14-åring skulle råna butik med avsågat hagelgevär


UNGA RÅNARE Fem personer  38, 25, 21, 15 och 14 år gamla greps på påskaftonskvällen misstänkta för förberedelse till grovt rån, mot en butik i Skänninge. På påskaftonen stoppade polisen en personbil i Skänninge. Misstanke uppstod, enligt länsvakthavande polisbefäl Lars-Göran Nilseryd, om att föraren och hans två passagerare var påverkade av narkotika. Trion omhändertogs och fördes till polisstationen i Motala. En av passagerarna släpptes dock snart efteråt, utan misstanke om brott, och kördes tillbaka till Skänninge. Vid 18-tiden på kvällen ser en polisman i tjänst tre personer röra sig utanför en butik i Skänninge.

– ”Han tycker att de här männen beter sig misstänkt, och ringer in det här ärendet. Medans han håller koll ser han hur de gömmer undan en väska utanför butiken”, säger Lars-Göran Nilseryd.

När förstärkning anländer stoppar man männen, och öppnar väskan, där man finner ett avsågat hagelgevär. De tre grips på platsen, misstänkta för förberedelse till grovt rån. En av de gripna visar sig sedan vara en och samma person som skjutsats tillbaka till Skänninge från Motala tidigare under dagen.

– ”Eftersom vi vet att de här har haft samröre, grips även de två männen som redan fanns inne på stationen för de narkotikarelaterade ärendena”.

Elin Liljevalch, inre befäl vid polisen i Motala, bekräftar att fem män sitter gripna sedan 19-tiden på lördagskvällen. Eftersom att två av dem är underåriga har även sociala myndigheter kopplats in på fallet. Tidigt på påskdagsmorgonen anhölls tre av männen av jourhavande åklagare. Bra jobb av polisen denna gång.

– ”De två yngsta frisläpptes, just på grund av sin ringa ålder. Men de är fortfarande misstänkta i ärendet”, säger länsvakthavande polisbefäl Torbjörn Lindqvist.

Corren
Kl 19.55

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

4 tankar om “14-åring skulle råna butik med avsågat hagelgevär

  1. serbsvenskan skriver:

    Jag har bott i ett av de lite värre områdena i Malmö i 12 år (Sofielund) och ni anar inte hur det är! Barnen (pojkar, så klart) som är 4-5 år gamla springer omkring på gården och i området till 22-23 på kvällarna och redan klockan 6:30-07 på morgonen är de ute igen! Ingen håller koll på dessa ungar så det är inte konstigt att detta fortsätter i tonåren. Klart föräldrarna inte har någon aning om vad killarna gör och hur de är när de inte ser röken av dem på hela dagarna efter de fyller 4 år!!

  2. Carl Johan skriver:

    14-16 åringar som grips och döms för sånna här brott, borde leda till utvisning för hela hans familj. Då föräldrarna alltid har ansvar i vad deras barn sysslar med, att uppfostra dom och lära vad som är rätt och fel, mitt och ditt.

    Vad tror ni föräldrarna till dessa ligister ovan, samt dom i Kortedala. Sysslar med? Sitter super och ser på arabiska TV via sina paraboler medans deras barn ränner runt om kvällar/nätter och ställer till med skit?

    • Olle Söderberg skriver:

      Eftersom invandrare hatar svenskar som pesten tycfker nog föräldrarna att barnen gör mer nytta ute på gatorna där de kan misshandla och döda oskyldiga svenskar och våldta svenska tjejer istället för att vara hemma och störa sina föräldrar när de tittar på TV hemifrån via parabol. En win-win situation för både föräldrar och barn.

      • Dom enda gånger dessa slödder-föräldrar gråter krokodiltårar, är när deras slödder-barn har åkt fast. Då är minsann barnen hur fina och snälla som helst och utsatta för rasism av svenskarna. Så brukar ju den entoniga valsen gå.

Kommentarer inaktiverade.