Allt fler muslimer konverterar när de söker uppehållstillstånd


KONVERTITER I ett år har hon gått på kurs for att lära sig om kristendomen. På själva påskaftonen konvertade Pegah Murtaza Aga 25 och hennes mor Sughra Pakohinejad 44, och lät sig döpas i Bodø domkyrka. Pegah Murtaza Aga och Sughra Pakohinejad kommer från Teheran, Iran. De har bott i Norge i fem år. Men Pegah och Sughra har inte fått uppehållstillstånd i Norge. Därmed riskerar de att skickas tillbaka till Iran som kristna, och det kan få konsekvenser, om de nu inte konverterade enkom för att öka på chanserna att få stanna.

Pegah Murtaza Aga 25 och Sughra Pakohinejad 44

– ”Det är farligt för muslimer kan inte byta religion”, förklarar Sughra.

Hon säger att det troligtvis är många muslimer i Norge som kan tänka sig att konvertera, men att fruktan och rädslan hindrar dem att ta steget fullt ut. Konvertering kan straffas hårt av myndigheter i Iran. Enligt islamsk sharialag är det dödsstraff som gäller.

I Danmark har antalet konvertiter skjutit i höjden under de senaste åren, och det har ifrågasatts om muslimska konvertiter till kristendomen gör det i samband med en ansökan om uppehållstillstånd.

Men Pegah understryker att det är hennes personliga val som har fått vara avgörande.

– ”Jag är 25 år och jag känner islam, men jag kan inte tro på det. För mig är det bra att vara kristen. Jag vet inte hur det är för andra men för mig är det riktigt”.

NRK

Kl 06.50

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

8 tankar om “Allt fler muslimer konverterar när de söker uppehållstillstånd

  1. aida skriver:

    Enda gången en muslim har möjlighet att konvertera till kristendomen är när de tar sig ut ur mellanöstern vilket är anledningen till varför många konverterar i Europa. Hade du varit mer påläst hade du vetat att de blir dödade om de konverterar i ett muslimskt land. Exempelvis gömmer sig många afghaner idag för att de konverterat till den kristna tron och är rädda för att bli straffade om de blir påkomna. Vi kristna bör ta emot konverterade muslimer med öppna armar så som de gör när en kristen konverterar till islam. Inte så konstigt att islam sprider sig snabbare än kristendomen med tanke på hur vi kristna beter oss när en muslim konverterar. Stöd konverteringen istället!!!

  2. Silvio Clinton skriver:

    muslimerna är bra på LIST och LÖGN

    Genom LIST, LÖGN och BLODIGT VÅLD har muslimerna lyckats tvångs konvertera alla till islam.

    i Europa predikas det mer islam än i arabvälden. Varför om man får fråga sig??

    Varför det finns mörkhåriga människor i Sverige är att dessa lyckats komma undan muslimernas förtryck och våldslighet, för sin Kristna tro

  3. SM811 skriver:

    Jag har svårt att tro på vad en muslim säger efter alla lögner som de vräker ur sig. Om det är av hela sitt hjärta att de vill överge förtryckarreligionen islam så är det glädjande, men så har vi den tillåtna lögnen för att få sina syften uppfyllda.

  4. S.C. skriver:

    Var konvertera från en idioti till en annan?

    • Du Gamla Du Fria skriver:

      Skillnaden emellan kristendom och Islam;

      En kristen säger; Jag kan dö för min tro.

      En Islamist säger; Du kommer att dö för min.

      Jag föredrar den första…

  5. Dave Williamson skriver:

    Very important to note that Iranians are not Arabs they are Persians and had Islam forced down their throats in a revolution against the Shah of Iran by Khomeni. This was a secular state tolerating islam , Christianity and other faiths as little as 30 years ago. Women had rights at that time and were allowed to work and study….so Islam is not the natural state for Iranians. I know many Iranians in Scotland who never ever considered themselves muslims but considered it had been forced on them in the revolution. It is important you have this knowledge before judging Iranians…

  6. Tomas skriver:

    Lita aldrig på en muslim.

  7. Demokratbloggen skriver:

    Det är ju naturligtvis trovärdigare om de konverterar än om de inte gör det.

Kommentarer inaktiverade.