Kidnappade svensken hos Malis islamister lever


KIDNAPPNING Den 36-årige man från Stockholmstrakten som hålls gisslan av en al-Qaida-grupp i Mali är vid liv, erfar TT. Uppgiften är det första kända, säkra livstecknet sedan i december. Svensken rövades bort den 24 november i Timbuktu tillsammans med en holländare och en sydafrikan. En tysk som gjorde motstånd dödades. Den 9 december släppte al-Qaida i islamiska Maghreb, Aqim, bilder på gisslan. Det var, tills nu, det senaste kända livstecknet. På UD kommenterar man inte kidnappningsärenden. ”Det är polisen som hanterar den här typen av frågor”, säger presschefen Anders Jörle.

– ”Han behandlas förhållandevis väl och polisen arbetar intensivt med fallet”, säger en källa med kännedom om ärendet.

Gisslan finns sannolikt i norra Mali, som vi skrev en artikel om häromdagen, där rebeller från folkgruppen tuaregerna tillsammans med islamister tagit över. På tisdagen rapporterade nyhetsbyrån AFP att islamister slängt ut vapenbröderna i tuareg-gerillan MNLA från Timbuktu och infört sharialagar. Det västafrikanska samarbetsorganet Ecowas har också hotat med att gå in med militära styrkor.

SR
Kl 07.20

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “Kidnappade svensken hos Malis islamister lever

  1. Lena Johansson skriver:

    Är det en fejksvensk eller riktig svensk? Har inte lyckats få grepp på det.
    Eftersom både UD o polisen är inblandade, är det förmodligen en fejksvensk.

  2. Carl Johan skriver:

    Tycker det är fel länka detta med islam, bara för att dom tillhör al-Qaida. Skriker verser ur koranen etc. Det hade lika väl kunnat vara pingstvänner eller buddister som kidnappar och halshugger folk på video!

    Bara skojar! Ville bara prova hur det var tänka som en hjärntvättat vänsterpartist 😀

Kommentarer inaktiverade.