Flera anlagda bränder på flyktingförläggning i Boden


FLYKTINGBOENDEN I natt anlades flera bränder på flyktingförläggningen på Iduns väg i Boden. Händelsen rubriceras som mordbrand. Hela utrymningsvägen var rökfylld i trapphuset och folk var på väg att klättra ut från balkongerna. ”Det hade kunnat få mycket allvarliga konsekvenser”, säger Petter Fredriksson, räddningsledare.  Räddningstjänst och polis larmades ut till flyktingförläggningen på Prästholmen klockan 04.20 på Annandag påsk.

– ”När vi kom fram såg vi att fönstret i porten var krossat och att det var mycket kraftig rökutveckling. Det var alldeles svart. Det kom också ut rök från balkongerna”, säger Petter Fredriksson.

Asyltanterna hade gjort det förbjudna, de hade öppnat ytterdörrarna mot trapphuset, som blev som en skorsten. Två rökdykare gick in och hittade branden kvickt. Det var på första våningen under trappen, en TV, dator och plast som brann. Elden släcktes snabbt.

Samtidigt upptäcktes rökutveckling i det andra trapphuset, och en polisman kom springande tillbaka efter kontroll och berättade att det brann i hissen. Båda bränderna släcktes ganska fort. Eftersom asyltanterna inte kan engelska genomgående uppstod språkförbistringar.

Det är farligt när det blir rökspridning i hela trapphuset och okunskapen gör att de öppnar dörrar eller agerar fel. Bränderna släcktes och fönstren öppnades sedan och övertrycksventilerade, som gav en bra miljö ganska fort och vi slapp evakuera.

Bränderna som är anlagda rubriceras nu som mordbrand och enligt länsvakthavande polisbefäl, Erik Kummu, har det brunnit på sammanlagt fyra ställen. Det är den andra allvarliga branden på kort tid på flyktingförläggningen. I mitten av mars började det brinna i en lägenhet. Även den branden var mitt i natten vid tvåtiden. Tre personer skadades, varav en polisman.

NSD

Kl 19.20

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

4 tankar om “Flera anlagda bränder på flyktingförläggning i Boden

  1. jgarn skriver:

    Denna härliga berikning av pensionsräddarna.

  2. nostradamusinorr skriver:

    Rita – om det rör sig om inbördeskrig så är det antingen deras hemlands inbördeskrig som har flyttat till Svenskt territorium eller så är det en kamp om marknaden bland de kriminella. Denna hemsida http://www.thereligionofpeace.com/ berättar om ett av de ständigt pågående ”inbördeskrigen” som ALDRIG kommer att ta slut. Räknaren stannar i dag på 18 704 döda sedan den 11 sept.

  3. […] Flera anlagda bränder på flyktingförläggning i Boden […]

  4. Rita skriver:

    Är det inbördeskriget som har börjat?

Kommentarer inaktiverade.