Visbys svarta basketstjärnor polisanmälda och avstängda


Update 5 april 21.10 – VISBY För inte så länge sen sa Mona Sahlin att mångfalden ger oss stora idrottsprofiler. Kanske det Mona, men även dessa är för ofta kriminella, och det finns många exempel på detta med misshandlar, våldtäkter och andra brott som oftast svarta importerade idrottmän gjort. Men sista exemplet är två kvinnor. Basketstjärnorna Jeannie Saunders och Ashleigh Brown från USA stängs av direkt efter polisanmälan för misshandel.

Klubben VisbyLadies bryter kontraktet direkt med basketnegresserna Jeannie Saunders och Ashleigh Brown. Stjärnorna är nämligen polisanmälda efter ett slagsmål i helgen, som även innehöll stöld av en mobiltelefon.

– ”Det var ett enkelt födelsedagskalas som urartade”, säger klubbens ordförande Michael Danielsson.

I kväll drar basketslutspelet i damligan igång och VisbyLadies fick ingen vidare uppladdning. Endast några timmar före start bröt klubben kontraktet med de amerikanska stjärnorna Jeannie Saunders och Ashleigh Brown. Stjärnorna var ute och festade på krogen i helgen som urartade till slagsmål med en privatperson.

Slagsmålet gällde en stöld av en mobiltelefon, och den misshandlade mannen som stulit mobilen hamnade på sjukhus och har nu polisanmält händelsen.

– ”Det är jättejobbigt, jag har aldrig varit med om något liknande. Men vi var tvungna att göra något. Det här passar inte in i vår organisation. Visby möter Sallén i kväll i kvartsfinalserien”, säger Danielsson.

Resultatet för kvällens match blev dessutom kaos för Visby: Sallen – Visby 89-54 (21-15,19-17,25-10,24-12)

◄ Jeannie Saunders och Ashleigh Brown ►

Rättelse: Basketproffsen hade inte stulit någon mobil. De är endast anklagade för misshandel.

Update: 5 april 21.10 – Jennie Saunders dömdes igår för misshandel efter att flertalet gånger sparkat på en berusad man som hade stulit en mobiltelefon. Saunders stängdes av direkt av klubben efter sitt skogstokiga utbrott, vilket även kostade klubben förlorade matcher. Saunders dömdes till samhällstjänst i 120 timmar som ska avverkas i Sverige, samt att betala ett skadestånd på 16 000 kronor till den berusade mannen.

Kapten_Krok ☺ -Kl 20.45-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

8 tankar om “Visbys svarta basketstjärnor polisanmälda och avstängda

  1. johan skriver:

    då kan man fundera på vad en i ditt tycke känd narkoman har att göra på den festen.
    lite gräs eller ladd till festen kanske?
    Har själv träffat på dessa idrotsstjärnor ute på krogen vid ett flertal tillfällen, de gav inte ett så jätteseriöst intryck .
    Drack en hel del öl och den ena av dem raggade friskt på andra tjejer.

  2. Andree skriver:

    Fast nu förvränger du verkligen historien. Det var den 40-årige mannen (som även är en känd narkoman) som stal mobiltelefonen ifrån en av tjejerna. I stället för att ringa polisen tog de tillbaka telefonen själva men det urartade i slagsmål. Jag vet detta med säkerhet eftersom jag har vänner som var på samma fest.

  3. pensionar skriver:

    Dom har 2 amerikanskorna ar inte vana vid att leva tillsammans med vita.
    I USA lever man parallellt och overlever till nasta dag trots pahopp av personer som anvander ”omvand rasism” till till fordel.
    Sverige borjar svenskarna fa en liten idee om vad det ar men invandrare har inte lart det an.
    Dessa 2 forsokte ”Amerikan utomlands” men gick tydligen pa en nit!
    Bra Visby!

    • Sigrid skriver:

      Vilket rasistiskt skitsnack och förutfattade meningar. Det kanske helt enkelt handlar om att dessa flickor har lärt sig vikten av respekt, det innebär för dem att man faktiskt inte går in i en människas bostad, oinbjuden, och stjäl. Då blir det också en reaktion. Innan ni uttalar er om andra människor tycker jag att ni ska veta vad ni pratar om.

Kommentarer inaktiverade.