Ensamkommande slog sönder sitt rum, vägrade städa och fick sova i det ommöblerade rummet.


Sveriges Television, flaggor

Sveriges Television, flaggor (Photo credit: Wikipedia)

Detta kommer bli ett exempel på hur SVT väljer att berätta en händelse, och hur en realist som jag väljer att berätta om en händelse. Det handlar om en ensamkommande tonåring / vuxen på  Attendo-ägda Dalköpinge i Trelleborg som fick tokspatt och tyckte att det var en bra ide att slå sönder hela sitt av skattebetalarna betalda rum.

Tydligen så tog inte  HVB-hemmet för ensamkommande flykting”barn” hand om förödelsen direkt utan lät ”pojken” sova bland bråtet. Pojken kunde ju förstås städa upp efter sig när som helst själv. Detta väljer SVT att benämna med att….

Pojken tvingades, enligt vittnen som SVT pratat med, sova i glassplitter i drygt en vecka. Något som slutade med att han skar upp sina armar. Dessutom saknas journalanteckningar om händelsen.



När själva tvånget kommer in i bilden förstår jag inte dock, kanske SVT’s repporter kan klargöra det om hon läser detta, jag vet att SVT är inne och läser på denna bloggen dagligen så någon kan säkert vidarebefodra informationen att SweCon vill veta vari tvånget föreligger?

– När jag kommer dit en vecka efter händelsen sitter han på sin säng full av glassplitter. Där har han har sovit hela veckan. Han är jätteledsen för att ingen pratar med honom om det som hänt ? och för att ingen hjälper honom att städa upp, berättar Cecilia Hedlin.

”Pojken” har alltså slagit sönder sitt eget rum och han behöver enligt sin gode man hjälp att städa upp efter sig? Han kanske tror han bor på Hilton, Savoy eller Dusit?

Efter att ha pratat med pojken gick hon ut till personalen för att fråga varför. De ansåg att det var pojkens uppgift att städa upp.

Vilket är relativt självklart, men inte för SVT tydligen. Hur mycket ska det daltas med den nya adeln i Sverige? Han behövde naturligtvis inte stå till svars för skadegörelsen och han fick sitt PUT och bor på annan ort. Tack Sverige!

http://svt.se/2.22620/1.2755523/pojke_tvingades_sova_i_glassplitter_pa_hvb-hem?lid=puff_2755523&lpos=rubrik

S.C.

UPPDATERING:

Skickade ett mail till de två som skrev artikeln på SVT!

————————————————————————

Hej,

Exakt hur gjorde de anställda på Dalköpinge för att hindra att den ”pojken” som slagit sönder sitt rum för att förhindra honom från att städa upp efter sig? Låste de in städgrejorna?

MVH S.C.
————————————————————————

21 tankar om “Ensamkommande slog sönder sitt rum, vägrade städa och fick sova i det ommöblerade rummet.

  1. Kam Asshfucpig skriver:

    Kan han inte städa , så skicka hem kravmaskinskräket.

  2. Riktig Svensk skriver:

    Ni sverigedemokrater förespråkar antagligen samma omänskliga ”hårda” behandling för barn som utsatts för övergrepp från pedofiler.
    Killen är ju med största sannolikhet traumatiserad och behöver mänsklig värme och inga amatörmässiga krav från inkompetent personal, vilket riskkapitalägda Attendo saknar förmågan att ge fast de har betalt för det. Oavsett hur dumt någon betett sig låter man de inte sova i glas! Skulle du göra det med ditt barn? Det skulle inte förvåna mig tyvärr.

    Jag vet SD-troende inte tror på att det finns krig och att det är därifrån merparten av flyktingarna kommer, men vi som aktivt och fysiskt tar del av verkligheten där ute i världen, vi vet att det är så. Simulanterna är i värsta fall en minoritet och en myt ni sprider.

