Mulla Krekar har farligt stort stöd i Norge


ISLAMISM Unga radikala norska muslimer hyllar Mulla Krekar. Sen det blev klart att Krekar skulle få fängelse har stöttandet av terroristen ökat explosionsartat, uppger VG Nett. Många av de unga radikala muslimerna som är involverade är samma fanatiker som stod bakom demonstrationen mot mohammedkarikatyrerna och hatmarkeringen mot norska soldater i Afghanistan.

Krekar är också hyllad för sina uttalade hot mot Norge och norrmänen, och flera unga muslimska fanatiker i Norge stöttar terrorhandlingar i Europa helt öppet. Många är oroliga för att något allvarligt snart kan ske i Norge. Mulla Krekar uppmanade sina anhängare att göra uppror om han skulle dömas till fängelse. Och han dömdes till fem år.

Mullah Krekar hämtas efter fängelsedomen

Det har även uttryckts sympati för Mohammed Merah som mördade sju människor i Toulouse. Terroranalytiker Atle Mesøy menar att Krekar har blivit mer och mer radikal.

– ”Han har kommit med mer extrema uttalanden nu än tidigare, det kan vara för att han känner sig pressad. Men det kan ses som om hans uttalanden har gått i en aning mer radikal riktning”.

I Storbritannien har Krekar också fått ros för sina uttalanden. Den extremt fanatiska shariapropageraren Anjem Choudary, som öppet erkänner att islam inte är någon “fredens religion“ och vi nyligen skrev om här när han ville förbjuda julfirande, säger att Krekar är ”läraren”. Sen Krekar utvisades 2003 har han byggt upp en hemlig fanatisk Internetskola.

– ”Mulla Krekar är en frisk röst. Du vet vem skolläraren är. Han är en av de intellektuella”, säger Anjem Choudary till norska TV 2, ledare för al-Muhajiroun, den mest extrema gruppen i UK.

Flera källor som har följt Krekars aktiviteter över en tid bekräftar att Krekar det senaste året har haft ett ökat fokus på så kallat ”internationellt heligt krig”. Krekar har till exempel pratat om en möjlig bombning, kidnappning, självmordsaktioner och Norge som en islamsk stat.

I över två timmar i lördags kväll talade Krekar på ett webbforum (paltalk.com) där han hotade norrmännen. Aftenposten fick igår hjälp av kurdiska tolkar att översätta, vilket gjorde att nya detaljer kom fram från det Krekar sade i videon.

– ”Om människor ges befogenhet att agera på det sätt de tycker är rätt, kommer de att reagera på olika sätt. Nån väljer att kasta en bomb, någon annan att planera självmordsattack, en tredje tar med sig en kniv och säger, om jag träffar en norsk ska jag döda honom. Så hur kan vi veta vilken typ av reaktioner som kan vara på grund av domen”.

Omkring 600 lyssnare måste ha hört Krekar först hålla en monolog i en timme över nätet, innan han svarade på frågor i cirka 80 minuter. Oslo tingsrätt sade att Krekar har sådant inflytande att han mycket väl kan bli en ledare i fängelset över sina sympatisörer.

Videos på Krekar till artikeln finns här och här. Mycket info i länkarna under.

VG
Aftenposten
Dagbladet
Norska TV2
Nyhetspressen

Kl 02.50

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

4 tankar om “Mulla Krekar har farligt stort stöd i Norge

  1. Dan skriver:

    Det verkar dessbättre som det blir borgerlig seger i kommande stortingsval. Då kommer Siv Jensen att ta fram kvasten…

  2. resenaren skriver:

    Efter en artikel i Illustrerad Vetenskap!
    Här har man kanske en förklaring till varför muslimer bär sig åt som de gör. Inavel genom kusingifte och religiös fanatism sätter sina spår!

    Hjärnan hos psykopater fungerar på så sätt att de belönas med en dos lyckobringande dopamin, när de utför impulsiva handlingar utan att tänka på konsekvenserna.
    Kan man säga att detsamma gäller för andra exstrema handlingar, även dem som religiösa extremister utför?

    Det råder inga tvivel om att hjärnans belöningssystem och dopamin spelar en viktig roll i samband med alla former av religion. Bön och andra religiösa aktiviteter aktiverar hjärnans frontallob, som står i direkt förbindelse med belöningscentrum.
    Patienter med psykiska åkommer som schizofreni och OCD-som bland annat beror på förhöjd dopaminaktivitet i belöningscentrum-blir ofta mer religiösa i samband med sin sjukdom.
    Forskarna har till och med visat att det förkommer ett samband mellan hur religiös man är och mutationer i genen för hjärnans D4-dopaminreceptor-och att samma mutation dessutom ökar sannolikheten för att man kastar sig ut i riskbetonat beteende som hasardspel eller liknande aktiviteter( våldtäkt, brott, självmordsbombning mm(mitt tillägg))

  3. Demokratbloggen skriver:

    Varför isolerar de inte en sån? Så gör man ju med Beivik!

    • Yubbie skriver:

      Det kan man ju inte göra, då skulle ju EXPO, Helin, Mattson, Ferm, Lööw och de andra skrika högt och anklaga Norge för rasism, främlingsfientlighet och brott mot mänskliga rättigheter…

Kommentarer inaktiverade.