Fem vårdare misshandlades på Råby ungdomshem


LUND Personalen på Råby ungdomshem i Lund anade ugglor i mossen att något skulle hända, och hade därför förstärkt bemanningen. På söndagskvällen gick också fem intagna pojkar från hemmet, alla runt 15 år gamla, till brutal attack mot vårdarna. Ligisterna slog, sparkade och hotade personalen. En 47-årig vårdare fick flera slag mot huvudet och skadades i ena ögat som blödde. 

Det rådde rena upploppstämningen enligt personalen och flera polispatruller med både piket och hundpatruller från både Malmö och Lund skickades ut till ungdomshemmet. När polis anlände hade dock personalen lyckats övermanna ligisterna.  Tre av pojkarna är över 15 år, och det kan bli fråga om rättegång för deras del, säger Stephan Söderholm vid Lundapolisen.

Det är inte första gången som det råder kaos på Råby ungdomshem. I januari i år fritogs 19-årige Ibrahim Freij som satt placerad på Råby ungdomshem. Sju beväpnade och maskerade personer med pistol och batonger från det lugna fina ligistgänget Black Cobra deltog i fritagandet. Fritagningen skedde utanför vårdcentralen på Linero. Ibrahim Freij greps av polisen två veckor senare och övriga sju kunde också gripas. Freij hade placerats på ungdomshemmet av de sociala myndigheterna efter han hade åtalats för grovt vapenbrott vid Lunds tingsrätt. Polisen fick larm om vad som troddes vara en pågående skadegörelse i en källare i Landskrona. När polispatrullen anlände flydde flera ungdomar. Under flykten slängde Ibrahim Freij iväg en pistol som landade i ett buskage.

Den då fritagne Ibrahim Freij 1991-11-04 från Landskrona

Råby är ett låst ungdomshem som tar emot unga med drogproblem och kriminell belastning från södra Sverige. På ungdomshemmet finns 35 slutna platser och fyra öppna.

Kapten_Krok ☺-Kl 22.35-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

En tanke på “Fem vårdare misshandlades på Råby ungdomshem

Kommentarer inaktiverade.