”Vi firar romsk nationaldag söndag den 8 april”


SKÄNDNING Rödgrönt Göteborg skriver på sin hemsida ”Vi firar romsk nationaldag på söndag den 8 april och då ska vi flagga med romsk flagga på en av de tre paradstängerna på Gustav Adolfs Torg. Under denna fina flagga så kommer diverse tal hållas och framför allt kommer det bjudas på en hel del kulturinslag. Det är extra viktigt för oss att fira denna dag 2012 för i år har romer varit en del av Sveriges befolkning i åtminstone 500 år, enligt de skriftliga bevis som finns. Redan i höstas uppdagades det nämligen av kommunfullmäktiges (KFs) presidium (de tre ordföranden i kommunfullmäktige) att romadagen 2012 skulle infalla på påskdagen – en allmän flaggdag”.

Zigenarnas flagga bredvid den svenska i Göteborg

GP

Kl 23.45

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

7 tankar om “”Vi firar romsk nationaldag söndag den 8 april”

  1. Asdic skriver:

    Roma magi:


    Hur man trollar bort en kasse øl.

  2. Demokratbloggen skriver:

    Zigenarna ska väl inte ha nationaldag eftersom de inte har någon nation. De får skaffa sig en nation först, till exempel någon region i indien där deras ursprung är.

  3. davidstirling skriver:

    Jag fick en idé inför detta jippo nästa år: på Sveriges nationaldag ska ju allsköns icke-svenska grupperingar lyftas fram. Varför inte köra motsvarande nästa år på tältfolkets (nej, inte somalierna) sk nationaldag? Jag tänkte mig stånd med svenska traditionella rätter, kanske något svenskt folkdanslag, svensk musik osv…

  4. […] – Swecon Dela det här:DelaE-postSkriv utLike this:GillaBli först att gilla denna […]

  5. JustDet skriver:

    Kan någon vettig som anser att Sverige är Svenskt plocka ner denna flagga ? F-n att man inte kan vara överallt alltid…

Kommentarer inaktiverade.