SD bemöter kommunens information gällande asylboendet i Bällsta


GENMÄLE Vallentuna planerar, som vi skrivit om, sitt första boende för så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, där många boende gav stark kritik till kommunen efter informationen, både via telefon och e-mail. Boendet vandaliserades även på ett par olika sätt som förhalat inflyttningen för ”barnen”. Fredrik Lindahl, SD Vallentuna, skriver idag ett genmäle till kommunens information angående boendet. Vi publicerar det i sin helhet nedan.

 

”Dagens asylpolitik kostar enorma summor pengar varje år. Pengar som egentligen är tänkt att finansiera den svenska välfärden.

När det handlar om att fördela samhällets resurser handlar det om prioriteringar eftersom den gemensamma pengapåse som vi alla delar på är tyvärr inte oändligt djup. Nu har man prioriterat att ta pengar som kunde ha lagts på bl.a. äldrevården (Nyligen uppdagades det att det är personalbrist på vissa äldreboenden i Vallentuna) och skolan (Vallentunas skolor kan inte locka elever som hellre väljer skolor i Täby eller andra kommuner) m.m.

Det saknas idag helt enkelt pengar till att kunna reparera de många hål som finns i välfärden. Asylboendet kommer enligt uppgifter ifrån Vårljus AB* ha 7 heltidsanställda på 9 ungdomar, en mycket klar prioritering av kommunen. Stora barngrupper på dagis och förskola är inte prioriterat, inte heller är det prioriterat se till att våra äldreboenden har tillräckligt med personal.

Kommunen uppger att boendet kommer att kosta runt 550 000 kr varje månad. En enorm summa som kommunen gillar att poängtera inte kommer dras ifrån den kommunala budgeten utan att kostnaden kommer ligga hos staten. Men den vanliga medborgaren förstår det som högt uppsatta politiker och tjänstemän inte förstår. Att de enorma kostnader som ligger hos staten i slutändan kommer hamna hos oss vanliga invånare i Vallentuna, vi alla är ju med och betalar skatt till staten!

Vad kommunen heller inte säger är vad som händer efter att en asylsökare får sitt uppehållstillstånd. Då hamnar ansvaret hos kommunen, det ska hittas bostad och försörjning. Allt detta i en hög ungdomsarbetslöshet och på en överhettad bostadsmarknad.  Då hamnar kostnaden i den kommunala budgeten, något som lätt kan skena iväg med tanke på att det i många fall inte ens finns arbete eller bostad till våra egna ungdomar!

Invandringsindustrin har blivit en lukrativ bransch där kommuner och företagare tillsammans försöker måla upp en falsk bild av den verksamhet de bedriver. Varför kostar dessa boenden så mycket pengar? Är det inte bättre att dessa driftiga och ambitiösa personer stannar kvar och hjälper till att bygga upp deras egna hemländer?

Varför har fenomenet ”ensamkommande flyktingbarn” minskat betydligt i våra grannländer efter de infört ålderskontroller? Det har blivit betydligt svårare att i t.ex. Norge kunna ljuga till sig ett uppehållstillstånd och medborgarskap. Men nu så söker sig många av dessa individer till Sverige istället där vi beklämmande nog inte har ålderskontroller utan litar nästintill blint på vad den asylsökande uppger.

Vårljus AB uppgav först att åldern på asylsökarna skulle vara 15-19 år. Nu har man dock ändrat sig och säger att samtliga är under 18. Kommunen uppger på deras hemsida att majoriteten av ungdomarna kommer ifrån Afghanistan och att många av de sökande är i den ålder där de kan värvas till armén.

Men den Afghanska armén beskyddar sitt land emot talibaner och islamister, de behöver sina unga män och kvinnor att kunna försvara sitt egna land ifrån totalitära extremistgrupperingar som vill störta den demokratiskt valda regering och president. Sverige idag skickar sina egna unga soldater för att stödja den Afghanska militären i deras kamp mot förtryck och religiösextremism. Det är ett åtagande som vi betalar ett mycket högt pris för.”

Fredrik Lindahl
Sverigedemokraterna i Vallentuna

VallentunaFria

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

7 tankar om “SD bemöter kommunens information gällande asylboendet i Bällsta

  1. Vtuna skriver:

    Tack yubbie… Håller med dig

  2. Yubbie skriver:

    Spelarna i Vallentuna hockey kommer garanterat dra in mer pengar till Sverige än vad dessa ensamkommande skäggebarn någonsin kommer göra…

  3. Vtuna skriver:

    Går det att anmäla v-kommun för diskriminering
    ??? Det satsas ju inget på vägar skolor järnvägs övergångar och våra svenska barn
    Tänk om kommunen la 550.000 på tex Vallentuna hockey varje månad… O de är fler än nio (9) äckliga grisar som skall hit o våldta o stjäla dags för kommun byte men frågan är vilket eller kanske ett nytt land för nått måste ju snart vara folktomt….

  4. Vtuna skriver:

    Sorry för lite stavfel man är ju i upplösningstillstånd men vänj er
    Svenskan kommer aldrig att bli som förr…

  5. Vtuna skriver:

    Tack fredrik !
    Nu fick vi höra Vad det kostar undrar när kommunalskatten höjs??? Hoppas fler
    Gör motstånd vi har ju fp fittan Gunnel
    Som bor på teknikvägen 11 sim gillar dessa
    Flyktingar hon kanske har ett rum ledigt..
    Sen har vi Christer hallselius vd vårdkris i Sollentuna koltrastvögen 52 kanske Oxo har ett rum över snart e det påsk o jag hoppas vi skickar mycket påsk ”ägg” till dessa 3 adresser, sista adressen bällsta Vallentuna kommun skyltar säkert upp i rullar ut röda mattan när dessa Sandtroll skall hit blir säkert
    En annonsen i lokala blaskorna o politiker på torget…. Fy faen vad äckligt

  6. Pantertanten skriver:

    Fantastiskt bra skrivet av Fredrik Lindahl. Ska skriva ut och dela ut till alla jag kan.
    Varför kan inte din namne, förnamnet, vakna och fatta vad som händer? Är han helt enkelt bara stenkorkad, eller är han feg och köpt?

  7. Torgny Sund skriver:

    Har jag fattat rätt? Sverige tar emot afganska soldater, som flyr kriget i sitt hemland samtidigt som svenska soldater krigar i Afganistan?
    Det är en vedertagen sanning att det inte finns adekvata boenden i Sverige för dessa afganer – så kommunerna köper in bostadsrätter, slott & herrgårdar för ändamålet. Vilket vansinne!

Kommentarer inaktiverade.