Mordbrandshärjade flyktingboendet blir flyktingboende igen.


ARBOGA Kallstensgården, före detta Nalles motell, i Arboga blir Migrationsverkets flyktingboende igen. I slutet av januari förstördes delar av byggnaden i en brand då tre personer fördes till sjukhus och över 80 asylturister stod utan boende. Men nu startar man alltså om igen. Den förstörda delen från branden återuppbyggs och de rökskadade utrymmena saneras. 30 rum blev helt oskadda.

Klemens Danielsson, som äger Kallstensgården, tycker det är spännande med en ny start. Så klart det är spännande att få in ny frisk kosing på kontot. Kennet Karlsson, ännu en expert på migrations- och bostadsfrågor, hoppas att de första snyltarna kommer den 1 maj redan, och garanterar även att ingen ska behöva bo bland brandrester.

Migrationsverket har även kontrakterat 150 platser på Attendo i Västsura utanför Surahammar, där det hänt ett par allvarliga incidenter innan som det bruar göra med denna typen av personer, som vi skrivit om. Kommer det inga protester så gäller båda avtalen från och med den 10 april, men när Kallstensgården öppnas igen är osäkert. Protestera gärna ni som kan.

SR
Kl 14.25
Relaterat
Asylsökare mordbränner på Västsura herrgård
Asyltant hotade personal på Västsura

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “Mordbrandshärjade flyktingboendet blir flyktingboende igen.

  1. D.B skriver:

    Det var tråkigt att höra, att det byggs upp igen.

  2. För mycket begärt att det blir dessa ny”byggare” som återuppbygger det nedbrunna boendet igen?

Kommentarer inaktiverade.