Sörmlands landsting uppgraderar ”papperslösa” till medborgare


DALTANDET Det eviga ältandet om de så kallade ”papperslösa”, som inte är något annat än ett politiskt korrekt modeord för ”illegala invandrare”, tar sig en ny vändning i Sörmland. Där räknas nu de illegala invandrarnas värde minst lika högt som en hårt arbetande svensk medborgare som betalat skatt i hela sitt liv.

Företrädare för sex partier skriver nu gemensamt att de ”kräver att regeringen agerar snabbt för att se till att alla papperslösa flyktingar får samma rätt till vård som dem med permanent uppehållstillstånd. Eftersom inget händer på nationell nivå går vi i landstinget i Sörmland före och ger alla asylsökande och papperslösa rätt till hälso- och sjukvård, skriver”.

I en utredning har det konstaterats att det i dag lever upp till 35 000 illegala invandrare, så kallade papperslösa, i vårt land. Detta är utan mörkertalet som säkerligen kan läggas till en halv gång så mycket till. Samtidigt finns det svenska arbetande medborgare som inte ens ha råd att fixa till sina tänder, medan en invandrare som befinner sig olagligt i Sverige kan få tandvård för 80 000 kronor – gratis.

Landstinget Sörmland beslutade redan i höstas att från och med 1 januari 2012, ge asylsökande och papperslösa som stadigvarande uppehåller sig i Sörmland rätt till sjukvård, tandvård, samt habilitering och hjälpmedel, på lika villkor som för personer med medborgarskap eller uppehållstillstånd.

Redan 2010 införde landstinget rätt till akut sjukvård för papperslösa. Sedan beslutet i höstas om att papperslösa och asylsökande även ska omfattas av specialistvården, pågår ett intensivt arbete i landstinget med att anpassa policydokument och riktlinjer.

Den reformering av lagstiftningen som regeringens egen utredare föreslår överensstämmer i huvudsak med de förändringar som införts eller håller på att införas i Sörmland.

I väntan på det fortsatta arbetet på nationell nivå uppmanar vi andra landsting och regioner att följa vårt exempel, och ge alla asylsökande och papperslösa rätt till samma hälso- och sjukvård som den som ges i Sörmland.

ÅSA KULLGREN (S), MARIE-LOUISE FORSLUND MUSTANIEMI (KD), THOMAS AF BJUR (FP), MATTIAS CLAESSON (C), YLVA G KARLSSON (MP) och MAUD EKMAN (V) – gruppledare i Landstinget Sörmland

SvD

Kl 23.10

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

12 tankar om “Sörmlands landsting uppgraderar ”papperslösa” till medborgare

  1. Hans Nilsson skriver:

    De rötägg som har skrivit under och uppmanar övriga landsting och regioner att följa Sörmlands exempel skulle jag med glädje ge ett varningskott i pannan.

  2. Du Gamla Du Fria skriver:

    Förrädare är de emot sitt eget folk. En pensionär har inte råd att gå till tandläkaren och efter 75 år kan de inte ta lån heller. Kriminella ska ha företräde framför inhemska svenskar! Tacken ifrån dessa kommer att utmynna i ett inbördeskrig inom en snar framtid. Vidrigt!

  3. ladycobra skriver:

    Jag undrar om många känner till detta som är direkt diskriminerande mot svenska skattebetalande pensionärer som många gånger inte ens kommer upp i bruttopension vad dessa invandrare kan få skattefritt, läs nedan. Egentligen är ju detta ett fall för DO ??

    Rapport från Riksdagen 2007/08:RFR15:

    ”ÄFS är avsett för personer som inte får sina grundläggande försörjningsbehov tillgodosedda genom det allmänna pensionssystemet. Det kan bero på att personerna har mycket låg pension eller ingen pension alls på grund av att de vistats för få år i Sverige. Genom äldreförsörjningsstödet tillförsäkras den stödberättigade en skälig levnadsnivå och medel att täcka skäliga bostadskostnader. Stödet är skattefritt och administreras av Försäkringskassan”.

