Migrationsverket: ”Mottagandesystem mot kollaps”


ASYLHAVERIET Trots Migrationsverkets ständiga problem med att hitta kommuner som vill ta emot ensamkommande asylsökande ”barn” och ungdomar, så anser ändå en lång rad kommuner och flera myndigheter att verket inte ska få tvinga kommuner att ta emot barnen. Migrationsverkes egen beskrivning av mottagandesystemet är att det nu tangerar gränsen till kollaps. Och för varje år ökar antalet av dessa galenskaper.

Katrin Jammeh (S), som ni kan läsa mer om i vår nyligen skrivna artikel här som klargör hennes tänkande, tror att de flesta kommunen kan hantera hur stort antal som helst, och det är så viktigt att dessa lögnare ska komma hit.

– ”Det är viktigt att de här barnen faktiskt känner att de är välkomna. Nu tror jag att de flesta kommuner kan hantera det här, men grundprincipen är ändå att ett mottagande bygger på frivillighet”, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, socialdemokratiskt kommunalråd i Malmö.

Antalet asylsökande ensamkommande barn och ungdomar ökar för varje år. 2011 var det drygt 2 600 som kom till Sverige och Migrationsverkes egen beskrivning av mottagandesystemet är att det nu tangerar gränsen till kollaps.

Mottagandesystemet mot kollaps: Lyssna här (SR Ekot)

Regeringen har utrett om Migrationsverket utan några särskilda skäl ska kunna tvinga kommuner att ta emot de här barnen, för det mesta är pojkar i tonåren. Men en klar majoritet av de kommuner som nu yttrat sig, till exempel Malmö och Göteborg liksom flera organisationer däribland Sveriges kommuner och landsting men också Rädda Barnen är kritiska till att kommuner tvingas ta emot barn.

Katrineholms tryck är reda för stort så de har sagt upp avtalen om allt mottagande på grund av att det redan finns så väldigt många invandrare i Katrineholm. ”Vi har inga bostäder, vi har inte jobb och vi har svårt att klara utbildningssidan”, säger Göran Dahlström, socialdemokratiskt kommunalråd i Katrineholm.

Sen finns det de som vill tvinga kommunerna, barnombudsmannen till exempel, som påtalar att ”barn”, som inte är barn utan unga män, som får vänta i månader på en kommunplats beskriver sin situationen som plågsam, och inte heller får den skolgång som de borde ha.

– ”Jag har tröttnat på den här situationen. Jag tycker den är oacceptabel och ovärdig Sverige. Det är inte okej. De här barnen måste få ett gott mottagande från start”, säger Fredrik Malmberg.

Hur vore det om Malmberg vaknade upp och tittade ut i verkligheten i stället för att sitta bakom ett skrivbord med sina kalkyler, siffror och sin verklighetsfrånvända uppfattning om dessa ”barn”. Svenska barn, ungdomar och unga män får vänta i år på bostäder och jobb, men då spelar det ingen roll. Invandrarna går alltid först. Som ett visst parti sa, politik är att prioritera.

SR

Kapten_Krok ☺ -Kl 07.40-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

10 tankar om “Migrationsverket: ”Mottagandesystem mot kollaps”

  1. lars lindqvist skriver:

    Kul utveckling i Svemalia,,vi måste dra ettt ande tag och se vad har vi uppnått i denna tids dag,,,Inga företag har förespråkat dessa folk, Företagen får försörja denna invandring okontrollerad med sina avgifter i alla led. ingen duger någontill till, om dom skulle göra det klär dom sig i kläder som inte går att anpassa i Svemalia i någon förehavande inrättning,FÖRSÖRJNINGSSTÖD LIVET UT,,njuuut svemaliska skattebetalare,,,,Ni har röstat för detta klaga inte, gå ur era hus tillbjud dem ni röstat hit Eder bostad, Ni är väl solidariska mot alla som ni ömmar för. UT UR ERA HUS SOLIDARISKA SVEMALIER utlys era hus till alla nybyggare ni röstat för, bara gå ut och välkomna era nybyggare för att pensinsäkra era stoooora rikedommmmmar,,hehehe

  2. krille skriver:

    tips till ni som vill till sverige men har svårt att motivera! släng passet stoppa en napp i käften så ordnar the muppet show resten

  3. krille skriver:

    migrationsverket mot kollaps??? det är kollapsat sedan länge därför tar skäggiga gubbs chansen att smita in som barn , det är som att personalen lämnar puben å låter gästerna spilla på hur som helst, och som vanligt får vi skattebetalare pröjsa. mitt politikerförakt når nya höjder

  4. Hasse Eriksson skriver:

    Mulla Reinfeldt har ju gott om plats hemma nu! Sen frugan drog! Två barn kan han väl ta hand om? Och glöm inte Giribuken Bent Westerberg! Han kan väl ta emot 3 barn.

