Regeringen försöker slå hål på ”myter” om invandringen! (Uppdaterad)


English: Reinfeldt Cabinet 2010 Svenska: Nyutn...

Image via Wikipedia

Regeringen gör sitt bästa att slå hål på ”myter” om invandringen som de anser sprids bland sociala medier. Naturligtvis är hela sidan ett enda långt hyllningstal till invandringen. Så nu tänkte jag slå hål på regeringens påståenden.

http://www.regeringen.se/sb/d/2279/a/181576

Myt 1: Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.

I denna del säger regeringen att vi har nu 15 procent utlandsfödda i landet. Och att det 2050 kommer vara 16.5 procent utlandsfödda i Sverige. Vad regeringen inte redovisar här är att barn till utlandsfödda inte är med i denna beräkning. De räknas som svenskar.

Om man tar med dessa så har vi redan nu över 21% invandrare. Hoppsan sa Reinfeldt!

UPPDATERING:

”I dag har 1,7 miljoner, 20 procent, av Sveriges befolkning  utländsk bakgrund, det vill säga antingen födda utomlands eller har någon förälder som är född utanför Sverige.”

Nu tar detta med en hel del extra personer. Men hur man än vänder och vrider på det så är regeringens sätt att räkna grymt oärligt.

Statistik från Affes Statistikblogg.

Utrikes födda i Sverige från Affes Statistikblogg.

 

Myt 2: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.

Här påstår regeringen att år 2010 beviljades 9 978 asylsökande personer permanent uppehållstillstånd. Av dem hade 91 procent antingen skyddsskäl eller flyktingskäl. Nu till problematiken med den siffran. Den tar bara upp asyl-invandringen. Som är en skrämmande liten de av den totala invandringen.

Myt 3: Sverige är på väg att bli ett muslimskt land.

Här påstår regeringen att de muslimska trossamfunden sammanlagt har runt 110 000 medlemmar, vilket endast utgör drygt en procent av Sveriges befolkning. Tyvärr så räknar regeringen inte med alla som INTE är registrerade medlemmar i ett trossamfund.

UPPDATERING: Ullenhag själv anser i en debattartikel på DN att det bor 400.000 muslimer i Sverige. Hoppsan vad man kan skruva på statistiken när det passar en.

http://www.dn.se/debatt/svenska-muslimer-far-inte-skuldbelaggas-som-grupp

Myt 4: Barnen får inte sjunga nationalsången och skolavslutningar får inte hållas i kyrkan.

Det finns massor av exempel på skolor som inte håller skolavslutningen i kyrkan på grund av att vissa elever har andra religioner.

UPPDATERING:

Exempel på när skolor använder skollagen för att inte ha avslutning i kyrkan.

http://ttela.se/start/lillaedet/1.1215835-ingen-skolavslutning-i-kyrkan

Myt 5: Skolorna får inte längre servera fläskkött.

Det finns massor av exempel på skolor som ej serverar fläskkött.

Myt 6: Judarna kontrollerar medier och politik i Sverige, USA och flera andra länder.

Senast jag kollade var det Bonnier som styrde det mesta när det kommer till media i Sverige. Men regeringen kanske inte vet det?

http://www.bonnier.se/sv/content/organisation

FÖRTYDLIGANDE: Jag tror inte på någon judisk mediekonspiration, men konstaterar att Bonniers dominerande ägande i media knappast är nyttigt för den fria debatten.

Myt 7: Sverige anpassar sig till kvinnofientliga traditioner.

Detta påstår regeringen att det inte är sant, och i samma andetag så får ytterligare ett badhus separata badtider för kvinnor och män.

Myt 8: Invandringen har lett till en våg av kriminalitet.

3 rån om dagen i Malmö? I rest my case!

UPPDATERING: Kritik kom från någon ultraliberal stackare i kommentarsfältet som försökte få det till att det var socioekonomiska faktorer till varför invandrare begår brott. Jag har fortfarande inte fått något svar av varför inte svenska barn i utsatta områden med ensamstående föräldrar brände bilar, rånade eller kastade sten på utryckningsfordon? Jag måste ha missat dessa händelser totalt, eller också så hände de helt enkelt inte.

Ordet gruppvåldtäkt fanns knappt i svenska språket innan nybyggarklanerna från MENA dök upp i samhället.

Myt 9: Invandringen kostar Sverige tiotals miljarder kronor varje år.

Nu vågar ju inte regeringen redovisa detta, men de erkänner faktiskt i sin text att invandringen är en nettokostnad. I bland får man vara glad för det lilla.

”Det är inte helt klart hur invandringen påverkar de offentliga finanserna. De beräkningar som finns visar på större kostnader än intäkter.”

UPPDATERING: Anders Borg redovisar kostnader för invandring.

Myt 10: Invandringen leder till lönedumpning.

Regeringen har tydligen inte varit i bygg, restaurang eller städbranchen på sistone.