    ÄFS tillkom i januari 2003, i stort sett predestinerat anhöriginvandrare av skäl som avsaknad av ATP-poäng. Äldreförsörjningssystemet är skattebefriat jämfört med garantipensionärerna GRP, allt vad som framgår av riksdagens betänkande (2001/02:SFU4) Äldreförsörjningsstöd. Prop (2000/01:136).

    Uppräkningen av pensionerna är i stort sett noll, och har så varit även under den socialdemokratiska eran. Däremot har de pensionärer som har den skattefria pensionsformen ÄFS för invandrare över 65 år fått en uppräkning med prisbasbeloppet. Dessutom flera gratisförmåner som många svenska pensionärer aldrig kommer i åtnjutande av.

    Försök att nämna ett enda land dit man kan komma som 65-åring och få skattefri försörjning livet ut, betald av det landets skattebetalare?

    GÅ IN PÅ NEDANSTÅENDE ARTIKELLÄNKAR OCH FÅ MERA UPPGIFTER OM BELOPP SOM KAN UPPGÅ TILL MELLAN TIOTUSEN TILL CA TRETTONTUSEN KRONOR OCH KANSKE MER ,SKATTEFRITT I ÄFS FÖR ÄLDREANHÖRIGINVANDRARE. DETTA GÖR JU ATT SOCIALBIDRAGSSTATISTIKEN SJUNKER VILKET NATURLIGTVIS SER BRA UT MEN ÄR DETTA RÄTTVIST MOT SVENSKA SKATTEBETALANDE PENSIONÄRER ?

    http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1298104/Fortfarande-kritisk-till-hur-AumlFS-aumlr-utformat.html

    http://dagbladet.se/insandare/1.2164119-aldreforsorjningsstodet-ar-orattvist?m=print

    http://www.sd-ale.se/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=33

  4. ladycobra skriver:

    Jag förstår inte hur man tänker när man vill genomföra detta?? Man drar ned på vårdkostnader, ambulanser dras in i glesbygd, även brandkår..
    åldringsvård, m.m. medan man kan frikostigt erbjuda vård gratis till illegala flyktingar som kostar miljarder…

    Jag hoppas ni går in på nedanstående länkar och ser vad denna generösa flyktingpolitik kostar oss skattebetalande svenskar..

    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svd

    218.000 arbetslösa invandrare kostar 34 miljarder, läs nedanstående länk.

  5. jgarn skriver:

    2014 blir det ännu värre i Sverige, den röda sörjan tar över och då öppnas alla slussar. Alliansen frånsade sig makten när barbaren gjorde upp om ”flykting” politiken med snortaren från skogstalibanerna.

  6. SomeOneInCyberSpace skriver:

    ”Den stora minusposten är länssjukvårdsnämnden, som ansvarar för verksamheten på länets tre sjukhus. Nämnden redovisar ett underskott på minus 264 miljoner kronor mot det budgeterade underskottet på 150 miljoner kronor.”

    http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1399646-stort-underskott-for-landstinget-igen

    Läs kommentarerna, det kokar bland läsarna

    ”Märkligt att Eskilstuna kommun går med 164 mkr plus, ca 60 över budget. Överskottet beror på bättre utveckling av skatteintäkter än väntat.. Helt motsatt mot vad landstinget säger.. ”

  7. Carl Johan skriver:

    Vad händer om det nu dyker upp 25 miljoner långtids sjuka ”papperslösa”?

    • Om Annie Rööf får som hon vill, snart i en kommun nära dig. Glöm aldrig hennes hånflin när du blir berikad in på bara kroppen.

    • novisan skriver:

      Mycket bra fråga…..tänkte något åt det hållet också 😉
      Det är helt sinnessjukt, de har inte här att göra när det uppenbarligen nekats att få stanna, det finns ju en anledning till att de fått ett NEJ!!

      De kostar så mycket mer pengar än om vi istället lagt dem på att hjälpa dem på plats i sina egna länder!

    • Hans Nilsson skriver:

      Vad som händer, det går åt helvete men fan inte med musik i alla fall..

  8. Micke skriver:

    Kan vi svenskar också gå till tandläkaren och säga att vi är papperslösa och få tandvården gratis? Eller hur kollar dom det?

    • Hans Nilsson skriver:

      Du kan ju försöka och se vad som händer. Jag önskar dig lycka till.

Kommentarer inaktiverade.