Lyxhus, Herrgård och nu slott till ”ensamkommande flyktingbarn”


LYXTURISTISM Vi brukar ibland kalla de ensamkommande barnen för ”högadeln” och de ”kungliga”, beroende på att man kan tro att det är blåblodiga då de behandlas och daltas med som rena överheten. Nu är det inget skämt längre ens för nu kommer de förmodligen bli inkvarterade på Ströms Slott i Bohuslän. Det blir alltså bättre och bättre för den ny adeln. Vi får se om de bortskämda även kommer klaga på detta boende.

En ändring av detaljplanen för Ströms slott möjliggör för flera verksamheter i en framtid, som kan vara både skolor och äldreomsorg, men de ensamkommande verkar prioriteras om lyssnar på Magnus Olssons ord. De äldre ska nog vara glada om de ens har nånstans att ta vägen, medan de små lögnaktiga ”barnen” som sanningsenligt är unga män får det ”creme á la creme” med halal och allt de pekar på.

– ”Det finns inga konkreta planer, men ensamkommande flyktingbarn ligger oss varmt om hjärtat. Det vore jätteroligt om vi kunde ha ett boende för dem”, säger Magnus Olsson, en av delägarna i slottet.

Känner man dessa rätt så är det väl dollartecken i deras ögon också som gör att de väljer kassakon Migrationsverket, och kommer inhysa ett gäng krävande muslimska unga män även här.

Ströms slott - nytt hem för "ensamkommande flyktingbarn"?

Ströms slott ligger i Lilla Edet, väster om Göta älv i Bohuslän, som omnämnes åtminstone så tidigt som på 1400-talet, sammanfördes vid 1600-talets mitt av Dorotea Bielke, änka efter Daniel Bildt till Morlanda. Efter hennes död 1674 köptes Ström av Rutger von Ascheberg.

Det ägdes sedan av hans måg, landshövding D. Maclean, och dennes ättlingar, bland annat sonsonen Gustaf Macklean (död 1804), som har en minnesvård i parken vid Ström. Det tillhörde sedan hans efterkommande på kvinnolinjen av friherrliga ätten Bennet.

ttela

Relaterat
Prostgård till de ensamkommande
Asylsökare tände eld på herrgård
Ensamkommande KRÄVER halalkött
Våldtäkter utförda av ensamkommande
Ensamkommande gick bärsärk
Ensakommande rynkiga och flintskalliga
Ensamkommande våldtog på Fyrisbadet

Kapten_Krok ☺ -Kl 12.20-

Om Kapten_Krok

https://swedenconfidential.wordpress.com

17 tankar om “Lyxhus, Herrgård och nu slott till ”ensamkommande flyktingbarn”

 1. I dom här fallen är det nog inte blodet som är blått, snarare hudfärgen…

 2. Misslyckande skriver:

  Ojojojojojoj……. Hur vanligt tror ni detta är bland 11.000 ”barn”?

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/03/13/704/

  Sid 113

  Hon plågades ända sedan hon lämnade sitt land av att ha skilts från sin fa-milj, föräldrar och tre syskon. Hon var ständigt orolig för dem. Helst hade hon velat bo med sin släkting, men placerades på ett kommunalt grupphem. Hennes djupa förtvivlan fortsatte. Hon längtade efter sin familj. Samtidigt fick hon hjälp av BUP. Hon hade periodvis mycket svårt att orka med skolan.

  Sid 114

  Informanten har sökt efter sin familj och hittat en äldre bror och två yngre systrar i hemlandet. Hon har nu tät konti-nuerlig kontakt med dem. Hon vet inte vad som hänt föräldrarna och en yng-re bror. I dag bor den unga kvinnan i ett annat nordiskt land i en fin lägenhet utanför en storstad med sin sambo från hemlandet.

  Sid 114

  Ung man från Irak. Han var 15 år då han fick permanent
  uppehållstillstånd och 24 år vid uppföljningsintervjun. Dom, min familj,
  kom efter två år och åtta månader. Sverige är ett mycket bra land. Men
  det är mycket, mycket svårt om man inte har nån….

