15-åringens kurator och Skånskan ljuger – P4 mörkar


MALMÖ Den mördade Ardiwans skol- kurator och tidningen Skånskan ljuger medvetet för att dölja vilken skola 15-åringen gick på. Detta kan endast ses som ytterligare en faktor i raden att försöka dölja hans problematiska och kriminella liv. Skolan Ardiwan gick på var just för kriminella ungdomar med problem, men kuratorn ville inte säga rätta namnet på skolan så det skulle uppfattas att det var en annan skola för vanliga elever. Och radio P4 nämner inte ens skolan.

Skånska Dagbladet intervjuade Eva Persson, den skjutne 15-åringens skolkurator, för några dagars sen och frågade då henne vad skolan hette där Ardiwan gick. Skolkuratorn ljög för Skånska Dagbladet när hon påstod att Ardiwan Samirs skola heter Hindbyskolan. Två gånger frågade reportern kuratorn Eva Persson vad Ardiwans skola heter som hon är kurator på. Båda gångerna uppgav skolkuratorn att hon var kurator för Ardiwan på Hindbyskolan:

”Några meter bort står Eva Persson, skolkurator på Hindbyskolan där 15-åringen gick”, kan man läsa i Skånskan.

Skånska Dagbladets medvetna lögn

Bloggen Muslimska Friskolan fick igår måndag 9 januari 2012 uppgift från Malmö stad att Eva Persson är skolkurator på Hindby skol- daghem och inte på Hindbyskolan. Hindbyskolan som skolkuratorn falskt uppgav sig komma ifrån är ingen kommunal skola utan en friskola som saknar elever på högstadiet. Hindbyskolan ligger i stadsdelen Eriksfält och finns inte i Malmö Stads register eftersom den är en friskola. Hindbyskolan har gungor på skolgården för småbarn. Högstadieelever finns däremot på Hindby skoldaghem som ligger i stadsdelen Hindby och är för kriminella elever.

Hindbyskolan i Eriksfält

Hindbyskolan i Eriksfält

Eva Persson känner givetvis till att det finns ytterligare en skola som namnet kan förväxlas med. Men ändå upplyser hon för Skånskans journalist att namnet är Hindbyskolan, och förstår självfallet att journalisten kommer skriva det i stället för Hindby skoldaghem. I och med lögnen så kommer det att framstå klart och tydligt att Ardiwan gick på en helt vanlig skola. Alla vet ju om att ett skoldaghem är för problemelever.

Hindby skoldaghem i Hindby

Hindby skoldaghem i Hindby

Efter Skånskans publicering läser självklart kurator Persson artikeln med det felaktiga skolnamnet som hon ljög om. Och Skånskans reporter avslöjar att Eva Persson inte har hört av sig till tidningen för att rätta till den felaktiga upplysningen. Måndagen den 9 januari 2012 medverkar skolkurator Eva Persson åter i media. Denna gång i det invandrar- vurmande Sveriges Radio P4 Malmö som inte nämner vilken skola Eva Persson är kurator på.

Återigen för att dölja att det är ett skoldaghem för kriminella ungdomar. I stället får Persson skrodera i radion om hur samvetsgrann Ardiwan var. Då undrar man sannerligen hur det kommer sig att denna kriminella irakier måste placeras i ett skoldaghem med allenast 16 elever i, och till en skyhög kostnad för skattebetalarna?

Bloggen Muslimska Friskolan lade fram bevis för Skånskans reporter att kuratorn hade ljugit, och att det därför stod fel skola i tidningens artikel. Skånska Dagbladet har haft två dagar på sig men vägrar fort- farande ändra den felaktiga uppgiften.

Kapten_Krok ☺ -Kl 04.00-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

2 tankar om “15-åringens kurator och Skånskan ljuger – P4 mörkar

  1. […] Malmö vårt nya Chicago Vilka ska intergreras 15-åringens kurator ljuger Pappan ska ta saken i egna händer Nytt mord i gangsterstaden Malmö Nyårsmordet på […]

Kommentarer inaktiverade.