecka. Elida saknades redan måndagen innan, den 9 januari. Elida hade då bestämt träff med en kompis, men dök aldrig upp, och väninnan försökte få tag på henne genom att först ringa på hennes dörrklocka och sedan att ringa till hennes telefon under hela veckan.

Västmanlandspolisens kommunikationsansvariga, Åsa Hedin, vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna: – ”Nej, det är svårt för oss att bedriva brottsutredningar via media”, säger hon. Under trettonhelgen, sågs Elida tillsammans med sin dotter i Arboga. Polisen vill inte kommentera det heller: – ”Nej, samma sak där. Vi kan inte i dagsläget kommentera några detaljer i utredningen”, säger Hedin, som fortfarande väntar på svar på de prover som togs i samband med obduktionen.

26 jan 16.40 – Nu har WWW vaknat till liv ordentligt och börjat engarera sig i fallet av någon anledning. WWW gjorde en polisanmälan i går, där han pekar ut en person som indirekt knuten till mord på Elida och Verona. Vi vill avvakta med att outa det namnet då riken är stor att det är svammel från WWW:s sida.

17.00 – Personen X som hade bestämt möte med Elida måndagen innan de hittades döda säger:

”När hon inte hörde av sig var min värsta tanke att man tagit hennes dotter och hon kanske var inlagd på sjukhus, men aldrig det här, en chock var det. Jag såg inte att hon levde farligt. Hon tyckte inte bara om att gå ut på kvällen, eller snarare när det var mörk ute, sen var hon inte den typen som går ut mycket, bara för att handla eller till BVC. Hon gick inte ut mycket alltså, var väldigt pratglad och pratade med alla”.

…och fortsätter….

”Riktigt ärligt så har hon aldrig nämn WWW. Jag vet att vi bestämde att träffas och hon pratade mkt o flickans framtid och vi började planera 1-års kalaset som jag och hon skulle ha tillsamman då våra barn föddes samtidigt. Hon hade så mycket planer och var inte det minsta deppig, utan hon såg fram emot att få tillbaka sin son Gabriel, för hon hade börjat strida, och skaffade en massa advokater. Så det kan inte vara så att hon skulle begå självmord och lämna allt.

Hon ville till och med skaffa fler barn, och här i Sverige så sågs hon som en jättebra mor, jag tycker själv det, hon var verkligen en underbar mor. Varför hon var i Sverige var för att sociala i Ålesund var ”efter henne” eller vad man nu kan säga. Så hon kom hit tillsammans med sin son Gabriel, och sociala här tog inte sonen för de ansåg henne var en bra mamma.

Sen gjorde hon ett misstag när hon åkte till Norge igen för att hälsa på familjen och då var sonen Gabriel med. Så de tog honom direkt, och hon mådde jättedåligt efter det och blev gravid med Verona. Så när Verona var sex månader åkte hon ner till Norge gör att träffa sin son Gabriel, men denna gång åkte Verona inte med, en äldre dam på kyrkan fick vara barnvakt”.

17.40 – Det kanske inte framgått innan men Farid Nassers nuvarande fru Tara Farid Khalad är född 1989, och således inte han första fru som är mor till deras vuxna barn. Nasser förefaller vara än mer en patetisk person som har en 22-årig fru, en 38-årig älskarinna, och två barn ihop med henne, och samtidigt sitter och raggar unga kvinnor på Internet. Och dessutom är sjukligt svartsjuk. Det rimmar illa som sagt.

Till Aftonbladet berättade en nära vän till Elida att Elida har haft kontakt med socialtjänsten och att de var i huset i går (16 januari). – ”Hon hade gått genom en utredning utan anmärkningar”, säger vännen. De två väninnorna har haft regelbunden kontakt sedan i somras, men senast de hördes av var dagarna före trettonhelgen. – ”Allt verkade så väldigt bra över jul och nyår”, säger vännen.

Vännen X igen, berättade: – ”Hon ringde mig (3 januari) efter att Farid Nasser hade åkt, hon sa att det var bra inga konstigheter, och då dök bara en fråga upp, som jag ställde till henne, om hon skulle kunna bli tillsammans med honom igen, och då sa hon att hon trivdes själv med dottern. Hon ville inte blanda in några män i sitt liv”.

