Ny dödskjutning i gangsterstaden Malmö


Updated 16 mars 18.40, Sist i artikeln – Irakiern Aboantar Elhoot 840111, häktad idag för mordet.

MALMÖ En man sköts idag till döds på Kantatgatan 35-41. Hans identitet är ännu inte släppt av polis. Ingen har gripits ännu. Sedan den 24 november 2011 har fem personer – med den ihjälskjutne 15-åringen och tisdagens mord på Kantatgatan inräknade – skjutits till döds i Malmö. Kantatgatan ligger i området Lindängen som är minst lika illa som Rosengård.

Den skjutne ligger kvar i anslutning till en parkeringsplats och det är ett väldigt stort polispådrag, man har spärrat av ett stort område. På plats finns poliser beväpnade med automatvapen och har spärrat av alla vägar ut ur området. Alla bilar som passerar ut från området stoppas och bilisterna får visa legitimation.

Vissa bilar kontrolleras mer noggrant. Trafikköerna är för nävarande mycket långa. Larmet kom in strax efter 12.00. Tekniker är på väg. Polishundar spårar norrut från platsen efter tänkbar gärningsman – en tänkbar flyktväg enligt polisen, rapporterar Joakim Palmkvist.

– “Vi kan bekräfta att personen har avlidit”, säger polisens informatör Cindy Schönström-Larsson.

Det är Reepalu och hans kollegor i Stadsfullmäktige som beslutar att detta skall fortsätta med invandringen och är således skyldiga till de flesta mord som händer i gangsterstaden Malmö.

13.45 – Förhör med vittnen pågår just nu. Den döde fortfarande inte identifierad enligt polisen, men det ska alltså röra sig om en man. I natt var det även en lägenhetsbrand på samma gata där man hittade en död person i lägenheten. Koppling? Kantatgatan tillhör Lindängen, ett område som inte direkt är översvämmat av etniska svenskar.

14.00 – Polisen står med dragna vapen på Eriksfältsgatan vid Nydala och stoppar alla bilar med tonade rutor. Även taxibilar stoppas. I går kväll rånades även en kvinna med barnvagn alldeles i närheten av platsen. Tre män attackerade kvinnan och tilltvingade sig hennes mobiltelefon. Ingen greps, som vanligt i det nya Chicago. Enormt mycket poliser på plats. Alla vägar till och från är stängda och polisen kontrollerar alla fordon.

14.15 – Poliserna går dessutom in i bussarna och undersöker. P4 rapporterar en man i 50-årsåldern skjuten med ett skott. Kl. 13.48 direkt från Kantatgatan. Polisen tittar in i alla bilar som kör mellan Munkhättegatan – Eriksfeltsgatan – Lindängsvägen. Polis stoppade en taxi för en timme sen och tog ut personen som åkte i taxin.

14.35 – Mannen sköts ihjäl utanför videobutiken ”Mina Video” i Lindängen. Ingen hörde skotten, säger ett vittne till Aftonbladet. Det spekuleras att det användes en ljuddämpare.

14.45 – Enligt en uppgift ska en poliskälla på platsen i radion 14.30 sagt att en eller flera gärningsmän har sprungit från platsen. Tydligen ingen ensam GM mao. Polisledningen i Malmö sitter just nu i krismöte med anledning av dagens dödsskjutning. Med på mötet är både länspolismästaren och utredarna vid Malmöpolisen. – ”Vi måste lägga upp vår strategi”, säger Anders Lindell vid Malmöpolisens informationsavdelning.

15.00 – En källa till Expressen säger att hon hörde ljudet från ett skott, dubbla budskap alltså. Polisen har tydligen identifierat den avlidna så det borde inom kort komma fram vem som är skjuten.

15.10 – Nu väntar vi bara på att pajasen Jerzy Sarnecki, Reinfeldt, Lööf eller Mona Sahlin skall gå ut och skylla på SD, Breivik, klimatförändringarna eller den socioekonomiska faktorn till allt våld, men en havererad invandringspolitik kommer aldrig att nämnas eller erkännas. På polisens sida står det nu: ”Polishuset Gasklockan på Porslinsgatan. Med anledning av dagens händelse på Kantatgatan håller Polisen presskonferens på polishuset Gasklockan på Porslinsgatan klockan 16:00. Andra presskonferensen idag. Bättre dom jagar mördarna kanske?

