Tre kvinnor misstänks för grovt bidragsbrott


GÖTEBORG Det är inte bara zigenska män som kan fuska med bidrag. Nu är tre kvinnor i Göteborgsområdet misstänkta för bidragsbrott och greps under tisdagen. Det är omfattande ekobrott där alla tre är misstänks för grovt osant intygande. Den äldsta kvinnan 54 år, är skriven i norra Göteborg, och dessutom misstänkt för grovt bidragsbrott. De andra kvinnorna, 37 och 21 år, misstänks även för medhjälp till grovt bidragsbrott.

Den 37-åriga kvinnan är bosatt i centrala Göteborg, medan 21-åringen bor utanför Göteborg. Gränsen för grovt bidragsbrott går vid fem basbelopp, vilket är 220 000 kronor. Utredningens belopp som figurerar i aktuell utredning håller åklagare Roger Olsson vid ekobrottsmyndigheten för sig själv.

Den äldsta kvinnan misstänks för brott mellan 2008 till 2010, då hon drev två företag med inriktning på hemtjänst och personlig assistans. Åklagaren yppar heller inte om det är dessa företag som är under utredning. 37-åringen är fortfarande aktiv i ett företag inom hårvården. Kvinnan på 21 år är inte registrerad som företagare. En omfattande utredning är inledd om de tre kvinnornas affärer.

– ”Det kommer att behövas några månaders utredningstid innan det är klart”, säger kammaråklagare Roger Olsson.

GP

Kapten_Krok ☺ -Kl 19.30-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “Tre kvinnor misstänks för grovt bidragsbrott

  1. ville skriver:

    Val om 2 år. Sedan blir det tuffare tag. Zigenare och invandrare orsakar själva främlingsfientlighet.

  2. -45 skriver:

    Det är ju romernas år och då måste man leva upp till sitt rykte, fattas bara att detta får gå obemärkt förbi.Tydligen tar man ut skadestånden i förväg vilket torde bli en ansenlig hacka efter alla erbjudna analyseringar vad beträffar sveda o värk för dessa så välanpassade stackare.

Kommentarer inaktiverade.