80-årig kvinna till sjukhus efter brutal väskryckning


ÄLDRERÅN Tyvärr får vi återigen rapportera om ett fruktansvärt rått äldrerån igen. Vid 17-tiden i måndags attackerade väskryckarna den 80-åriga kvinnan på Fjärilsstigen i Södertälje. Den gamla damen gjord av stål vägrade att ge sig och släppte inte sin kära handväska, vilket resulterade i att hon föll handlöst i asfalten med tinningen före samt bröt båda handlederna i fallet. Men väskan räddade hon, och hatten av för damen. Signalementet är tre till fyra kräk, mörkt klädda och 15-17 årsåldern.

Fyra polispatruller ryckte ut till platsen och sökte av området med hundpatrull, men de unga gärningsmännen höll sig undan. Nu uppmanar polisen alla som såg något att höra av sig så att brottet, som rubriceras som försök till rån, kan klaras upp. Väskryckningen skedde alldeles utanför ett av hyreshusen, fler kan ha sett händelsen och gärningsmännen lämna platsen springandes.

– ”Att man ger sig på en 80-årig kvinna är upprörande och man har passerat en nedre gräns. Det här är ett ärende vi vill lösa. Vi ber alla som sett något eller har uppgifter höra av sig till polisen”, säger Thomas Sjösten förundersökningsledare på Södertäljepolisen.

Såna här löss borde ha ett kok stryk innan utvisningen. Vi håller tummarna att polisen får tag i dessa lössen.

LT
Kl 07.50

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

3 tankar om “80-årig kvinna till sjukhus efter brutal väskryckning

  1. SM811 skriver:

    När jag växte upp skulle man aldrig ge sig på en äldre person och aldrig en kvinna. Vilka som har gjort detta är inte svårt att räkna ut. Det finns ett signalement som alltid döljs och då vet man åt vilket håll det lutar.

    • Jag var i missbrukssvängen på 80-talet. Träffade många pundare även om jag själv gick på lättare droger. Även dessa trasiga exístenser hade en hederskodex. Aldrig ge sig på barn och gamla. Där drog dom gränsen. Men på den tiden var majoriteten svenskar, nån enstaka dansk och finne kanske. Inga nybyggare.

  2. […] Nu hoppas polisen att vittnen till väskryckningen, som alltså skedde när det var fortfarande var ljust ute, ska höra av sig med information. 80-årig kvinna till sjukhus […]

Kommentarer inaktiverade.