17-åring häktad för mordförsök på flyktingförläggning


BODEN IGEN Först mordbrand och nu mordförsök. Jouråklagaren begärde att 17-åringen från Luleå ska häktas. Han misstänkts för att på långfredagen försökt döda en 32-årig man på Bodens flyktingförläggning på Prästholmen med kniv. Polisen har idag hållit förhör med den allvarligt knivskadade mannen. Vid 13-tiden på långfredagen kom larm om att en 32-årig man hade knivhuggits allvarligt i en lägenhet på flyktingförläggningen. Mannen är inte asylsökande, utan var och hälsade på en bekant på förläggningen.

Två misstänkta gärningsmän flydde springande från platsen och polisen anade direkt vilka de är. En av de misstänkta är ännu på fri fot, men polisen tror sig veta vem han är. Vid midnatt mellan fredag och lördag kunde den ena av de misstänkta, 17-åringen, gripas i samband med en husrannsakan på Hertsön i Luleå. Han nekar till brott.

– ”Han kunde spåras via sin mobiltelefon. Gripandet skedde odramatiskt. Han är känd missbrukare och kriminell och finns i brottregistret många gånger”, säger länsvakthavande befäl Erik Kummu.

Enligt NSD:s poliskälla har brottsoffret och den misstänkta 17-åringen någon form av samröre. Det framgår dock att han inte har erkänt. När 32-åringen hittades svårt skadad befann sig två andra personer i lägenheten. De är hörda och idag har det hållits ytterligare förhör med andra personer.

NSD
Kl 20.05

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

En tanke på “17-åring häktad för mordförsök på flyktingförläggning

  1. jgarn skriver:

    Annie Rööfs nybyggare!

Kommentarer inaktiverade.