Muslimsk Uigur dömd till döden för massmord


TERRORDÅD/KINA En domstol i Kashgar dömde den muslimske terroristen och uiguren Abudukeremu Mamuti till döden på måndagen för att ha lett en terroristgrupp på en marknad i Xinjiang den 28 februari. Där hackade muslimerna ihjäl 13 personer och skadade minst lika många med knivar och yxor. Ytterligare två avled senare av skadorna, så antalet döda är 15. Mamuti greps på platsen och sju andra muslimer i terrorgruppen sköts till döds. En annan misstänkt avled även senare. All svensk media utesluter idag ”muslim” och ”islam” i sin rapportering om detta fallet.

Mordplatsen Kashgar

Enligt ett uttalande på en officiell Xinjiang rättsligt hemsida, började svaranden predika ”religiös extremism” i juli 2011 och rekryterade folk för att bilda en ”terroristgrupp”. Den 28 februari, samlade han alla medlemmar i hans hem, beväpnade dem med knivar och yxor och tog dem till marknaden i Yecheng staden – som hör till den bredare Kashgar Prefecture – sades det i uttalandet sent på måndagskvällen.

En lokal polisman sade till AFP vid tidpunkten för attacken, att de flesta av offren var människor från Kinas dominerande etniska Han-grupp. Xinjiang, som gränsar till Pakistan och Afghanistan, är hem till cirka nio miljoner uigurer. Xinjiang har tung bevakning sedan juli 2009, då uigurer lanserade angrepp på Han-folket i den regionala huvudstaden Urumqi.

SvD

Kl 10.30

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

7 tankar om “Muslimsk Uigur dömd till döden för massmord

  1. Jag tycker också vi borde praktisera dödsstraff. Men det borde inte bara gälla dom importerade terroristerna. Även landsförräderna borde få smaka på bilan!

  2. Lena Johansson skriver:

    Jag vill ha samma straff här i Sverige. Inte detta lafsande som pågår.
    Önskar man kunde stämma regeringen inför rätta. För diskriminering o utsugning coh särbehandling av oss svenskar. Otäckt att veta att den värsta extrema muslimfalangen har slagit sig ner här i Sverige. Tror jag läste någonstan att de t.om får statsbidrag. Detta har vi Reinfeldt och Waberi att tacka för.
    Fy f..n
    Hoppas det går att kommentera i någon tidning, Alltid hinner någon person läsa innan de tar bort kommentaren.

  3. novisan skriver:

    Nu snackar vi straff värt namnet!
    Här hade dom skyllt allt på andra (SD) och annat (rasister) och sen hade dom talat det lilla svinet tillrätta, kramat om honom och gett honom PUT med tillhörande livslångt bidragsunderhåll!!

    Så går det till i det nya landet – ”Mot Sverige i tiden” 😦

    Så klart media inte skriver de förbjudna orden i sina blaskor, inte i sådana här sammanhang i alla fall….hatar svensk media mer och mer!

Kommentarer inaktiverade.