Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) visar sitt bigotteri


HYCKLERI Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) tog ihop med regeringen beslutet idag att på direkten dra in allt svenskt bilateralt bistånd till Mali på grund av det ”odemokratiska maktövertagandet”.  ”Vi har inte en demokratisk motpart längre”, säger Gunilla Carlsson till TT. Frågan vi ställer oss då, är detta det enda ”odemokratiska” land Gunilla Carlsson (M) ger bistånd till? Svaret är väl uppenbart – Nej. Vi har nedan listat ett urval av länder som får anses som ”odemokratiska”, som hycklaren Carlsson däremot med gott samvete ger bistånd till.

Planerna för Mali var inför 2012 att ge bistånd med 250 miljoner kronor, men efter att tre miljoner betalats ut kom nu beslutet att frysa bidraget omedelbart. Då har Sverige genast 247 miljoner kronor i ett ”överskott” som kan läggas på annat, som till exempel äldrevård, skola eller varför inte till ”ensamkommande” flyktingungdomar, som nu är det senaste i raden av retorisk benämning av ”flyktingbarn”.

Det svenska utvecklingssamarbetet bedrivs i två former – multilateralt och bilateralt. Multilateralt samarbete innebär att det betalas gemensamt av många stater och riktas till de flesta utvecklingsländerna. Bilateralt samarbete sker mellan ett land och ett annat.  Av Sveriges bistånd under 2011 på cirka 35,2 miljarder kronor går ungefär hälften till bilateralt bistånd.

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M)

Urval av ”demokratiska” länder som 2011 erhöll bistånd av Gunilla Carlsson (M):

Sydsvenskan
OpenAid
Kl 21.10

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

3 tankar om “Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) visar sitt bigotteri

  1. jgarn skriver:

    Av de listade länderna finns det en demokrati, Israel, biståndet dit var givetvis noll kronor från vår diktaturkramande regim.

    • awake skriver:

      Israel är ingen demokrati.
      Varför ska Sverige ens betala dessa länder? Det är det jag inte fattar. 680 miljoner till Afghanistan, det är jo helt sjukt.

Kommentarer inaktiverade.