500 somalier till Växjö – som köper in modulhus


ANALFABETINVASION Nu när 700 somalier är på gång att anhöriginvandra till Kronobergs län, och därmed sänka länets genomsnitt för bland annat allmänbildning, väljer Växjö kommun att resa till Kenya på ”kunskapsresa”. Där ska de träffa några av de familjer som ska komma till Växjö men som just nu bor i flyktingläger. De 500 somalierna som väntas till Växjö, har vållat så stora bostadsproblem att kommunen nu beslutat att köpa in stora modulhus, som Kungsbacka kommun gjorde för de så kallade ”ensamkommande barnen”.

Per Sandberg söker kompetens i 700 nya somalier

Men resan som är mycket dyr för kommunen är varken en nöjesresa eller någon annan resa. Det är en ren ”kunskapsinhämtning”, svarar Per Sandberg, förvaltningschef på individ och familjeomsorgen och som leder arbetsgruppen som ska åka till Kenya.

– ”Det kostar både mycket pengar och området är inte eller helt riskfritt att vistas i, men för att se vilka trauman de här familjerna och barnen har genomlidit så tror vi att det är bra att ändå åka ner”, avslutar Per Sandberg.

Samtidigt försöker kommunen Växjö förgäves få fram bostäder som ska stå redo i augusti, då 400 barn och 100 vuxna från Somalia väntas anhöriginvandra. Det mest troliga alternativet blir tillfälliga modulboenden för de nyanlända.

– ”Det blir som form av transitboende. Det är det boende de kommer till först när de kommer hit, för att sedan avvakta lediga lägenheter. Bra standard”, säger Per Sandberg.

Fyra eller fem olika modulboenden planerar kommunen att köpa in, men kommunen ber också på sina bara knän att privata hyresvärdar ska kunna hjälpa till med lämpliga lägenheter eller lokaler som kommunen skulle kunna hyra. Var i Växjö modulboendena ska placeras är oklart, det kanske slutar med att de måste köpa tomter.

Modulhuset för de ensamkommande i Kungsbacka - hus i miljonklasserna

Växjö kommun har även vädjat runt till flertalet andra kommuner i länet, till exempel Tingsryd och Alvesta, att få hyra deras tomma lägenheter, men intresset har varit iskallt av förståeliga skäl.

– ”Jag utgår från att kommunerna är nervösa för att få höga kostnader i form av försörjningsstöd som de här för med sig”, tror Per Sandberg och tillägger att hela integrationsfrågan är en jätteutmaning för Växjö kommun.

Men Växjö är duktiga och lyckas de bra med integrationen ger det Växjö konkurrensfördelar mot andra kommuner, förklarar Sandberg, som anser att staden behöver arbetskraft och ny kompetens och kulturinslag. Och söker man dessa goda tre ting så kan ju inget slå 700 muslimska huckle- och pyjamasklädda krävande halalätande analfabeter som Somalia. Det säger ju sig själv. Lycka till Per.

– ”Vi behöver arbetskraft, vi behöver nya kompetenser, vi behöver andra kulturinslag. Det är jättepositivt, men det är inte lätt att jobba med integrationsfrågan”, det är det inte, säger Per Sandberg.

Trots att denna Per Sandberg säger sig vilja ha hit dessa somalier så stod han och beklagade sig i TV4:s lokala nyheter på det höga antal personer som har ekonomiskt bistånd.

SR
SR
Kl 03.45

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

10 tankar om “500 somalier till Växjö – som köper in modulhus

  1. Berit A skriver:

    Det är skrämmande att det finns kommunpolitiker som tror att de importerar kompetens så är det analfabetism och bidragsberoende resten av livet.

  2. krille skriver:

    haha somalisk kompetens!!!! per sandberg måste va efterbliven.. vilken tokstolle

  3. Anders E skriver:

    Själv bor jag i en halvsunkig hyresrätt, har jobbat i tolv år och betalat skatt, inget kriminellt förflutet, aldrig tagit droger, kort sagt, en skötsam medborgare. Och så läser man sånt här skit, nybyggda villor åt somalier, ensamkommande män och fan och hans moster. Jag blir så jävla trött och förbannad!!!

  4. Silvio Clinton skriver:

    -jag orkar inte läsa mer- vad fan tror Per Sandberg på somalisk URIN LUKTANDE och islams EFTERBLIVENHET kultur

    sätt Per Sandberg med första flyget till SOMALIA, men se till han får vara med ILLA LUKTANDE somalierna så att han passar in bland EFTERBLIVNA muslimerna

  5. Jag som trodde att det mest bara var araber och negrer som var efterblivna inavel, men där ser man, även svenska politiker är kraftigt inavlade.

    • aidosa skriver:

      Jag blir jätteirriterad när man drar en hel befolkning över en och samma kant. Jag är själv en kristen arab från mellanöster, har en magisterexamen och jobbar som redovisningsekonom. Är jag efterbliven för att jag kan tala arabiska och för att jag har det som ursprung?? Fastän jag också är emot den stora somalieinvandringen då somalier har väldigt svårt att anpassa sig till andra samhällen så måste jag säga att du ”demokratbloggen” verkar mer efterbliven än somalierna då du för det första kallar dem för negrar och för det andra påstår att ALLA från mellanöstern är efterblivna. Det är som att jag skulle säga att alla svenskfödda är alkoholister som endast kan vara lyckliga genom alkohol, sex och knark. Stämmer det in på alla svenskar enligt dig?

  6. madam skriver:

    – ”Vi behöver arbetskraft, vi behöver nya kompetenser, vi behöver andra kulturinslag”…men ta och ge dig Per Sandberg! Inse att denna sk arbetskraft kommer att bestå i ev stölder och förstörelse…och kompetenser, i vad då??? Analfabeter…vad är det för kompetens???
    Kulturinslag…ja nog lär det bli det alltid. När dom väl lärt upp svenskarna i stöldens och misshandelns ädla konst har vi en kultur som är nog så berikande. Och tyvärr är det nog så här det kommer se ut lite varstans i våra kommuner!!
    Att ha vädjat om att får hyra lärliggande kommuners tomma lägenheter….har dom så många??? Finns det inga svenska ungdomar som vill ha dom?? Tacka f”n för att dom inte vill släppa från sig dom, för dessa somalier kommer bara och enbart kosta en massa pengar i form av bidrag…dom kommer aldrig nånsin att sätta sin fot ute i arbetslivet eller i en skolbänk. VAKNA gott folk och inse att Sveriges undergång är nära. Det går att stoppa och proppa igen dessa hål, där det väller in berikare —————->>>>>>> SD 2041!!!!!!

  7. PMS skriver:

    Grattis Växjö till det ankommande svarta guldet.

    • Hans Nilsson skriver:

      Alla Svenskar får bidra mer eller mindre till alla dessa slödder som landsförrädarna med glädje asar in i landet. Därför anser jag att ett grattis inte är på sin plats om man nu inte vurmar för förd invandringspolotik förståss.

Kommentarer inaktiverade.