UPPDATERING: Den fackliga tidsskriften byggvärlden berättar om Lettiska byggjobbare som tjänar 27 kronor i timmen. Ingen lönedumpning var det eller?

http://www.byggvarlden.se/nyheter/arbetsmarknad/article3123586.ece

UPPDATERING 2: Då en viss ultra-liberal människa i kommentarsfältet inte tyckte att lettiska byggjobbar var invandrare, utan gästarbetare får vi väl ta lite andra exempel, det är ju inte så att det direkt lider någon brist på dem.

http://www.dn.se/ekonomi/lo-staten-bidrar-till-lonedumpning

http://www.nyheterna.se/1.2200744/2011/07/08/juholt_boter_for_lonedumpning

http://lotidningen.se/2011/09/28/enad-front-mot-lonedumpning/

http://www.ka.se/index.cfm?c=99139

Myt 11: Invandrarna tar jobben från svenskar.

Någon som sett någon svenskägd restaurang som serverar husmanskost på sistone? Någon som sett programmet ”Kniven mot strupen”, inte en enda svensk har han varit och besökt vad jag sett i alla fall.

http://www.tv3play.se/format/play?fid=1274

UPPDATERING: I dag redovisar Aftonbladet att 127 000 ungdomar är arbetslösa, samtidigt tar vi in folk utifrån för enkla  jobb som är en väg in på arbetsmarknaden för just unga. Är inte detta en smula märkligt?

Myt 12: Om man ifrågasätter invandrings- och integrationspolitiken så blir man stämplad som rasist.

Detta förnekar inte regeringen. Men de skriver…

”Den som argumenterar med hjälp av rasistiska och främlingsfientliga myter möter ofta starka, berättigade motreaktioner.”

Jo, som sönderslagna lägenheter, vandaliserade bilar, misshandel och hot. Är det vad regeringen tycker är ”berättigade motreaktioner”?

Myt 13: Det finns en tyst majoritet som anser att invandringspolitiken är en katastrof.

Här redovisar regeringen en undersökning gjord av 88% av stoockholmarna var positiva till invandring, och 72% av malmö-borna fullkomligt älskar invandring. Vad regeringen inte redovisar är att de flesta av dessa tycker det är invandraren som måste anpassa sig till det svenska samhället, inte tvärtom.

Jag kan bara konstatera att ingen av dessa ”myter” är några myter överhuvudtaget, utan högst verkliga fenomen som vi i Sverige måste komma till rätta med. Sedan att Reinfeldt inte har den blekaste aning vad folket i stugorna tycker är knappast någon nyhet.

UPPDATERING:

MÅNGFALLDSBAROMETERN 2010

*Alla invandrare som begår brott i Sverige bör tvingas att lämna landet:
60,2% (15,5%)
*Många utlänningar kommer till Sverige bara för utnyttja våra social förmånder:
39,2% (26,8%)
*Det finns grupper av invandrare som inte klarar av att integreras i vår kultur:
64,6% (15,5%)
*Religiösa friskolor motverker integration:
55,0% (38,3%)
*Invandrarna utgör en fara för vår kultur
26,2% (22,4%)
*Invandrare har skyldighet att anpassa sig till vårt lands vanor
*83,8% (9,2%)

Den viktigaste siffran här är den sista, jag tror inte svenskar har något alls emot invandrare överhuvudtaget så länge de anpassar sig. Multikultuern fungerar inte.

Länk till annan blogg som också reagerat på regeringens tilltag.

http://blogghelvetet.be/lar-dig-tanka-ratt-medborgare/

http://sagaberlin.wordpress.com/2011/12/19/nar-staten-kommer-med-fakta/

http://bortkopplad.se/bloggo/2011/12/19/regeringen-bemoter-myter-med-logner/

RELATERAT:

http://www.hesperus.nu/?p=1133

http://tedekeroth.se/2011/12/19/ullenhags-forsok-att-sla-hal-pa-vanliga-natmyter-far-dem-att-framsta-som-dumma/

SD KU-anmäler regeringens mytiska hemsida!

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sd-ku-anmaeler-erik-ullenhag-foer-vilseledande-regeringshemsida-717092

18 tankar om “Regeringen försöker slå hål på ”myter” om invandringen! (Uppdaterad)

 1. Rob skriver:

  UTANFÖRSKAP??? Vad snackar du om Per?? Nästan alla invandrare jag känner har både större familj och fler kompisar än vad jag har. Och dom tar för sig av samma evenemang, köpcentrum och nattklubbar som jag går på! Så hur i helvete är dom utanför????

 2. S.C. skriver:

  Affes statistik-blogg har kollat lite på pajasen Ullenhags siffror!

  http://affes.wordpress.com/2011/12/20/ullenhags-myter-myt-1/

 3. […] Reinfeldt & Co har ingen aning om hur många muslimska väljare det finns i Sverige, om man får tro Erik Ullenhag.. […]

 4. […] på Avpixlat Bloggo Sakine Madon på Newsmill Andreas Johansson Heinö Svenssons funderingar Sweden Confidential Blogghelvetet Varjager Diskussionstråd 1 på Flashback Diskussionstråd 2 på Flashback Hesperus […]

 5. […] Regeringen försöker slå hål på ”myter” om invandringen! […]

 6. Per Pettersson skriver:

  Jag kan konstatera att du gör ännu värre tankevurpor än Ullenhag i detta inlägg.

