Hayek Abraham Minakos knivmördade sin fru – Fängelse 14 år och utvisning


SÖDERTÄLJE En tisdagseftermiddag i juli 2011 började det irakiska gifta paret att gräla ordentligt hemma i Brunnsäng i Södertälje. Strax efter kl 15.00 ringde irakiern Hayek Abraham Minakos själv till polisen och berättade att han troligtvis hade mördat sin 36-åriga fru Baan Basem Jakob framför ögonen på deras fyraåriga son. När polisen anlände till platsen var mannen alldeles nerblodad, berättar en granne som bevittnade gripandet.

42-årige Hayek Abraham Minakos som knivhögg sin hustru till döds framför parets fyraårige son i Brunnsäng, Södertälje körde taxi och enligt hustrun var han extremt svartsjuk. Extremt svartsjuk är ju inget ovanligt när det gäller araber, det har vi läst om så det står oss i halsen. Den nu mördade kvinnan Baan Basem Jakob hade tidigare lämnat sin make på grund av våld och hot.

Kvinnan har bott på kvinnojour med hjälp av socialtjänsten. Hustrun skriver i sin senaste skilsmässoansökan att hon ämnade ansöka om sekretessmarkering. Maken är tidigare anmäld för misshandel av hustrun, som i första hand ville ha ensam vårdnad om barnet. I oktober 2008 fick kvinnan interimistisk vårdnad av Södertälje tingsrätt.

Maken lovade ta emot hjälp för sina aggressionsproblem, men ändrade sig så fort kvinnan tagit tillbaka ansökan om äktenskapsskillnad. Ny skilsmässoansökan inkom och 2010 fick maken besöksförbud, enligt kvinnans advokat i tvistemålet. Kvinnan, som tagit tillbaka tidigare ansökningar varav den senaste i augusti 2010, ville ånyo skilja sig från mannen 2011.

Mannen var svarande samtliga gånger i skilsmässomålen. Enligt folkbokföringen är mannen född i Bagdad, Irak och kvinnan i Basra, Irak. De gifte sig 041227 och folkbokfördes i Sverige 070417. Paret är assyrier/syrianer ifrån Irak. Även förra året blev en syriansk kvinna mördad för att hon lämnade sin syrianska man. Det här luktar hedersmord.

Hovrätten fastställde tidigare dom.

  • Hayek Abraham Minakos 690730, Södertälje, döms till fängelse i 14 år och utvisning på livstid för mord.
  • Den avlidna är Baan Basem Jakob 740919 (Baan hette egentligen Habboush i efternamn, båda är irakier men Hayek har armenskt ursprung.

Kapten_Krok ☺ -Kl 02.15-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com