    Hur ställer du dig til Saudiaffären? Är det OK att Svenska myndigheter stödjer diktaturer som lär ge fler flyktingströmmar? Tills vidare antar jag att det är din åsikt, trots effekterna. För du vill ju att de dör på vägen, eller hur?

    • S.C. skriver:

      Nu röstar jag ju personligen INTE på SD och jag tycker din frågeställning är mer än lovligt korkad. Tycker du att man ska få frikort att bete sig som man vill för att man varit med om något trauma.

      Ska t.ex. jag som blivit nersparkad bakifrån och rånad få frikort att bete mig hur som helst?

      Allt personalen begärde var att han skulle städa upp själv efter sitt utbrott, varken mer eller mindre. Precis som du och jag skulle fått gjort eller fått en saftig räkning på posten. Det är inte fel med krav på människor vet du.

      Ute i världen, pffff! Både du och jag vet att de verkligt hjälpbehövande är kvar nere i oroshärden. De har inte de medlen som behövs för att ta sig hit.

      Jag tycker att den idioten som bjöd in Saudiska representanter till våra försvarsanläggningar skulle in på en §7 undersökning tillsammans med ansvariga ministrar och de inblandade på FOI.

    • whiskysierra skriver:

      1. Sluta kalla skägget för ”barn”.
      2. Att du ens kan med att jämföra det här fallet med hur en pedofil våldför sig på sitt offer, visar på vilken ynklig patetisk livsform du är.
      En pedofils offer har ju knappast försatt sig i sin situation självmant.
      3. Att man är ”traumatiserad” innebär INTE en automatisk rätt att förstöra sin kringmiljö utan skälig bestraffning.
      4. Fakta: Endast 5% av de som söker asyl i Sverige är flyktingar i FN:s mening. De får stanna. Allihop.
      Resten är lycksökare av olika slag.
      5. Även mördare är en minoritet. Det innebär väl inte att de skall gå fria från straff för det?
      6. Så länge araber våldför sig på oss svenskar, så tycker jag att det är helt ok att svenska vapen dödar araber.
      En död arab kan inte ”fly” till Sverige.

      Ps. Nästa gång du påstår att jag skulle låta mina barn sova på glas, så betänk, att jag lärt dem att man ”inte skiter i eget näste”. Ds.

    • Demokratbloggen skriver:

      Vilken värld härstammar du ifrån?

      Skulle det vara vår plikt att lindra all världens plågor medan vi själva korsfästs?
      Det är inte vår sak att ta hand om andra, men om ditt hjärta blöder för dem så ska du starta en insamling för att ta emot flyktingar eller kelgrisar från medeltiden, men begär inte det av andra det du inte själv är kapabel att uppfylla.

      Att använda skattemedel till att ge bort till utlänningar är ett upplösande av nationen och därmed landsförräderi! Våra skatter syftade från början till att skapa rättvisa i vårt eget samhälle, och våra politiker skulle se till att fördela skattemedlen så att de kom skattebetalarna till godo.

      Och så hittade något ljushuvud på att våra skattepengar skulle gå till helt andra ändamål än vad de var avsedda för och nu ser vi att Sverige som nation är i upplösning. Vissa politiker tror faktiskt att de bestämmer över helt andra länder och andra folk än de som har valt dem.

      Tror du verkligen att det är solidaritet att bli bestulen? Solidaritet är något personligt och ingen annan kan bestämma över andras känslor, så det är bara för dig att hala fram lädret och börja pynta av om du vill ha hit galningar från medeltiden!

    • Om Vi inte har resurser att ta hand om dem på ett adekvat sätt ska vi ej ta hit dem. Punkt.

