Migrationsdomstolen kör över Migrationsverket igen


GÖTEBORG Fatoumata Konte från Guinea invandrade år 2009 till Sverige då hon var 19 år. Hon fick då avslag på sin asylansökan och för att slippa utvisning gömde hon sig och blev illegal invandrare. I höstas fick samhällsparasiten en dotter och ansökte ånyo om asyl. Konte drog också en amsaga om att hon under dessa två år blivit utsatt för diverse övergrepp, men hon kunde säga hur eller vem som gjort det.

Migrationsverket fann ingen trovärdighet i hennes påstådda historia och bestämde att lögnaren och dottern skulle utvisas till Guinea. Konte har själv uppgivit att hon har sin man och sin mamma där.

Men Konte överklagade till Migrationsdomstolen i Göteborg och uppgav som skäl att mamman och hennes make i Guinea nu var arga på henne, och hennes dotter riskerade att bli könsstympad. Migrationsverket bestred ändring i utvisningsbeslutet, samt konstaterade att myndigheterna i Guinea gör allt för att motverka könsstympningar för det är är kriminaliserat där.

Migrationsdomstolen bedömde att Fatouma Kontes asylskäl var märkliga, därför erhåller hon inte flyktingskap på grund av detta. Men det går inte att utesluta att hennes dotter kan bli utsatt för könsstympning om hon återvänder till Guinea, så hennes dotter får flyktingstatus.

Och om dottern får uppehållstillstånd som flykting, får även mamma Fatouma Konte detta genom EU-beslut som säger att om en familjemedlem får uppehållstillstånd som flykting, ska alla i familjen få detta. Så nu kan vi nog invänta mamman och maken från Guinea också som kommer ramla in som flyktingar ganska snart.

Kl 22.40

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “Migrationsdomstolen kör över Migrationsverket igen

  1. jgarn skriver:

    Ytterligare två parasiter att försörja, där rök det halva ägget för en grupp svenska åldringar.

  2. Carl Johan skriver:

    Vilket slöseri med pengar och resurser ens ha en ”Migrations domstol”, ska alla som blir utvisade ha rätt till en egen rättegång först? Varenda en lär kosta flera miljoner innan dom sätter fötterna i hemlandet igen, skandal…..

Kommentarer inaktiverade.