  Sid 116

  År 2006 åkte han för att hälsa på sin familj i Irak/Kurdistan.

 3. Misslyckande skriver:

  hittade detta när jag googlade ensamkommande + sysselsättningar

  Rapport från 2009 – sid 144

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/03/12/701/

  En överraskande och positiv kunskap är självfallet att en stor majoritet av dessa barn/ungdomar hade släktingar som väntande på dem i Sverige, och att några förenades med familjen åren efter det att de hade fått permanent uppe-hållstillstånd. De ungdomar som inte hade någon anhörig i Sverige, och som heller inte fick hit någon från hemlandet som kunde axla föräldraansvaret, visade sig ta en helt egen väg till en tillfredsställande livssituation som unga vuxna.

  I mitt material har de etablerat transnationella kontakter med sina anhöriga var de än har befunnit sig, i hemlandet eller någon annanstans i världen. De har ända sedan ankomsten till Sverige varit uppfyllda av oro för sina anhöriga och har haft en mycket stark drivkraft att söka information och kunskap kring var familjemedlemmarna finns och vad som hänt dem.

 4. Mannenpagatan skriver:

  Tycker det är en lysande idé! Men vad säger ägaren när de små gossarna plötsligt går bärsärk för att internet ligger nere och släktklenoderna åker i väggen och rutorna krossas?

 5. Hakan78 skriver:

  O jag som inte tror på sånt, men i detta fall får man verkligen hoppas på att det spökar där, o andra sidan hade jag varit ett spöke så hade jag tagit mitt pick o pack o h(g)astat illa kvickt.

 6. Sunngifu skriver:

  Det finns väl en massa nerlagda regementen med tomma logement?
  Varför inte använda dessa till hysa in dessa sk flyktingar.
  Dessutom finns där också gallerförsedda låsbara utrymmen där man kan placera de som trilskas och inte vill följa reglerna.

 7. […] Nu ett inlägg från den mästerliga bloggen Sweden Confidentional. […]

 8. Demokratbloggen skriver:

  Den där stolliga polisen har ingen utbildning, för då hade han inte varit polis. Normalt känner man till hr det ser ut i Malmö genom överväldigande bevis:

 9. madam skriver:

  Som sagt, det ska bli intressant att se om detta slott duger åt dom små ”barnen”. Undrar vad dom kommer att kräva denna gång i såfall?? Förutom halalslaktat kött…guldkranar???…servering på silverfat???…80 000 i fickpengar varje månad???…privatchaufför??…osv,osv,osv!!!
  Och kommunen säger väl självklart: ”Javisst, det ska ordnas. Önskas något mer?”

 10. Anki Hwatz skriver:

  Självklart ligger dom ”små barnen” Olsson varmt om hjärteroten, elller snarare pengarna han drar in genom dom.
  Tänk om gemene man förstod vilka multi affärer det är med ”flyktingar”.

 11. Yubbie skriver:

  Då kommer detta byggnadsverk snart vara totalvandaliserat… Det som vill se detta slott gör bäst i att besöka det omgående.

 12. krille skriver:

  nu växer SD det enda partiet som kan stoppa galenskaperna

  • novisan skriver:

   Japp – och det kommer bara fortsätta öka, det måste vi alla hjälpas åt med!!
   Värvade två nya medlemmar idag, och många, många fler ska det bli innan 2014 😀

 13. Demokratbloggen skriver:

  Det KAN inte dröja länge förrän landsförrädarna blir ett huvud kortare. Själv kokar jag när jag läser det här!

  • Samma här. Jag älskar vårt gemensamma kulturarv och blir vansinning bara jag tänker på att ett skäggbarn bryter nageln och bränner ner hela rasket i rena ilskan.

  • novisan skriver:

   Här kokar det också, måste ta paus emellanåt, orkar inte med att läsa och ta in allt…..känns som man ska bli tokig av ilska ibland, nej inte ibland – allt som oftast känns det så!!

Kommentarer inaktiverade.