Asylsökande stal mobiler och knivhotade offren för tystnad


BORGHOLM En 20-årig asylsökande har åter igen varit på en liten ”shoppingrunda” i Kalmars krogvärld där han misstänks ha stulit tre mobiltelefoner med sina smutsiga små klåfingriga fingrar. Som vanligt är det alltid mobiler som står överst på stöldlistan. Nybyggarna verkar ringa väldigt mycket då det alltid stjäls mobiler. Dagen efter, på söndagen, hotade invällaren de boende på flyktingförläggningen med en kniv för att hålla tyst om sin kriminalitet.

20-åringen som är boende på flyktingmottagningen i Lundegård, trodde sig komma på en smart idé för att undvika att åka fast, och knivhotade flera andra boende för att de inte skulle skvallra. Nu sitter den 20-åriga ohyran anhållen hos farbror blå, misstänkt för stöld och övergrepp i rättssak. Polisen har även tre anmälningar om mobilstölder från Bistrobar, Harrys och O’learys, men ännu inte kunnat knyta 20-åringen till stölderna än.

Fakta från MV:s sida:

Den 1 februari 2012 fanns det 1 626 asylsökande ensamkommande barn inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem. Av dessa är:
• 348 i ankomstkommunerna
• 966 anvisade till kommuner med överenskommelse om mottagande
• 313 anvisade till kommuner där släktingar eller nära anhöriga vistas

Från och med den 1 januari 2012 anvisas samtliga ensamkommande asylsökande barn till kommuner i mån av lediga platser dvs. även de ensamkommande barn som omfattas av Dublinförordningen. Ankomstkommunerna är medvetna om att detta såväl kommer att minska omsättningen på anvisningsplatserna i övriga kommuner som att det troligen kommer att medföra att fler barn kommer att beviljas uppehållstillstånd hos dem.

Östran

Kapten_Krok ☺ -Kl 00.00-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

En tanke på “Asylsökande stal mobiler och knivhotade offren för tystnad

  1. Sven Olsen skriver:

    Snicker – Klick – Plaff!

    Ordningen återställt.

Kommentarer inaktiverade.