20.15 – Polisen letar vidare efter ledtrådar och fynd i Elidas lägenhet. Polisens gröna VW-buss stod där i morse kl 09.15. Med andra ord lutar det inte åt självmord när polisens tekniker är där igen.

Polisens tekniker

20.30 – Enligt norska smp.no är det nu klarlagt att sista hundraprocentigt säkra observationen av Elida i livet var den 6 januari. Och i Magazin24 kan man idag läsa: ”Under denna vecka har polisen väntat på provsvaren som ska ge svar på hur kvinnan och barnet dog. – ”Vi tror att provsvaren kan komma i morgon fredag eller i början av nästa vecka”, berättar Terje Lund, pressinformatör på polisen i Västerås”.

27 jan 13.10Enligt en källa som har insyn i polisens utredning avslöjar att Elida fortfarande var i livet under lördagseftermiddagen den 7 januari. Då hade hon telefonkontakt med en bekant. Enligt samma källa hade Elida avtalat ett möte redan under söndagseftermiddagen, alltså ett dygn senare. Men mötet blev inte av då det inte gick att få kontakt med henne, vare sig via telefon eller genom att ringa på hennes dörr.

Västmanlandspolisens utredare har alltså krymt tiden för när Elida och dottern kan ha avlidit, och har nu de sista 24 timmarna kvar att luska reda på vad som hände, tiden mellan lördag och söndag eftermiddag. Men fortfarande kvarstår frågan hur och exakt när Elida och hennes dotter dog.

– ”Vi har hört det döda barnets far upplysningsvis på plats i Norge där han bor, men exakt vad han sagt till polisen är inget vi vill dela i offentlighetens ljus just nu. Det finns dock ingen misstänkt i nuläget, och om pappan har alibi för helgen den 7-8 januari vill vi inte kommentera”, säger Terje Lund.

28 jan 12.55 – Lite mer kött på benen angående domen man kan läsa:

Ur domen B 688-10 2010-04-06
Begångna brott Lagrum:
1. Grov fridskränkning 4 kap 4a § 1 st brottsbalken
2. Våldsamt motstånd 17 kap 4 § brottsbalken

Elida uppger följande:
Själv har hon också varit mycket deprimerad på grund av sina tidigare upplevelser.
Tiden före händelsen hade hon varit deprimerad, hon hade kommit i bråk i Norge med Nassers fru och hon hade även skadat sig själv då hon tänkte på de fem barnen som alla var omhändertagna. De hade druckit öl, själv hade hon druckit 4 liter öl 3,5 % sedan 14-tiden och/eller vitt vin [uppgifterna skiftar i förhören: rättens anm]. Hon vet inte vad han druckit, kanske 4-6 liter öl. Hon var berusad, men inte så att hon hade balanssvårigheter. Hon lämnade Norge för Sverige då hon inte kände sig trygg i Norge. Efter en tid återvände hon, men kom i fel sällskap.

Efter det att G omhändertogs drack hon mycket, men har inte gjort så under den senaste tiden. Hon har även druckit för mycket när hon var 23-24 år. Hon hade tidigare varit gift med ett sjöbefäl. I det förhållandet hade hon fyra gemensamma
barn, men dessa omhändertogs av de norska myndigheterna. Hon har också tidigare i livet missbrukat narkotika. Nasser och G*seck träffades år 2005 i Norge och de kom att bli ett par. De har tillsammans sonen G.Han är också omhändertagen av de norska myndigheterna.

De här händelserna som hon misshandlas vid 3 tillfällen är alltså från 2008 till 2010.
I december 2008 i Arboga
Sommaren 2009 i Brattvåg i Norge
Februari 2010 i Arboga där hon också försökte skada sig själv.

29 jan 11.35 – Farid Nasser fick vid domen 2010-04-06 åtta månaders fängelse och betala betala skadestånd till Elida Guseck med 30 000 kr. Domen kan läsas här.

15.50 – En liten rättelse, som inte påverkar sammanhanget men för att vara korrekt. Efter att fått reda på att arabiska döttrar brukar få sin fars förnamn i sitt namn, så kan kvinnan som är född 1989 vara Farid Nassers dotter och inte hans unga fru. Så det kan ha skett ett misstag att blanda ihop alla de arabiska namnen som inte är så lätta att förstå ibland. Den riktiga frugan är skriven på andra adressen i Brattvåg, alltså inte Storgata 78.

