Vaken bartender räddade kvinna från drogning


BORÅS I april 2011 var kvinnan på krogen Franks i Borås den kvällen, men hon minns inte mycket då hon var väldigt berusad. Hon minns att hon stod i baren och hade en drink stående på bardisken som bartendern plockade undan med orden ”Du ska nog inte dricka den för jag tror du har fått något i den”. Då hade Christian Billekrans spetsat drinken med sömnmedel.

Vad varken kvinnan eller Christian Billekrans vet var att bartendern hade koll på vad som hände i baren, och såg att Billeskans hade en pipett i handen som han smög med vid glaset. Bartendern tog undan glaset eftersom han misstänkte att det var något konstigt i det, och i glaset låg pipetten. Han tillkallade sedan vakterna som tog hand om glas, förövaren och pipetten. Det fanns vätska kvar i pipetten.

Vätskan i pipetten innehöll Theralen, som använs bland annat i sömngivande syfte och skall inte skall blandas med alkohol. Detta var känt av Billeskans eftersom han hade det receptbelagt. Det framstår uppenbart att syftet varit att försätta kvinnan i ett sådant tillstånd att hon skulle ha svårt att freda sig mot honom. Ett sådant handlande bedöms som försök till misshandel. Åtalet är därmed styrkt, sa rätten.

Billeskans hävdade att han använde pipetten för att försöka suga upp vätska ur glas för att dricka gratis sprit. Han hann dock inte suga upp någon vätska ur glaset, eftersom bartendern stoppade honom. Men när han hördes av polisen sade han att han sprutat vätska inne på Franks med hjälp av pipetten. Rätten anser Billeskans inte vara trovärdig och efterhandskonstruerade allt, samt att pipetten endast rymmer 1 ml.

Borås tingsrätt dömde:

  • Hans CHRISTIAN Billeskans, 781011-5530, Varbergsvägen 31 Lgh 1201, Borås, till fängelse i två månader för försök till misshandel. Påföljden avser även brottsligheten i avgörandet 2011-02-02 i mål nr B 3401/10.

Mål nr B 4052-11 Domen kan läsas här.

Kapten_Krok ☺ -Kl 09.10-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

En tanke på “Vaken bartender räddade kvinna från drogning

  1. Demokratbloggen skriver:

    Med så låga straff är det inte undra på att alla perversa slödder försöker sådana här saker. Nästa gång har kräket rabatt och slipper åka fast, så det är bara att köra hårt.

    Är sjuklövern i riksdagen lands- och folkförrädare eller inte? Om svar ja, då ska också SD ha det som sin fråga i valrörelsen.

    Giganterna S och M kommer att lansera jobben som valets huvudfråga och där har inte SD en chans. Det lär bara bli ca 5% någonting. Istället ska de ta tjuren vid hornen och köra fram landsförräderiet som valets huvudfråga!

    http://demokratbloggen.blogspot.se/2012/03/valet-2014-kommer-att-handla-om-jobben.html

Kommentarer inaktiverade.