  5. krille skriver:

    frustrerande att regeringen utan skattebetalarnnas veto delar ut våra pengar på detta sättet till skit samtidigt som det dras in på skol och sjukvård.VÅRA PENGAR. våra surt samlade medel slösas på detta asyl flum. Alla ni som kan försök blås staten så mkt ni kan det är det bästa sättet för staten blåser oss och delar ut våra medel hursomhellst

  6. krille skriver:

    regeringen ni ska hoppas jag skörda frukterna personligt av vad ni ställt till med skärskillt ni inbecilla miljömuppar som omfamnar alla slags drägg på vår bekostnad hoppas ni verkligen får skörda persnligen vad ni sått era färbannade idioter

  7. madam skriver:

    – “Jag har tröttnat på den här situationen. Jag tycker den är oacceptabel och ovärdig Sverige. Det är inte okej. De här barnen måste få ett gott mottagande från start”, säger Fredrik Malmberg.

    Jasså, det säger du Fredrik Malmberg. På bekostnad av vad om jag får fråga? Nämen åhhh så dum jag är, för naturligtvis är det på bekostnad av svenska folkets välfärd. Klicka på länken, den talar för sig själv. Men glöm inte bort att det är du, Fredrik Malmberg som bidragit till att man snart får ställa sig i den kön!

    http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/03/arbetslinjen-funkar-inte-soppkoerna-ar.html

    • Demokratbloggen skriver:

      Efter varje borgerlig regering och sossarna kommit tillbaka så har pengarna försvunnit lika fort från plånboken.

      Även värnskatten, som är menad till att beskatta höginkomsttagarna, leder till prishöjningar, så varje skatt, oberoende vilken, leder till prishöjningar.

      Om ingenjörerna får det sämre ställt på grund av högre skatter så ser sig arbetsgivaren tvungen att kompensera sina ingenjörer för bortfallet, annars kanske de flyttar utomlands istället.

      Företaget som på det sättet tvingas höja lönerna för höginkomsttagarna lägger den kostnaden på priset för sina varor och tjänster, och sen är karusellen igång. Alla berörs av det, och därför måste även andra företag kompensera sig för de dyrare varorna och slutligen ligger det högre priset i matbutiken.

      Hur jävlig den här regeringen än är så är den att föredra framför sossarna. De har sänkt skatten för höginkomsttagarna och det märks inte direkt på priserna, men konkurrensen företagen emellan leder på sikt till något lägre priser, eller i varje fall inte prishöjningar. Det är dessa eviga prishöjningar som är den fattiges gissel!

  8. Demokratbloggen skriver:

    Slöddren som kommer är särskilt framavlade från krigarklaner. De har en IQ som en efterbliven och på grund av tusenårig inavel så är de allihop psykopater.
    Detta i sin tur underminerar folkstammen i Sverige och kommer att förstöra för all framtid, både vårt land och vårt folk. För att råda bot på det så måste de återvända omedelbart, annars kommer det till en situation då medelsvensson går ut och skjuter dem.
    I samma veva kan man passa på och skjuta av sjuklövern(nn) också, för det beståndet behöver också decimeras.

    Att det är värdelöst och otacksamt slödder vi har att göra med kan var och en försäkra sig om genom att titta på debatt som gick i går kväll. Då ser man att de inte ens har vett att bli tacksamma när de får hjälp. De tycker istället att man lägger sig i deras inre angelägenheter.

    Då ser vi att de inte är fullt ut mänskliga eftersom deras tusenåriga inavel får dem att resonera så bakvänt. Och det är farligt för vår svenska folkstam att behålla barbarerna här!

  9. serbsvenskan skriver:

    Bäste Herr Fredrik Malmberg,
    Om det nu är så j**la viktigt att dessa barn tas emot så ”gott mottagande”, ta hem en, eller två, eller tre!! Låt dem bo hemma hos dig! Jag slår vad om att du har en fet villa, så plats har du nog. Sluta belasta kommunerna!
    Jag tycker att alla dessa kulturvurmare ska ta vars ett ”barn”! Låt oss se sedan hur länge det tar innan de går över till SD! Roligt och intressant experiment!
    *jag är förbannad*

Kommentarer inaktiverade.