  För att ta ett par exempel bland många:

  Du säger att Lettiska arbetare har orsakat lönedumpning. Detta är inte en effekt av invandring, utan av den fria rörligheten inom EU. Dessa personer är också bara här på begränsade uppdrag och är anställda av företag i hemlandet. Det har alltså inget med invandring att göra.

  Antalet muslimer kan aldrig beräknas som du vill, genom att ta alla med en bakgrund i länder med muslimsk majoritet. Många som flyr från dessa länder gör det för att de _inte_ har samma religion som majoriteten och i förekommande fall regimen. Därför har du en överrepresentation av t.ex. kristna i dessa invandrargrupper. Siffran 400 000 blir därmed för hög. Gissningsvis ligger sanningen närmare regeringens siffror, men det är omöjligt att veta utan djupintervjuer med varje enskild individ som bor i landet.

  Du skriver om 3 rån om dagen i Malmö för att sedan ”rest your case”. Men inte ens du själv påstår att dessa rån begås av invandrare. Det är givetvis så att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken, men större delen av denna förklaras genom att invandrare är mer troliga att vara i utanförskap. Social status är den intressanta förklaringen här, inte etnicitet eller religion.

  Det finns fler saker att anmärka på, detta var bara ett axplock. För en lite mer saklig kritik rekommenderar jag de två inlägg vi skrivit på Frihetssmedjan, där vi försöker reda ut lite mer sakliga förhållanden istället för att låtsas som att myterna är sanna, oavsett vad Ullenhag säger.

  http://www.frihetssmedjan.se/2011/12/hur-manga-muslimer-finns-i-sverige/
  http://www.frihetssmedjan.se/2011/12/ullenhags-utspel-kan-hjalpa-de-framlingsfientliga/

  • S.C. skriver:

   Jag tog ett exempel på där utländsk arbetskraft orsakar lönedumpning. Men för att ta ett ännu bättre exempel kan vi ju ta detta.
   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4749168

   Vill du ha mera exempel på lönedumpning? Ska vi snacka bärplockning kanske?

   Angående antalet muslimer så var det Ullenhag själv som påstod att det var 400.000 muslimer, inte jag. Jag påstår att det är över en halvmiljon. Sedan är de flesta icke-praktiserande vilket jag är mer än glad över.

   Så har vi den gamla vanliga floskeln om social status, om nu det vore en så stor anledning till att folk begår brott, skulle inte invandrare ha en så stor överrepresentation.

   Jag ska kolla din ”sakliga” kritik, men jag kan nog säga på förhand att den kommer vara ett eko av Ullenhag.

   • Per Pettersson skriver:

    Nja, med tanke på att jag och Torbjörn kritiserar Ullenhag rätt rejält, tror jag inte att du kommer finna det vara ett eko av honom. Han har fel om väldigt mycket och spelar dig och andra meningsmotståndare i händerna. Det är bara dumt att presentera felaktiga fakta om man vill vinna en debatt, det är därför vi försöker att göra vår egen genomgång och presentera de fakta vi kan.

    För övrigt är det inte invandring utan säsongsarbetare från andra länder som ”dumpar” lönerna för bärplockning. Det är inte fråga om permanenta invandrare. Den typen av säsongsarbete regleras helt annorlunda än övrig invandring och är således en helt annan debatt.

    Lönedumpning på grund av att vi tar emot flyktingar förekommer inte på någon bred front och är därför försumbar. Det är alltså inte ett argument mot att ta emot flyktingar utan ett argument mot att ha arbetskraftsinvandring, vilket är två helt olika saker. Sen är jag för att ha en högre andel arbetskraftsinvandring, eftersom den totalt sett utgör en samhällsekonomisk vinst, men den debatten kan vi ta vid ett annat tillfälle.

    • S.C. skriver:

     Ingen är emot mottagning av flyktingar, inte av oss som skriver på denna bloggen i alla fall. Vad vi däremot är väldigt emot är den sociala turism som vi drabbas av.

     De som alltså åker på semester till de länder de säger sig ha ett skyddsbehov i från. Bara det gör att deras TUT eller PUT kan ifrågasättas.

     Den stora bluffen med ensamkommande barn är också något som vi är emot. Kalla dessa för ankarungdomar, det är vad de är.

     Vi är alltså långt i från negativa att ta emot vår beskärda del av flyktingar. Vi kan nog till och med tänka oss att ta emot fler än vad vår kvot är från FN. Men vi vill att kostnader skall redovisas och att kriminella skall utvisas.

 7. […] Sweden Confidential, Lär dig tänka rätt.13 Sanningar(Sanningarna kallas myter i PK världen) Rate this: Share […]

 8. varjager skriver:

  Tog den kopierade den och länkade.

 9. Kapten_Krok skriver:

  Bra artikel, tänkte precis skriva om detta men då slapp jag 😉

 10. […] Så dessa sanningar man nu presenterat, går det att slå hål på dom? Självklart går det att göra det. Titta vidare här>>>> […]

Kommentarer inaktiverade.