15.35 – Före detta riksdagsledamoten Luciano Astudillo (S) har skapat ett Facebookevent för en manifestation mot illegala vapen och organiserad brottslighet i Malmö på fredag, enligt Nyheter24. (Och detta tror dom ska minska våld och vapenaffärerna i Malmö, Herregud, vad tänker dom med? Facebookevents, dialogpoliser och fritidsgårdar löser allt tror dom. Hur vore det om dom tog tag i invandringen i stället?)

15.50 – Enligt en ganska säker källa, men inte bekräftad ännu, ska mannen som idag sköts till döds på Kantatgatan vara före detta svärfar till den 27-åriga Mohamed Al-Mahmoud som blev ihjälskjuten av en ännu okänd man ”Agadirs Förening”den 26 december 2011 som kan läsas om HÄR. Kopplingen ska vara hämnd OM denna uppgiften stämmer. ” Jag såg mördaren springa från platsen, kvar låg en död man på trottoaren”, berättar vittnet Per-Olof till Aftonbladet.

– ”Jag var på väg in i videobutiken för att köpa cigaretter och jag såg både gärningsmannen och offret. Men jag hörde inte skotten, vilket kan beror på att jag hör dåligt”, berättar Per-Olof. När han kom ut ur butiken låg den skjutne på trottaren alldeles intill videobutiken.

16.10 – Citat ur Aftonbladet: ”I dag samlades ett par hundra släktingar och vänner till den mördade Ardiwan Samir i en lokal i centrala Malmö.” (Ett par hundra släktingar??? Kanske dags att stoppa anhörighetsinvandringen nu. Undra hur många kriminella invandrare som kommer in fritt till Sverige tack vare denna sjuka lagen? Tänk vad liv som hade sparats om vi INTE hade haft denna hysteriska massin- vandring. Någon som vill flytta till Malmö?)

16.20 – Direkt efter mordet idag på Kantatgatan så gjorde polisen en stor razzia på N Grängesbergsgatan, på ”Taxi 46”:s kontor och är fortfarande där. 27-årige Mohamed Al-Mahmoud som blev ihjälskjuten på ”Agadirs Förening” den 26 december, jobbade för ”Taxi 46”. Så stämmer dessa uppgifter så kan det mycket väl ha kopplingar mellan dessa mord.

16.30 – Polisen är fortfarande på Taxi 46, och flera personer står uppradade mot väggen och poliser är inne på kontoret. Jag får eventuellt bilder på detta snart.

16.40 – Offret sägs vara: Tekel, Sirzat 48 år – 1964-01-01 Malmö.

16.45Den här dumpen från en Facebook styrker också offrets namn.

17.30 – Här är bilder från razzian mot Taxi 46 som utlovades:

Razzia mot Taxi 46

Razzia mot Taxi 46

Razzia mot Taxi 46

17.45 – Polisen säger att det finns ingen koppling mellan branden igår på samma gata som dödsskjutningen idag. Dock är det inte 100 procent bekräftat vem offret ska vara, men nästintill att offret är turken Tekel 48 år. Uppgiften med kopplingen till ”Agadir”-mordet kan nog bortses nu.

18.10 – Offfret (Numera brandoffret från tisdag morgon) är bekräftat till turken Sirzat Tekel 48 år. Troligtvis sängrökning.

Brandoffret Sirzat Tekel 48 år

18.30 – Brandoffret Sirzat är registrerad som bolagsman på ett städbolag tillsammans med en Sevdet Asanovski,vars namn överenstämmer med före detta ägaren av krogen Victors på lilla torg, där man fann vapen år 2009, enligt Sydsvenskan.

Ser ni någon förklaring till varför det har skett så många mord på kort tid i Malmö? – ”Det är svårt att ha en uppfattning om det. En bidragande orsak är att det finns en alldeles för god tillgång på vapen”, säger Börje Sjöholm. (Kling och Klang svarar politiskt korrekt igen, INGEN vågar ta i invandringsproblemet)

19.10 – Tyvärr har två dödsfall blivit mixade med varandra, Sirzat Tekel 48 år är inte den skjutne mannen idag, men väl mannen som tragiskt brann inne i en lägenhet 100 meter från mordplatsen så uppgiftlämnaren och den danska sajten har tagit fel på person. Att mannen är död är helt klart i alla fall, men det är alltså genom branden igår. Om det sen var mordbrand eller ej är inget vi vet. Svårt att hålla reda på alla som dör i Malmö nu.

20.45 – Vår osynliga och odugliga Justitieminister Beatrice Ask orkade i alla fall klämma ur sig idag att prio ligger på Malmö nu. Tänk om de hade sagt detta för 15 år sen i stället.

