Kulturarv och fin tradition med kyrkoavslutningar – säger Centerpartiet (!)


KAPPVÄNDARE Det är för kallt för solsting och värmeslag, men ett överslag kan det vara, av den positivare varianten. Lars-Göran Wiberg (C), verkar ha fått dåndimpen när han säger ”Att hålla skolavslutningar i kyrkan är både önskvärt och positivt”, i ett beslut med anledning av en motion från Sverigedemokraterna. Wiberg tog initiativet till att inte avslå motionen som både skolpolitikerna och kommunledningskontoret (inklusive juristen) rekommenderat, när motionen behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskott, de tre kommunalråden, på onsdagen.

– ”Det är ett kulturarv och en fin tradition att vi har våra skolavslutningar i kyrkan”, säger Lars-Göran Wiberg (C).

Lars-Göran Wiberg konstaterar att det finns en avgörande skillnad mellan vad Patrik Jönsson (SD) skriver i sin motion och beslutet.

 I motionen talas om “kyrklig skolavslutning”, vilket tjänstemän och jurister ser som en avslutning med kristet religiösa inslag vilket strider mot flera lagar och regler.

– ”Det jag talar om är en avslutning med tyngdpunkt på samvaro utan religiösa förtecken. Då är det fullt möjligt att hålla avslutning i kyrkan och jag och mitt parti tycker också det är önskvärt. Men det är rektor som bestämmer var man ska vara”, förklarar Lars-Göran Wiberg (C).

Samtidigt har skolinspektionen slagit fast att det kan gå för sig att både vara i en kyrka och ha präst närvarande vid en avslutning, såvida tyngdpunkten ligger på högtid och samvaro, utan religiösa budskap som exempelvis välsignelse och bön. Bra jobbat Patrik att få igenom motionen och göra barn och föräldrar glada.

NorraSkåne

Kl 18.05

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

3 tankar om “Kulturarv och fin tradition med kyrkoavslutningar – säger Centerpartiet (!)

  1. D.B skriver:

    Blev lite chockad av detta. Trodde att det var dags för avslutning i moské. Än finns det hopp!

  2. Hasse Eriksson skriver:

    Vad är nu detta? En Centerpartist som gillar Svensk kultur….Snart får han på käften av Annie (flinet ) lööv!

    • Lena Johansson skriver:

      Undrar hur han ska klara av att göra ngt i kyrkan som är meningsfullt om inte prästen varken få närvara eller får säga några ord.
      Klart man ska höra påskpredikan, anpassad för barn, och
      välsingnelsen. Det hör till.
      Jag är inte religös, men det är ngt speciellt i kyrkan.
      Detta Lars-Göran Wiberg (C) säger är bara en eftergift för alla protester som varit. Han är en lika stor skitstövel som förut.
      Men ett steg framåt,
      Glad Påsk på dig.
      Ps. Lilla Annie kissar nog på sig.

Kommentarer inaktiverade.