31 jan 19.30 – Inom den närmaste framtiden kommer Västmanlandspolisen att lägga ned förundersökningen kring dödsfallen i Arboga. Enligt uppgifter till Bbl/AT finns nämligen ingenting som pekar i riktning mot att en utomstående på något sätt varit delaktig när Elida och hennes nio månaders baby avled.

– ”Utredningsarbetet fortsätter fram till det görs en annan bedömning. Något beslut att eventuellt lägga ner förundersökningen är inte fattat i nuläget”, säger förundersökningsledaren Per Envall vid Västmanlandspolisen.

Obduktionen kunde inte ge något entydigt svar på frågan vad som orsakat dödsfallen. Sedan dess har polisen väntat på svaren på de prover som togs i anslutning till rättsläkarens undersökning. Det saknas bara ett fåtal provsvar från SKL för att polisen definitivt ska kunna avblåsa utredningen om ett misstänkt dubbelmord.

– ”Vi inväntar besked vad gäller provsvaren från den rättsmedicinska undersökningen. Troligen får vi besked i mitten av den här veckan”, säger Per Envall.

Det ser ut att få en slut på detta som ingen trodde på riktigt från början, om det nu inte är det perfekta mordet vi skriver om.

1 feb 11.30 – Norsk media: ”De vil deremot ikke bekrefte avisens opplysninger om at kvinnen skäl ha dødd av akutt sykdom.”

14.15 – Nu har något vaknat till liv i WWW:s huvud igen, för nu har den något sinnesförvirrade mannen lagt upp ett nytt sjukt dokument på nätet som går att granska här.

3 feb 16.45 – Polisen har nu på morgonen fått de första provsvaren från rättsmedicinskas obduktion av mamman och spädbarnet Det är blodprov men de ger inte svar på dödsorsaken.

– ”I stället blir nu de mikrobiologiska provsvaren avgörande. De kan bland annat ge svar på eventuella förgiftningssymptom och sjukdom”, säger polisens kommunikationschef Åsa Hedin.

Mordmisstanken kvarstår dock så länge alla provsvaren inte är klara. De provsvaren väntas dröja ytterligare en tid, hur länge finns inget svar på.

– ”Vi fortsätter förundersökningen som hittills med förhör och annat polisarbete. Utredningen har rubriceringen mord och det kommer den att fortsätta ha”.

7 feb 02.15 –  Det senaste utspelet från WWW är följande skrivelse på nätet:

WANTED

In connection with the first-degree murder of Ms. Kjærsti

Elida GUSECK and her daughter Verona Rosa GUSECK in

Arboga/Sweden last month, this person is wanted:

  • SEX: Male
  • RACE: Ethnic Norwegian (white/Caucasian)
  • AGE: Between 50 and 60 YO
  • HEIGHT: Between 176 and 180 cm
  • WEIGHT: Around 80 kg
  • HAIR: Close-cropped/dark/grayish
  • SKINTONE: Light
  • APPEARANCE: Commonplace, normal build

Indicated suspect alighted from a passenger car (perhaps a red Audi station wagon) around 150 meters south-east of Engelbrektsgatan 30, Arboga/Sweden, at 01:15 CET the 8th last month. He has been identified as an experienced PST-agent* (*agent employed by the Norwegian Police Security Service), and speaks Norwegian with a marked southeastern accent. The suspect has a WAIS IQ of 126.5, and he’s a moderately clever pistol shooter. The wanted person is armed and dangerous!

Feb. 04, 2012

WWW

15 feb 17.20 – Tre nya bilder på Elida och dottern Verona upplagda i WWW:s album #7

WWW har även uppmanat en skribent på ett forum att förstora bild nummer 40 i album #1. Bilden föreställer ett skelett som lyfter upp en död Elida. Bilden ska vara gjord 2010 enligt texten på bilden.

20 feb 18.10 – Kjærsti Elida Guseck, 38, dog av sjukdom och hennes dotter Verona, 9 månader, dog av utmattning och svält, säger Terje Lund, informatör på polisen i Västmanland, till Aftonbladet idag.

Kjærsti Elida Guseck låg på golvet i vardagsrummet när de hittades döda av polisen i kvinnans lägenhet i Arboga den 16 januari. Först misstänktes mord, men nu kommer förundersökningen att avslutas. Den samlade bedömningen efter de rättsmedicinska undersökningarna, platsundersökningen av lägenheten och förhör med personer knutna till den döda kvinnan visar att inget brott har begåtts.

