Hemlig politisk teater ska hjärntvätta högstadieelever


NORRKÖPING Att SD tog sig in i riksdagen 2010 har vållat diverse känslor. Dels för risken att sanningen om Sverige, dess media och politiker kan läcka ut på ett obehagligt sätt för de som mörkat och ljugit om allt under decennier. Sen finns det ju de vänsterextrema som anser att tredje världskriget hade varit rena semestern i jämförelse med SD:s intåg i riksdagen 2010. Ung scen/öst är just ett sånt gäng.

Ung scen/öst satsar nu på hemlig teater för att försöka stävja allt ”rasistiskt” som följde med SD:s intåg. Vad Ung scen/öst inte tänker på är att det vanliga svenskar som demokratiskt röstat in detta parti. Det har alltså inte varit politisk revolution, som dessa fanatiska vänsterfolk tycks tro.

Högstadieelever ska ”dras in i en fiktiv situation som är tänkt att upplevas som verklig”, och centrat är frågor om politik, rasism och demokrati. Det vanliga vänsterdravlet med andra ord, som luktar SCUM(t) lång väg.

Det var i september 2010 som projektet tog sin början, morgonen efter valet, morgonen då de till sin fasa tydligen upptäckte ”rasismen” för första gången.

Malin Axelsson

– ”Det var en fruktansvärd morgon när vi förstod att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen. Vi kände oss ledsna, chockade och upprörda”, berättar Malin Axelsson, konstnärlig ledare, på Ung scen/öst.

Bild på anti-demokraterna finns på sosseblaskan Folkbladet, som skulle varit nerlagd för länge sedan om inte presstödet fanns.

Teatern höll samma dag ett stormöte och ansåg att de hade ett ansvar enär en hel generation unga nu växer upp med ett rasistiskt parti i riksdagen, säger Malin Axelsson.

Den frilansande regissören Öllegård Groundstroem som också reagerat starkt på valresultatet, engagerades av Ungs scen/öst. Hon och skådespelarna Maria Granhagen, William Wahlstedt och Josefin Larsson fördjupade sig grundligt i partiprogram och politisk retorik innan repetitionsarbetet drogs igång. Vi lär nog märka hur grundligt de har fördjupat sig.

Pjäsen, skriven av Jonathan Lehtonen som själv är finne, låter olika ideologier mötas i ett och samma rum. De politiska citaten i pjäsen är autentiska, men pjäsen bygger en fiktiv situation som högstadieeleverna ska tro är verklig. Jonathan Lehtonen har tidigare skrivit ett manus till en pjäs som handlar om en utländsk kille och svensk tjej som ska gifta sig och som tar upp mängder av rasistiska klyschor.

Pjäsförfattaren har alltså tidigare redan skrivit pjäser som ifrågasätter fördomar gentemot invandrare. Känner man vibbarna rätt så kommer denna pjäsen att ironisera och fördumma SD, och vinkla det till att partiet är ett rasistiskt parti.

Med andra ord, ytterligare en smutskastningskampanj mot SD, som riktar sig till unga för att indoktrinera dem, och precis som EXPO, tala om för dem hur de ska tänka och vilka åsikter man ska ha. Inte ens DDR hade kunnat gjort detta bättre. Detta ger ännu mer vatten på kvarnen att avveckla statligt stöd till dessa propagandaorgan som gör mer skada än nytta.

Föreställningen kommer under våren att spelas för omkring 3 500 – 4 000 elever på högstadiet i länet. I maj planeras offentliga föreställningar som bland andra politiker ska bjudas in till.

Folkbladet

Kapten_Krok ☺ -Kl 21.30-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

10 tankar om “Hemlig politisk teater ska hjärntvätta högstadieelever

  1. SDF skriver:

    Det har kommit till vår kännedom att ni utan tillstånd använder skyddad bild på Malin Axelsson på er hemsida. Vänligen avlägsna denna bild omedelbart.

    Med vänliga hälsningar

    Juristavdelningen
    Sveriges Dramatikerförbund

    • Demokratbloggen skriver:

      Vad svamlar du om? Hon finns ju överallt på internet. Googla hennes namn och sök på bilder får du se. Om man laddar upp en bild på internet så blir den ju allmän, så ni får skylla er själva!

  2. Sara skriver:

    Vi får be er plocka bort bilden då ni inte har fotografens tillstånd att använda den.
    Folkbladet red

  3. […] background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } swedenconfidential.wordpress.com – Today, 6:02 […]

  4. Hakan78 skriver:

    Är det inte j*vligt märkligt att det i stort sett bara är svenskar som tycker vi är rasister, dem flesta hårt arbetande invandrarna (ett fåtal) tycker inte om denna fruktansvärda invasion av sverige, som sagt ”den fege dör tusentals gånger den modige bara en” och det gäller f*n inte oss.

  5. Demokratbloggen skriver:

    Högstadiet är väl 12 till 15 år?

    Det är barn, och vad jag har hört ska de skickas dit i busslass och luras att tro att de ska få realistisk information. De ska alltså inte ens få veta om att det hela är teater och påhitt.

    Det är väl kriminellt att behandla våra barn på det sättet? Går det inte att anmäla dem på något vis?

    Eller så får SD protestera kraftig mot det här tilltaget mot oskyldiga barn, för det här är att jämställa med psykisk misshandel. De kan få svåra trauman av den här lögnaktiga hjärntvätten, för det här är alltså inte utbildning, som man försöker tuta i ungarna.

    Fan vet om det inte är kriminellt ändå?

    • Tigerlilja skriver:

      Om det är någon som har blivit hjärntvättat så är det du? Du har ju för fan inte ens sett skiten så du har uppenbarligen bara lyssnat på vad andra har sagt med andra ord -hjärntvättad.

      • Demokratbloggen skriver:

        Du erkänner ju själv att det är skit, din stolle!

        Dessutom är det ju menat som ”utbildning om SD”, när det är en teater. Går det inte in i huvudet på dig att sådant är konspiratoriskt och bör kunna anmälas någonstans.

        Det kan jag säga utan att ens ha sett ”skiten”!

  6. Sven Olsen skriver:

    Har aldrig hört talas om de ”medverkande” – är det amatörskådespelare eller bråkmakare?

Kommentarer inaktiverade.