22.55 – Nytt tips om vem brottsoffret är men avvaktar lite med den infon för att se hur relevant det är.

4 jan 03.35 – Mördarna försvann springande bland hyreshusen. Den 48-årige mannen som låg död utanför videobutiken ”Mina Video” på Kantatgatan förekommer inte (som skrevs 3 jan 18.10) i polisens register förutom ”en bagatellartad förseelse en tid tillbaka”, enligt en poliskälla. Trots omfattande polispådrag greps inte någon.

Men mördarna lämnade spår efter sig, tomhylsor t ex och flera saker togs tillvara av polis. Polisen vädjar till vittnen att prata, men många är rädda för repressalier. Mordmotivet hålls hemligt, skriver Sydsvenskan.

17.45 – Brottsoffret ska ha bott i området, vara 48-år och pappa till två söner. Han är inte känd för någon brottslighet sedan tidigare. Mannen är eventuellt polack. Nästan kusligt att mannen som sköts är 48 år som mannen som brann inne och båda bor på samma gata nära varandra. Polis fortfarande osäker på antalet gärningsmän.

18.10– Vittnen har sett en mörkklädd gärningsman efter skotten. –”Delar av uppgifterna är samstämmiga, angående flyktvägen”, säger Monica Olhed polisens utredningsledare. Offret är ganska säkert en polack med initialerna C.L. och har varit med i Malbas.

19.20 – Offret är Charles Limerius, Facebook, 48 år med två söner. Bild nedan på offret. Polack, men boende i Malmö. Aktiv i Malbas basketklubb. Lite mer info om honom här.

Charles Limerius - Thailand

19.25 – Det är mycket poliser ute i Fosie i kväll, både radiobilar och på cykelbanorna går fotpatruller.

20.10 – Det tragikomiska är att offret skrev för ett tag sen på sin logg: ”Är du orolig över Malmös brottsstatistik? Är denna stad på väg att bli ett nordens Juárez?”

20.35 – Offrets Youtube-sida för den som är intresserad.

5 jan 00.35 – Tidningen Skånskan skriver: ”Beskedet slog ner som en bomb bland Malbas företrädare. Den 48-årige man som i går sköts till döds på Kantatgatan är en ledare och profil i klubben. – Alla är förkrossade, säger en person inom Malbas”. Brottsoffret skriver i bloggen att han arbetar mycket mellan Skåne och Polen. Offret dödades med en kula i huvudet.

13.00 – Det är ingen som riktigt begriper motivet till detta mord, men ska man spekulera lite, så ligger pengar nog etta på den listan. Charles var ansedd att vara (ett par år tillbaka) väldigt stadd i kassa och givmild och pratade i stort sett perfekt svenska. Vi avvaktar motivet ett tag till.

17.25 – Vad är det som händer på denna Kantatgatan? På tre dagar har det hänt: • Ett väpnat rån av tre män på en mamma med barnvagn. • En lägenhetsbrand med ett dödsoffer. • Samma dag mördas Charles. • Idag sticks en bil i brand. Välkomna till Ullenhags multikulti-land.

22.40 – Nya bilder.

6 jan 10.10 – Ju mer det grävs om offret Charles Limerius ju mer tvivelaktiga företag verkar han varit involverad med. Och motivet ser mer ut att vara pengar eller vetskap om något han inte borde ha. Detta är spekulationer alltså. Det verkar vara så att han på något varit involverad med GlobalIT för på Linked In skriver han i sitt CV: ”CEO and Owner på Global IT

Det finns en IT-sökmotor som heter ”globalit.se” På sidan står:  ©2008 Global IT – En sökmotor av JF Reklamtjänst.  Snabbkollar man då JF Reklamtjänst får du reda på att det är bedragare. Hemsida. Bluffakturor.  F-skattsedel med slutdatum för mindre än en månad sedan, läs här.

Omdöme om JF reklamtjänst: ”JF reklamtjänst är ett företag för att lura folk in i avtal med vilseledande marknadsföring och är inget annat än en uppföljare till Hittadirekt AB och IT Sverige AB (samma grundare). Rapportera denna kommentar som olämplig Kommentar av Sven — 01 augusti 2010 #

J-nytt: JF Reklams verksamhet verkar skicka bluffakturor etc. Ägaren säger:  Felet ligger hos kunden säger dom. Charles har kanske jobbat med ”fel” folk och råkat illa ut? Eller hamnat på kant med dessa?

globalit.se-domänen och jfreklam.se ägs av samma person som är Joakim Kjelberg när man kollar på http://www.iis.se. Han är från Huskvarna. Det kan kollas upp via länken ” https://www.iis.se/domaner/free?q=

10.25 – globalit.se har som holder ”lmr9307-459470”, lmr kan stå för limerius – men det är Joakim Kjellberg som i verkligheten äger domänen via kolla på http://www.whois.net/whois/globalit.se Detta gör att kopplingen till globalit.se är klarlagd. Samt kopplingen till bedragaren Joakim Kjellberg i Huskvarna – som äger domänen globalit.se och bor i Huskvarna.