Bedömningen är att kvinnan har dött av ett sjukdomsfall och att hennes dotter dog som en följd av det. Hur länge Verona, 9 månader, levt efter det att mamman dött är oklart. Flickans dödsorsak är brist på mat, hon dog av utmattning och svält i och med att mamman dog tidigare. Av respekt för den döda kvinnan och hennes familj vill polisen inte gå ut med vilken sjukdom som kvinnan dog av.

Polisen kan inte exakt säga när mamman och barnet dog. Prover som togs i samband med de rättsmedicinska undersökningarna visar att det inte fanns några främmande preparat i kropparna. Det finns inte heller några tecken på att kvinnan eller barnet blivit utsatt för någon form av yttre våld. Det verkar som med detta att det är Case Closed.

Häromdagen satt WWW på forumet Flashback och antydde att poliser skulle vara inblandade i mordet. WWW satt och skrev en hoper mysko ledtrådar och citerade sig själv, en man som verkar allt annat än frisk. Detta tragiska fall får väl ses som avslutat nu, och endast om något uppseendeväckande händer uppdaterar vi igen.

VerdensGang

‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

En dikt som Elida publicerat i en norsk tidning:

”Ditt ansikt var kaldt og blåhvitt,dine øyner var lukket som i en dvale,og ditt smil fortalte meg så mye,jeg hadde vært en del av deg da du var i live,men ikke nå som du var iferd med å forsvinne,den delen ble bare et minne.Og du etterlot deg din dødslukt på mine hender og den lukten kan jeg aldri glemme,dine øyner og din vemodige munn til det aller siste.Så når jeg tenker på deg..da tenker jeg på en blå drue”

Den tragiskt döda lilla bebisen

Kjærsti Elida Guseck 38 år

Polismyndigheten i Västmanlands län – Har just du tips och information, ring 114 14 och välj alternativ 2 för att komma till en tipsmottagare. Spaningsledare är Per Envall vid Polisen i Västmanlands län

bblat

Kapten_Krok ☺ -Kl 20.25-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

26 tankar om “Norsk kvinna med baby mördade i Arboga (Updated 20 feb 18.10)

  1. wathandif skriver:

    Så, mamman dog av sjukdom, vel,vel, så får man kanskje tro på det, Men:
    En liten Baby på 9mnd legger seg bare ikke og dør når det ikke får mat eller stell, uten å gi masse lyd fra seg med å SKRIIIIIKE, lenge,lenge,lenge. Da er det jo veldig rart at INGEN i en borettslagsleilighet ikke har hørt alle disse skrikene utene å reagere. Da blir det vel litt dumt å si;,Ja ,men, vi ville ikke bry oss. Man har jo nok med seg selv! eller hur?

  2. susanna svensson skriver:

    Mamman har dött av sjukdom och barnet har svultit och törstat ihjäl. Mycket tragiskt

  3. Tror inte att Araberna är stolt över en sådan herre!
    Framför allt inte i Sverige! Fin representant för Irak.
    Mycket intressant inför framtiden vad som ligger bakom detta.

    Mycket besviken.

  4. […] Två personer anträffades vid lunchtid på måndagen döda, förmodligen mördade, i en lägenhet i Arboga. Polisen i Västmanlands län har inlett en förundersökning för att utröna vad som föranlett dödsfallen. Vid lunchtid idag fick Polisens länskommunikationscentral i Västerås larm om att två personer hittats döda i en lägenhet i Arboga. Polis kom strax därpå till platsen och fann en kvinna och en nio månaders baby i den lägenheten. Källa […]

  5. Kam Asshfucpig skriver:

    Kan detta möjligtvis vara Kjell Olav Molvær alias WWW , wilhelm werner winter ? Han verkar gilla djur iaf…
    Dessa foton fanns på hans fotosite , länken finns i texten.

    http://www.imagebam.com/image/9635ab171345154
    http://www.imagebam.com/image/63b033171345159

  6. bynissen skriver:

    Leser at det er mange av mine venner som lurer på hva WWW har som sitt døpenavn.