    • Barn som utsatts för pedofiler är en dålig jämförelse. Det är många svenska barn som sattes på fosterhem, på 60 och 70-talet, och led alla helvetes kval. Jag var en av dem. Först nu i vuxen ålder får vi upprättelse…så många år försent. Men det talas det ej speciellt mycket om.
      Vi har ändå fått klara oss igenom våra trauman , många av oss, utan sina familjer. Så säg mig, varför rycker man upp dessa människor från sina hemländer…varför inte hjälpas åt att skapa något hållbart där de har sina rötter och sin kultur. Varför har vissa människor skyldigheter och rättigheter emedan andra bara har rättigheter. Det daltas och klemas med förövarna men offren lämnar man därhän. Nej! Det ska finnas något som heter lika för alla och om vi ej har resurser att integrera människor i vårt land så får vi hjälpa dem varifrån de kommer. Jag har dessvärre mycket mer av dåliga erfarenheter av multikulti än vad det bringat mig glädje.
      Om de inte kan uppföra sig så ska de läras det på stört och kan de ej det så ska de ej vara kvar. Speciellt inte de som våldtar och utför hedersmord, gäng som slår värnlösa människor så som 61-årige Carl-Eric från Kortedala…en bland många….listan kan göras mycket längre….

  3. Bosse S skriver:

    Varför tog inte den sinnesrubbade farbrorn själv upp glasskärvorna.
    Det här tyder på grav mentalsjukdom.

  4. OLLE. skriver:

    När ska ordet ”BARN” tas bort.,

    • S.C. skriver:

      Här sätter vi ord som ”barn” och ”pojke” innom citat-tecken, vi vill kalla dem ”ekonomiska turister” eller ”ankar-parasiter”. Men det kanske inte är PK.

  5. ButtButtington skriver:

    Nu när han har PUT så kan han äntligen fokusera på framtiden som kriminell. Innan de får PUT är de ångestladdade och änglsiga över att bli utvisade efter ett rån eller våldtäkt.

  6. Celsius skriver:

    Dessa fästingar som inte ens orkar plocka upp efter sig.
    Direkt tillbaka till var de kom ifrån.
    Där kan de leva bland sina egna sopor.

  7. Hasse Eriksson skriver:

    När man slår sönder sitt rum! Då får man börja om från noll! Noll innebär alltså att man få sova på golvet i en kall vedbod! Klarar man det?? Då får man ev flytta in i värmen! Men då ligga på golvet utan madrass ( dessa skithögar skall alltså lära sig vad som gäller ) 10 Örfilar….samt 5 Knytnävsslag i magen skall vara den metod som skall tillämpas…..Vi varje uppstudsighet! Lite Stryk har ingen dött av! Naturligtvis också ingen Koran att runka till på kvällarna!

  8. WERY skriver:

    Ja man blir ju inte förvånad över all denna skit som inträffar i samhället. Det känns som dessa trender kommer att fortsätta i detta landet då ingen gör något åt det och massmedia eller public service bara frikänner de skyldiga från sitt eget ansvar. Trött jag bilr…

  9. René skriver:

    Allt (m)edan S(v)ensson tuggar och (s)väljer.

  10. Torgny Sund skriver:

    Låt ”pojken” tillsammans med Attendo-ansvarig på Dalköpinge, infinna sig till den partidebatt i riksdagen, som Sd begärt – och förhoppningsvis får bifall till – angående ensamkommande. Det finns många frågor från svenska folket men väldigt få svar i riksdagen. Exempel behövs för att tydliggöra allvaret.

    • Demokratbloggen skriver:

      Det är ju inte säkert att debagtten blir av. Riksdagen har avslagit flera av partiets förfrågningar om debatt:

      Detta är tredje gången för året som Sverigedemokraterna begär att riksdagen ska hålla aktuella debatter. Tidigare har man föreslagit att aktuella debatter ska hållas om arbetslöshetsförsäkringen samt konkurrensen på bankmarknaden. De gångerna avslogs dock partiets begäran av de andra partierna i samråd med talmannen.

      http://demokratbloggen.blogspot.se/2012/03/sd-begar-riksdagsdebatt-om.html

      • Torgny Sund skriver:

        Helt riktigt – därför skriver jag förhoppningsvis. Låt oss hoppas lite, trots att det, i Sverige av idag, inte är så lätt. 🙂

Kommentarer inaktiverade.