Nybyggaren Ahmed Nizami mördade 84-åringen


TaqyyiaSUNDSVALL Så har vi ytterligare en av Annie Lööfs entreprenörer som begått ett meningslöst mord på en svensk. Offret var 84-åringen Hans Wikman från Sundsvall. Pakistaniern Ahmed Nizami har suttit häktad sen mitten av december för mordet och igår erkände invällingen mordet. Motivet var förmodligen pengar enär ett rykte gick att Wikman skulle ha mycket kontanter hemma i lägenheten. Livstids utvisning tack.

Igår den 4 januari kom erkännandet från den 19-årige troglodyten. Ahmed påkallade själv ett förhör med polisen och erkände mordet och att han hade varit solo om mordet. Han delgav polisen även motivet till varför han tog Hans Wikman av daga. Offret bodde i det gula huset på Storgatan 56, nära Sundsvalls Tingsrätt. Försvararen Johan Sterner ser ett tydligt motiv till gärningen men lämnar inte ut något innan rättegången.

Arbetet fortsätter med att stärka bevisningen. Polisen väntar fortfarande på analyssvar från brottsplatsen. Sundsvalls Tidning skriver att Hans Wikman nyligen tjänat närmare fem miljoner kronor på fastighet- och skogsaffärer. Ryktet sa att Wikman hade mycket kontanter i sitt hem. Samma dag som mordet utfördes hittades en väska, tillhörande Hans Wikman, slängd i Bergsåker i Sundsvall.

 – ”De har haft en stark vänskap, nästan som ett släktskap. Sedan hände något, men vad kan jag inte kommentera”, säger Ahmed Nizamis advokat Johan Sterner.

Ahmed Nizami – född den 4 november 1992 och från Pakistan.

Hans Wikman

Kapten_Krok ☺ -Kl 20.30-

 

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com