    Navnet er : Kjell Olav Molvær

  7. wathandif skriver:

    Wilhelm Werner Winther har tatt dette navnet. Det jeg vet er at han en gang hette Molvær til etternavn, og kom fra Mauseidvåg på Sunnmøre i Norge. Han bor nå i sine besteforeldres hus i Brattvåg. Farlig inteligent, gal mann.

    • Caligula skriver:

      Ikke så mange dagene i gjen før Wilhelm Werner Winter får store problemer med sine fingre, det vill ta noen månder før han vil klare og bruke eit tastatur når eg er ferdig med han, At Wilhelm Werner Winter er farlig er en myte han selv har skapt rundt seg, en banal form for infantil utlevelse.

  8. wathandif skriver:

    Wilhelm Werner Winther som blir nevnt, har tatt dette navnet. Det jeg vet er at han en gang hette Molvær til etternavn, og kom fra Mauseidvåg på Sunnmøre i Norge. Han bor nå i sine besteforeldres hus i Brattvåg. Farlig inteligent, gal mann.

  9. svarthofde skriver:

    Fantastisk läsning, man slutar aldrig förvånas över vilka människor som går lösa bland oss.
    Detta problem hade vi inte i någon större utsträckning innan psykvården avvecklades.

  10. boonkaan skriver:

    Kan bara konstatera att han inte är frisk i huvet.

  11. svenskasvensson skriver:

    Nu måste vi Svenskar börja ta ansvar för vårat egna land, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/01/18/svenska-foraldrar-maste-ta-ansvar-for-sina-barn/

  12. Mrs G skriver:

    Högst beklagligt, och en djupt tragisk historia från början till slut.
    Man blir helt matt och trött inombords.
    De här personerna(med tanke på det som beskrivs i inlägget) är trots allt den typen av personer som jag tycker borde ställa sig den frågan som jag tar upp i mitt inlägg http://wp.me/p1uIV8-2z0 som lästs och uppskattats av många.
    man borde kanske tänka till en gång extra.

    Mrs G

  13. Bullgod skriver:

    Hvem er Wilhelm Werner Winther?

    • Kapten_Krok skriver:

      Allting står i artikeln, klicka på hans länkar så ser du mer info.

    • wathandif skriver:

      Han er en gal mann som har ”forskanset” seg i sine besteforeldres hus som han på en eller annen måte har tatt over i Brattvåg. Her sitter han og skriver på sine ”Manifest” og diverse. Han har skiftet navn til W W W. Hans opprinnelige etternavn er Molvær, og kommer fra ett lite sted som heter Mauseidvåg utenfor Ålesund. Hans navn er knyttet til flere mord i norge. Det kan virke som han er en manipulerende fuck, og han må derfor anses som ekstremt ”farlig”. I seg selv er han bare en liten dritt, men han finner svake sjeler og manipulerer dem. I sine manifest skriver han om sitt hat til staten Norge, hat til alle som kommer i hans veg, og han dikter opp fantastiske fortellinger om mange mennesker. Kan komme videre inn på dette om det er ønske om det.

  14. manckerstroem skriver:

    Varför känns denna bedrövliga händelse så bekant, och hur kommer det sig att det bara rullar på ? Kulturblandningen är inte så friktionsfri som våra kvasi-politiker och skämt till journalister vill påstå. De är alla medskyldiga till en rad liknande dödsfall under åren. Och visar det sig nu att det inte skulle vara så i just det här fallet, vilket betvivlas och trots misshandeln, så finns ändå högvis med fall i arkiven, mer eller mindre mörkade av den svenska offentligheten. När får vi möjligheten att ställa dessa heltidslögnare till svars ?

    • S.C. skriver:

      För att den är exakt som i Lisa Marklunds ”Gömda”, och vi fyller på med tio tusentals ”Mannen med de bruna ögonen” varje år.

  15. Kam Asshfucpig skriver:

    Jag sätter också pengarna på att det är blatten som är skyldig.

  16. S.C. skriver:

    Inte för att jag på något sätt vill gå händelser i förväg, men mina pengar är på att Farid Nasser den gamle hustrumisshandlaren som ligger bakom detta.

    • novisan skriver:

      Jepp, sätter också mina på honom, han ville säkert avsluta det han påbörjat 2010….
      Hur som så hoppas jag dom hittar denna vidriga människa snart, vem det nu än är.

Kommentarer inaktiverade.