Muslimen Abdel Hafiz Naser Saad El-din gripen för dubbelmordet 2007


HÖGDALEN Den 2 november 2007 mördades två 29-åriga araber under samma dag. Först puttades en karatemästare ner framför ett tunnel- banetåg i Högdalen och lite senare samma dag hittades en ihjälhuggen man i sin bostad. Dessa mord har gäckat polisen i flera år men nu verkar de ha nått ett genombrott i undersökningen och kunde spåra 34-årige Abdel Hafiz Naser Saad El-din till Jörn där han greps och misstänks för båda morden.

Det var vid 14-tiden som 29-årige karatemästaren Mohammed Mushtaha puttades ner på spåret framför ett inkommande tåg och avled omedelbart. Ett par timmar senare påträffade polisen den 29-årige Medhat Ibrahim knivmördad av en dolk i sin lägenhet på Skebokvarnsvägen, som ligger bara några hundra meter från T-banestationen. Dolken lämnade mördaren kvar på köksbordet.

Polisen bedömer att det finns kopplingar mellan morden. Efter en tids spaning så greps då Abdel Hafiz Naser Saad El-din i Jörn, misstänkt för båda morden. I torsdags begärdes Abdel Hafiz häktad på sannolika skäl (den högre graden misstanke) för mord. Södertörns tingsrätt genom- förde häktningsförhandlingarna igår.

Expressen skriver att cold case-gruppen har hittat högintressanta samband mellan offren och den nu misstänkte 34-årige Abdel Hafiz Naser Saad El-din – alla var flitiga besökare i Medborgarplatsens moské. Man blir inte direkt förvånad av att det är moskébesökare som begår brott och mord. Kan det handla om någon slags heder i dessa mord.

Kapten_Krok ☺ -Kl 06.40-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com