Charles Limerius hette år 2009: ”Cezary Przybyla” Varför namnbyte?

10.30 – På denna sidan är han intresserad av män. Varför? Fler och fler detaljer som ter sig mycket frågande.

11.00 – Om vi tittar på detta CV på Linked In-sidan så är det EN person som har rekommenderat Charles av 228 kontakter. Är det inte väldigt få rekommendationer av 228 kontakter. Frågan blir således: ”Är detta CV sant eller falskt?” För man kan fylla i uppgifter själv här utan kontroll.

CV från Linked In - där man kan fylla i själv. - Klicka för större bild -

11.30 – Förtydligande om hur man får fram Joakim Kjellberg. Klicka först här och skriv in “globalit.se” och tryck ”Enter”. Klicka nu på länken ”lmr9307-459470” och fyll i CAPTCHA-rutan med ”robotfällans” lite förvrängda text och tryck på ”Enter” och violá: Kontakt-ID lmr9307-459470 – Namn: Joakim Kjellberg – Företag: Jf Reklamtjänst Skapad: 2010-11-12

14.25 – KvP skriver: ”Charles Limerius kom till Sverige från Stettin i Polen 1973 (med annat namn då, red anm), 10 år gammal. Han utbildade sig i datakunskap och IT-utveckling. Han var konsult och egen företagare inom lednings-, informations- och applikationssystem”.

19.20 – Ytterligare en websida som CL är med på, här. Måste finnas ett motiv nånstans tycker man.

8 jan 06.30 – Mystiken tätnar, en indisk Malmö-kvinna med namn Allis Nilsson skriver på CL:s memorysida (efter hans död alltså): ”Du är fan inte klok som villa att vi ska memorera dig, trots att du är en stor elak människa. Allis”. Efter lite forskning så har tydligen offret CL och denna Allis N haft något att göra med AA. Om det är genom arbete eller att de själva behövt hjälp har inte framgått ännu. Nån som vet detta?

Annorlunda kommentar EFTER någons avrättning på öppen gata

9 jan 19.30 – En person som anses som ”säker” källa, har bekräftat angående Charles Limerius eventuella missbruk, att han genomgick Aldros tolvstegs-program för missbrukare.

19 jan 20.00 – Operation Alfred ska trygga Malmö, lösa en rad mord och slå mot hela den undre världen. Polisen lovar obegränsade resurser. Det är inte uniformer och vapen som är huvudreceptet. Utan myndighetssamordning, med kamrerer, revisorer och analytiker som sakta ska mala sönder gängens förtjänster. Mer info här.

8 feb 14.00 – En kvinna i en vit bil är polisens okända vittne från mordet på Kantatgatan den 3 januari.

– ”Hon kan ha sett något intressant”, säger Lennart Sverremo, biträdande spaningsledare.

Polisen har lagt pussel av vittnesmål från Kantatgatan – och upptäckt att det kan finnas personer som varit där men som inte blivit förhörda. Alltså inte bara mördaren, utan vittnen. Polisen uppmanar alla som fanns på platsen vid tiden för mordet att kontakta polisen.

12 feb 23.25 – Sydsvenskan skriver idag att flera av morden i Malmö är kopplade till internetrelaterade blufföretag och ekonomiska bedrägerier, uppger initierade källor för TT. TT:s uppgiftslämnare har insyn i underrättelseinformation och kontakt med polisens utredare i Malmö. De vill inte peka ut exakt vilka av de åtta olösta morden som kan kopplas till blufföretag, som ägnar sig åt att lura småföretagare.

Men enligt uppgift ska minst fyra av mordoffren ha sådana kopplingar. En av de skjutna männen ska till exempel ha lurat en av branschens huvudmän på en stor summa pengar. Operative chefen för länskriminalen i Skåne vill inte kommentera uppgifterna. – Vi går inte in på vilka spår vi arbetar efter, säger Börje Sjöholm till TT. Av Sveriges 50–60 blufföretag finns ”värstingarna” i Malmö med omnejd.

