Ullenhags myter terroriserar Hemköpsbutik i Borgholm


Erik Ullenhag

Image via Wikipedia

Erik Ullenhag kommer knappast gå till historien som killen som fick rätsida på svensk Invandringspolitik. Där emot kommer han nog gå till historien som en av de mest korkade migrationsministrarna vi någonsin haft. Tyvärr behöver inte Erik Ullenhag röra sig ute i verkligheten. Han kanske kunde praktisera en vecka eller två på en livsmedelsbutik nära en flyktingförläggning.

Jörn och Mönsterås är två orter som drabbats hårt av Ullenhags myter. Och nu kan vi lägga till Borgholm på den listan. Föreståndaren på Hemköpsbutiken blev upptryckt mot väggen av tre Zigenare när han skulle stoppa en Zigenar-kärring från att promenera ut med allsköns varor. Ölandsbladet skriver…

– De här männen höll vakt utanför butiken och kom in när jag försökte ingripa mot kvinnan. De gick emot mig och tryckte upp mig och då kunde kvinnan smita ut bakom. Sedan sprang de ut, berättar Niclas Solberg.

Jag har en känsla av att detta brott inte kommer bli speciellt svårutrett då det finns övervakningskameror som fångade hela händelsen på video. Men det hjälper ju inte Hemköps-butiken i Borgholm speciellt mycket. Det finns ju 600 lycksökare till på flyktingförläggningen. Och deras bestyr har vi skrivit om förut på denna bloggen.

https://swedenconfidential.wordpress.com/2012/01/04/de-ar-sa-lustiga-de-sma-pk-journalisterna-pa-oland/

Då ville Barometern, Smålands motsvarighet till BOB’s syltryggstidning jämföra dessa 600 personer på flyktingförläggningen med de tio-tusentals turister som firar midsommar i Borgholm. För PK-polisen nämnde att det var den stökigaste veckan på året. Ölandsbladet verkar ha en något mer nykter syn på detta problemet.

De skriver…

– Detta är organiserat och ett jäkla problem. Helt bedrövligt. Och ständigt handlar om personer från ett och samma ställe, Lundegård, och en och samma folkgrupp. Vi har andra grupper från Lundegård som sköter sig exemplariskt, men inte dessa, där finns ingen respekt alls.

Folkgruppen de syftar på är naturligtvis Zigenare, och i stället för att fira det Romska kulturåret kommer Hemköpsbutiken i Borgholm försöka få Migrationsverket att betala för bevakning. Ölandsbladet skriver…

Samtidigt ska Migrationsverket betala för butiksvakter på andra håll, något samordnare Per-Einar Tuvesson på Lundegård är något förundrad över.
– Att Migrationsverket betalar för vakterna på Lundegård är givet, men inte ute i samhället…

Vi på Sweden Confidential ställer oss frågande till varför vakter på skattebetalarnas ska vara en nödvändighet, det är väl bättre att man förflyttar dessa Zigenare till ursprungsland. Så långt är det inte till Rumänien.

Ölandsbladet skriver ju naturligtvis inte ut att det är Zigenare de pratar om i artikeln. Det skulle säkert generera en DO-anmälan och PK-etablissimanget skulle troligtvis dra i gång en ”Hets mot folkgrupp” cirkus utan dess like. Vi är dock glada att Ölandsbladet tar upp händelsen. Folk måste få veta vad våra politiker håller på med.

http://www.olandsbladet.se/index.php?id=18511&placid=3&template

PK-blaskan Barometern, som vi uppmanar alla att säga upp prenumerationen på är betydligt sparsammare med informationen.

http://www.barometern.se/nyheter/oland/kontrollant-attackerades-nar-han-stoppade-stold(3100809).gm

S.C.