Invandrargänget rånade etniska svenskar – milda straff


VÄXJÖ Den 27 februari skrev vi om de sex kriminella ligisterna i Växjö, alla mellan 15 och 18 år, alla araber och afrikaner, och åtalade för en lång rad personrån i Växjö under hösten 2011. Alla offer var etniska svenskar som gick enamma ute, det yngsta offret var tolv år. Invandrarna har befunnits skyldiga till rån, misshandel, hot och häleri under hösten 2011. Majoriteten av rånen har begåtts mot svenska ungdomar som blivit rånade på det vanliga – mobiltelefoner och kontanter.

Några rånoffren har varit vuxna, som utsatts för misshandel om de vägrat överlämna plånböcker och mobiltelefoner. Ett fall av misshandel var totalt oprovocerat – anledningen var att invandrarna ansåg ”svennen var störig”. Tolv målsägare, alla etniska svenskar, har nu genomlidit rättegången. Invandrarna dödshotade alla sina offer om de hade tänkt gå vidare och anmäla rånet. Fem dömdes till milda straff och en frikändes. Eloge till polisen som lyckades nysta upp denna liga, en örfil till Växjös tingsrätt för daltandet.

Växjö tingsrätt dömde:

  • Abdi Abdillahi Hussein, 960812-0276, medborgare i Somalia, skyldig till rån och snatteri. Tingsrätten anser att påföljden egentligen skulle vara åtta månaders fängelse, men domstolen dömer bara ungdomsvård. Han ska även utföra ungdomstjänst om 120 timmar, och med den särskilda föreskriften att följa det ungdomskontrakt som Nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun upprättat..
  • Abdir Kadir Mohammed Ajub, 951206-7852, Växjö, befanns skyldig till rån och snatteri. Tingsrätten anser att påföljden egentligen skulle vara fängelse i fem månader, men påföljden blev ungdomsvård med den särskilda föreskriften att följa det ungdomskontrakt som Nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun upprättat.
  • Hamid Rashid Bhram, 960310-6510, medborgare i Irak, befanns skyldig till misshandel, rån, grov stöld, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och bedrägeri. Tidigare har denna kriminella yngling gjort sig skyldig till två rån, misshandel, övergrepp i rättssak, grov stöld, två bedrägerier samt två ringa narkotikabrott. Tingsrätten anser att han egentligen skulle ha dömts till fängelse i nio månader denna gång. Men det är ju för hårt straff för denna nybyggare, så påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst i 100 timmar. Bhram Hamid Rashid ville inte sitta på sluten ungdomsvård, som han tidigare gjort, och vill inte tillbaka. Skyddstillsyn är bättre i hans värld och rätten köper amsagan och säger okej.
  • Hussein Abdallah Taaha, 961015-xxxx, medborgare i Somalia. Frikänd
  • Mustafa Nor Nafaa, 931005-5778, medborgare i Statslös, befanns skyldig till rån. Tidigare har denna statslösa arab lyckats bli skyldig till misshandel, olaga tvång, vapenbrott, olaga hot, olaga frihetsberövande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Rätten anser att han egentligen ska dömas till 1 års fängelse. Men när Nor Mustafa Nafaa orerade som värsta politiker i rätten om hur han vill bli av med sitt gamla liv och reda upp sitt liv och så småningom studera på universitet, så sken tingsrätten upp som en sol och sänkte straffet till tre månaders fängelse. Åklagaren aviserade att denna ljugande statslösa arab även gjort sig skyldig till försök till rån, övergrepp i rättssak och försök till utpressning. Men rätten ansåg detta vara nonsens och avslog.
  • Ali Al-Sowafy, 960730-4053, medborgare i Sekretess, befanns skyldig till misshandel, rån, olaga hot, grov stöld och häleri. Rätten anser att nio månaders fängelse borde vara lämpligt, men kom på att detta är för tufft för en invandrad ungdom, så rätten dömer ungdomsvård med den särskilda föreskriften att följa det ungdomskontrakt som Nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun upprättat. Även ungdomstjänst om 80 timmar skall utföras.

Mål nr B 3095-11 Åtalet finns här.

Som vanligt när det gäller denna typen av kriminella ligister så fick rätten höra den ena amsagan efter den andra om vilka problem de har i skolan, hemmet, hur offren har gett sig på dem och de var tvungna att använda självförsvar, och de har ”hittat” mobilerna ute och inte rånat och det vanliga bla bla. Ändå köper rätten deras snyftare och i princip går de ut fria utan straff. Vi får se när de döms nästa gång.

Mustafa Nor Nafaa skrev här på SweCon den 10 april, 2012 kl. 23:38 följande:

”Säger så Här Mitt namn är Nor Nafaa jag är en av dessa grabbar som är anklagade jag har begått brott i mitt liv aldrig gömt mig aldrig har ståt där och erkänt mina fel när jag ett och ett halvt år slutar med brott blir jag anklagad igen då undrar jag är de så att vårt samhälle inte vill att vi ska lägga ner eller ? förstår att folket i allmänheten inte tycker om oss men då säger jag så här jag för andra brottet i mitt liv så är jag oskyldig och ändå blir jag dömd för de handlar inte om svensk och blatte eller araber de är för vi är igen kända sen innan ut av polisen från mig till polisen ni är sämst på ert jobb spiceielt i växjö samma med Socialtjänsten tyvär de är sanningen”

smp

Relaterat
Rånarnas föräldrar kan få betala

Kl 01.20

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

4 tankar om “Invandrargänget rånade etniska svenskar – milda straff

  1. jgarn skriver:

    Det är nog dags för ett medborgargarde.

  2. Demokratbloggen skriver:

    Det finns inte en enda hederlig person med i dessa lass avodågor som kommer hit till Sverige.

  3. Carl Johan skriver:

    Borde vara som regal att hela familjen till dessa återfalls förbrytar ganstars har förbrukat sitt medborgarskap i landet. Och får en enkel biljett hem till öknen. Varför är varenda domstol på gärningsmännens sida varenda gång det är fråga om unga invandrare???? Begår man brott ska man få ett straff! Men dessa rättegångar känns mer som nån slags vård instans.

Kommentarer inaktiverade.