16 mars 02.50 – Man hade nästan slutat hoppas på att få uppdatera detta mer, men nu verkar det som polisen kommit en bit på väg för två män, en 28-åring sitter nu anhållen misstänkt för mordet på Charles Limerius den 3 januari, och den andra mannen, 32 år gammal, har anhållits misstänkt för skyddande av brottsling.

28-åringen greps för vapenbrott i måndags och anhölls misstänkt för mordet dagen därpå, uppger polisens informatör Anders Lindell för TT. Den misstänkte greps tillsammans med två andra män. Misstankarna gällde då vapenbrott. Det handlade om ett handeldvapen. Om det är mordvapnet är inte känt.

Dagen därpå genomfördes husrannsakan och då beslagtogs fler vapen och ytterligare tre personer greps misstänkta för vapenbrott. Mordutredarna är mycket förtegna med detaljer i ärendet, men säger sig ha en idé om motivet.

18.40 – Irakiern Aboantar Elhoot 840111, häktades idag klockan 13.30 på sannolika skäl – den högre misstankegraden – misstänkt för mordet på Charles Limerius, fallet som SweCon har följt från start. Irakiern är mycket välkänd i de kriminella kretsarna. Häktningsförhandlingen hölls i i Malmö tingsrätt.

Aboantar Elhoots Facebookbild

Den kraftigt byggde Aboantar Elhoot fördes in i rättsalen av två polismän – i stället för av två häktesvakter som är det normala. Han var klädd i en grå tröja och i handen hade han en spypåse. Enligt uppgift skall 28-åringen ha bytt både för och efternamn tidigare. Oklart varför.

– ”Han mår riktigt dåligt, säger hans försvarare”, advokat Bo Larsson.

28-åriga Aboantar Elhoot förnekar brott och bestrider häktningen. Han hävdar själv att han inte ens var på mordplatsen vid tidpunkten för mordet. Åklagaren menar dock att det är av synnerlig vikt att mannen hålls frihetsberövad.

Rätten beslutade också att gå på åklagarens linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen åläggs även restriktioner. Åtal ska vara väckt den 30 mars. Nu avvaktar vi på Jerzy ”Snickesnacki” Sarneckis ursäker om socioekonomiska faktorer om detta.

Vodpod-video är inte längre tillgängliga.

Går klippet ej igång, klicka här.

Info kommer efter hand 

Charles klocka - Pris: Minst sexsiffrigt belopp

I Thailand

Återupplivningsförsök på mannen utförs här - privatbild

Den mördade under filten

Kapten_Krok ☺ -Kl 13.15-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

12 tankar om “Ny dödskjutning i gangsterstaden Malmö

  1. […] Relaterat Mordet på Charles Limerius […]

  2. krille skriver:

    trist jag hann aldrig besöka malmö innan berikarna färgade staden ni vet dom med nått i hästväg jämnfört med vi stackars som bara har midsommar å lite sill då o då sagt av horan mona muslim som faktiskt blev högt upp det säger en hel del om det sovande svenska folket

  3. […] nya Chicago Vilka ska intergreras 15-åringens kurator ljuger Pappan ska ta saken i egna händer Nytt mord i gangsterstaden Malmö Nyårsmordet på […]

  4. Misslyckande skriver:

    Och nu har en invandrare gett Sverige VM guld som enda insats som individ och allt kriminellt i invandrartäta områden är bortglömt

    De riktiga rasisterna är mångfaldsfundamentalisterna som sorterar på bakgrund, etnicitet och hudfärg när det passar!

  5. Kam Asshfucpig skriver:

    Mycket bra jobb Kapten ! Och som vanligt heter inte brottslingarna eller offren , Anders , Magnus , Lars eller annat läsbart namn.

  6. Vladimir Ilyich skriver:

    Hoppets stjärna har tänts för Malmö. På fredag ska det hållas en manifestation mot våld och rasism. Nu vänder det.
    Fadern till mördade busfröet vill att sonens likkista ska bäras med i jippot. Kommer det även att skjutas med AK-47’or i luften tro?
    Jag är inte okänslig, utan konstaterar bara att malmö och arabvärlden har mycket gemensamt.

  7. Den skjutne är inte Sirzat Tekel, Sirzat omkom i branden.
    Källa: http://www.facebook.com/Izzooo?sk=wall

  8. Kristina Hansson skriver:

    Jag tackar mig själv för att jag har lämnat denna förlorade stad som heter Malmö.Kristina

  9. kapten..kontakt!

  10. S.C. skriver:

    Malmö kommer nog slå alla rekord detta året.

Kommentarer inaktiverade.